Een hele tijd geleden deelde ik een recept met jullie voor rozemarijn broodstokjes. Voor mijn high tea vorige maand wilde ik ze ook maken, maar ik had al genoeg hapjes met brood en wilde liever een iets lichter hapje maken. Dus besloot ik bladerdeeg twisters te maken. Ik hield het niet alleen bij rozemarijn als smaakmaker, maar gebruikte ook nog Parmezaanse kaas. Die combinatie is heerlijk en leverde deze rozemarijn-kaas twisters op. Perfect voor bij een high tea, borrel, picknick of wat je ook maar kunt verzinnen.
Rozemarijn-kaas twisters
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg (± 40 x 24 cm)
- ei voor bestrijken
- 2-3 takjes verse rozemarijn
- zeezout
- handje Parmezaanse kaas (geraspt)
Instructies
-
Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige lap deeg. Gebruik een mes of pizzaroller om het bladerdeeg in reepjes te snijden. Snij het deeg eerst in de lengte door om er twee gelijke delen van te maken, vervolgens snij je de lappen deeg over de breedte in strookjes van 1,5-2 cm breed. Je kunt nu gewoon nog tegen elkaar aan laten liggen.
-
Smeer de strookjes in met een geklutst eitje. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak deze fijn. Strooi dit over het bladerdeeg. Doe hetzelfde met wat zeezout en de Parmezaanse kaas.
-
Pak nu een strookje op bij de uiteindes en draai deze in tegenovergestelde richting van elkaar. Nu krijg je de twistervorm. Ga zo door tot alle strookjes gedraaid zijn. Leg de twisters op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bak de twisters in 14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Wat simpel! En toch ziet het er heel lekker uit. Opgeslagen in m’n favorieten! ?
Die rozemarijn maakt het helemaal af denk ik. Lekker!
Dank je wel voor je heerlijke recepten
Ziet er heerlijk uit, ook echt simpel om een heerlijke snack savonds op tafel te kunnen krijgen!
Ben gek op twisters!! Helemaal in combinatie met verse kruiden.
Dit zal ik, ook eena maken met worst en mosterd
Keus genoeg dan
Ik heb ze gemaakt! Wat ruiken ze héérlijk!