Advent 9: Sneeuwman donuts

9 december 2012
2

Dag 9 van de advent alweer. Zo lang heb ik uitgekeken naar december, nu is het zover en gaat de tijd zo verschrikkelijk snel. Voor vandaag ben ik met donuts aan de slag gegaan. Ik heb ze omgetoverd tot schattige sneeuwmannetjes! Wil jij weten hoe je deze kunt maken, lees snel verder. Met de stap voor stap foto’s kun jij ze ook zo maken.

Ik kocht in de supermarkt een verpakking met gesuikerde mini donuts. Het suiker is niet nodig, dit kun je er dus vanaf vegen. Als je ongesuikerde donuts kunt vinden is dit dus handiger. Wat nog makkelijker is, is ze zelf maken als je in het bezit bent van een donut maker. Deze zijn ook klein en je kunt zelf een lekker recept uitzoeken.

Sneeuwman donuts

Deze zoete sneeuwman donuts zien er ontzettend leuk uit en zijn een perfecte lekkernij tijdens de feestdagen.
Porties: 4 donuts

Ingrediënten

 • 4 Mini donuts
 • Poedersuiker en zeefje
 • Oranje fondant
 • Spuitzak met een beetje glazuur
 • Zwarte parels

Instructies

 • Rol de mini donuts in de bak met poedersuiker. Het is niet erg als dit niet helemaal dekkend is, een basis laagje is nu voldoende.
 • Ik wilde graag een ‘fluffy’ effect voor deze sneeuwman donuts. Neem een donut en strooi hier met een zeefje nog een extra laagje poedersuiker overheen. Het is handig om de donut even op je vork te prikken zodat je overal goed bij kan. Ga nu voorzichtig met de donuts om, anders valt de mooie laag poedersuiker er weer vanaf.
 • Maak van een balletje oranje fondant een kegeltje. Dit kegeltje zet je in het midden van de donut. Voila, daar is de neus van de sneeuwman.
 • Tijd om hem nu ook te voorzien van ogen en een mond. Laat een druppeltje glazuur (water met poedersuiker) vallen op de plek waar je een parel wilt. Met een pincet kun je de parels voorzichtig bevestigen.

Dit was idee nummer negen, nog vijftien te gaan! Zie ik je morgen weer terug?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

 1. Sabien schreef:

  Tuurlijk zie je me morgen, hihi! Heel creatief weer! xoxo

 2. Evelyn schreef:

  geweldig! ik was vanochtend aan het zoeken naar een leuke wintercreatie voor kids. Nu weet ik wat ik ga maken 🙂 thanx!

 3. Joke schreef:

  Super leuk gemaakt deze sneeuwman donuts, doet echt winters aan ook.

  Liefs, Mam ♥

 4. MySuperSweetLife schreef:

  Wat ziet dat er leuk uit! wat heb jij trouwens een leuke blog. Volgens mij volg ik je nog niet. Heb je ook bloglovin?
  Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
  Liefs

 5. Marit schreef:

  Oh, wat zijn ze leuk! Ik ga van de week een poging wagen voor het kerstdiner op school van mijn zoontje. Dankjewel voor dit super idee, nu op zoek naar mini donuts….

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat leuk dat je ze gaat maken! Ik haalde ze bij vomar.
   Stuur je een foto van het eindresultaat? Dan zet ik ze na kerst op mijn site in een overzicht 🙂

 6. ikke schreef:

  Wauw …… bedankt voor het idee. Mijn zoontje heeft volgende week een kerst etentje op school. Hij had donuts opgegeven om te maken, en ik maar denken dat die saai zijn ;-). Nogmaals mijn dank !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *