Jordaanse kofta

Gepost: 22 juli 2020 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
Jordaanse kofta

In maart van dit jaar was ik een weekje in Jordanië. Je raadt het al, deze week staan de recepten in het teken van dit Midden-Oosterse land. Vandaag staat de kofta op het menu, aankomend weekend volgt een lekkere dip. Op de eerste volledige dag in Jordanië heb ik de lekkerste lunch ooit gegeten. Ik koos voor kofta en op tafel stonden allerlei heerlijke dips, salades en zelfgemaakt flatbread. Ik heb zitten smullen! Je kon kiezen of de kofta van lams-, kip- of rundergehakt was gemaakt. Dus varieer daar zelf ook vooral in als je wilt. Als je besluit met de Jordaanse kofta te lunchen kun je er dus flatbread en dips (denk aan hummus bijvoorbeeld) bij serveren. Ik heb heb het zelf ook als avondeten gegeten met rijst en wat salade.

Jordaanse Kofta-2a

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Jordaanse kofta

In Jordanië genoot ik meerdere malen van overheerlijke kofta. Dat wilde ik uiteraard zelf maken. Ik deel het recept voor deze Midden-Oosterse gehaktballetjes in tomatensaus met jullie!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de balletjes

  • 400 gram half om half gehakt
  • 1 rode ui
  • 1 tenen knoflook geperst of fijngesneden
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander (gemalen)
  • 0,5 tl kaneel
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei

Voor de saus

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 teen knoflook geperst of fijngesneden
  • 1 hand verse peterselie fijngesneden

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed goed door elkaar. Maak er in totaal 30 balletjes van welke je een beetje ovaalvormig maakt.
  • Verhit wat boter in een grote koekenpan en bak alle de gehaktballetjes hier rondom in aan.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, knoflook en peterselie toe en roer rustig door elkaar.
  • Laat enkele minuten sudderen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Tips

Kofta kun je eten als lunch door er flatbread bij te serveren. Als avondeten kook je er bijvoorbeeld wat rijst bij.
Bewaren

Afgesloten in de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Marieke schreef:

    Heerlijk! Wij hebben er 2 keer van gegeten en de volgende dag was het zelfs nog lekkerder, (zoals bij wel meer dingen). Ik had alleen een normale ui, maar dat was ook prima ipv een rode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept