Behind the scenes: december 2018

Gepost: 2 januari 2019 Laatst bewerkt: 4 juli 2023

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

Ik heb een behind the scenes met lekker veel foto’s voor jullie, want december zat stampvol. Dat ik halverwege de maand al werk had verzet voor een hele maand begon ik toen ook wel te merken. Met de concentratie van een goudvis deed ik alleen nog de hoognodige dingen om daarna lekker vakantie te vieren en tot rust te komen. Ik heb in december superveel gebakken, leuke afspraken gehad en genoten van de feestdagen. Ik laat je zien hoe mijn maand eruit zag!

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

De week waarin november overging in december was een bakweek. 5 Dagen achter elkaar stond ik in de keuken om te bakken of op kantoor om te fotograferen, ik rende steeds van boven naar beneden om zoveel mogelijk werk gedaan te krijgen. Dat was behoorlijk intensief kan ik je vertellen. Wel heb ik in een week tijd ontzettend veel kunnen doen!

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

Ik kreeg ook heel veel leuke, mooi en lekkere foodpost deze week, waaronder deze kleine foodprocessor van KitchenAid. Wat een fantastisch ding vind ik dit zeg. De meegeleverde accessoires berg je gewoon allemaal op in de kom zelf, dus geen uitpuilende keukenkastjes. En verder vind ik het een fijn handzaam formaat. Precies groot genoeg voor mij.

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

In mijn 2018 overzicht vertelde ik al dat ik achter de schermen bezig ben met een nieuwe website. Daar had ik een leuke afspraak voor in een prachtig oud pand in Haarlem. Ik kreeg gelijk een lesje geschiedenis voordat we ons bogen over de logo voorstellen.

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

Elk jaar vieren we Sinterklaas met de familie, dit jaar waren we met 11 man bij mij thuis. Na lekker gegeten te hebben begonnen we met een zelfgemaakt Sinterklaas Cluedo, zó leuk! Daarna was het dobbelspel aan de beurt en we eindigden met de hilarische foodpost bingo. Voor iedereen die zich afvraagt wat ik nu met al die bergen foodpost doe waarvan ik niet alles gebruik (daar is het echt te veel voor); daar spelen we dus bingo mee. Superleuk en iedereen weer blij mer producten om thuis te gebruiken.

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

Mijn zoete vriendinnetje Mariette bekende laatst dat ze niet wist wat Lindt ballen waren. Dat kan natuurlijk niet, dus ik beloofde haar dat ik ze voor haar zou meenemen als ik ze zag. Een paar dagen later liep ik tegen deze display aan in de winkel en koos ik wat lekkere smaken uit. En goed nieuws, Mariette vindt ze fantastisch lekker!

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

Ik bakte twee soorten brood en Lot vond vooral de theedoek die over de kom hing erg interessant. Ze trok hem eraf en sleepte hem als speelgoed door het huis. Kleine draak is het 😉 .

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

En ook mega tof, de vierde druk van mijn tweede bakboek ligt in de winkels! Wauw, zo gaaf dat mijn beide boeken nog steeds zo goed worden verkocht!

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

Ik ging voor het eerst sinds tijden ook weer eens naar een evenement toe. Samen met Hertog gingen we kerstdesserts maken. Mariette en ik waren zeer tevreden met onze bombe Alaska.

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

Jullie waren de week voor Kerst misschien volop bezig met het zoeken naar kerstrecepten, maar ik was al bezig met de planning voor het nieuwe jaar. Verschillende recepten zijn al gemaakt, maar er is ook nog meer dan genoeg om te bakken. Ik maakte een planning tot half februari zodat ik weet wat ik de komende tijd allemaal moet doen.

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

Ik heb een nieuwe hobby: haken! Haken wordt steeds populairder en ik ben graag creatief bezig, dus ik was benieuwd. Ik heb ook van alles in huis voor handletteren en aquarel, maar ik zocht eigenlijk iets wat ik ook vanaf de bank kon doen terwijl ik met een schuin oog naar de televisie kijk. Onlangs kwam haken op mijn pad en na een mini cursusje van Rachel (wie ik help met haar haakblog) en ik ben enthousiast. Ik bestelde bij haar een aantal bollen wol voor wat projecten waarmee ik in mijn vakantie aan de slag kan.

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

Na een hele serie bakvragen van jullie te hebben beantwoord via Instagram vond Lot het mooi geweest. Ze sprong op mijn schoot en snuffelde in mijn gezicht, nu wilde zij aandacht hebben.

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

Ieder jaar maak ik in de kerstvakantie een puzzel, dit keer eentje van Jan van Haasteren met als thema de Heel Holland Bakt tent. Een hele leuke puzzel om te maken.

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

Met deze foto wenste ik jullie op Instagram allemaal een hele fijne Kerst. Best een uitdaging nog hoor, om met een konijn op de foto te gaan haha!

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

De kerstdagen zelf heb ik nagenoeg geen foto’s gemaakt, lekker even offline. Kerstavond was ik bij mijn ouders en de volgende dag ontbeet ik bij mijn zusje en zwager. Daar ging ik eind van de middag ook weer heen voor een avond met lekkere hapjes en spelletjes. Tweede kerstdag was een hele luie. In mijn pyjama en kersttrui keek ik maar liefst 4 kerstfilms, daar had ik dus echt heel veel zin in haha.

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

Afgelopen weekend waaide ik even heerlijk uit op het strand om daarna op te warmen bij een strandtent met een grote kop thee en een tosti. Ik woon dicht bij zee, maar kom er eigenlijk nooit. En dat terwijl ik er zo ben. Toch maar eens vaker doen komend jaar.

BEHIND THE SCENES: DECEMBER 2018

En op oudjaarsdag stond ik uiteraard oliebollen te bakken. En om het even niet mooier te maken dan het allemaal is: de eerste twee porties mislukten. Het deeg was totaal niet gerezen, ik denk dat het gist niet goed was. Gelukkig had ik genoeg ingrediënten in huis om opnieuw te beginnen, met nieuwe gist. En ja hoor, nu ging het perfect 😀 .

En nu op naar een nieuw jaar. 2019 Belooft een mooi jaar te worden met mooie projecten. Januari zit op dit moment eigenlijk ook al best volgepland. De eerste paar dagen begin ik alweer een beetje met werken en ik ga ook nog een high tea doen met Lian en Mariette. Daarna staan er verschillende afspraken gepland, ik moet vooruit bakken want eind januari zit ik even zonder oven. De nieuwe keuken komt namelijk! Ik kan niet wachten om jullie daar meer van te laten zien. Via Instagram zal ik jullie daar trouwens wel van op de hoogte houden als het zover is!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Lisa schreef:

  Altijd leuk, zo’n maandoverzicht. Toffe foto’s, lief konijn! Haken is leuk, puzzelen ook. Heb je een linkje naar de haakblog?

  1. Laura Kieft schreef:

   Zeker: misshooky.nl

 2. Linda schreef:

  Ben heel benieuwd hoe je aan die kersttrui bent gekomen ?.

  1. Laura Kieft schreef:

   Haha! Die kreeg ik van Hands off my chocolate, je kon/kunt ze ook in hun webshop bestellen 🙂

   1. Linda schreef:

    Oh als ik dat had geweten. Helaas nu niet meer te bestellen ☹. Hij staat je goed!

 3. Noor schreef:

  leuk om te lezen! Ik heb je gingerbread koekjes gebakken en ben niet van plan om deze alleen in december te maken, véél te lekker!!! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *