Pancakes bewaren

7

pancakes bewaren

Ik ben gek op pancakes en mag graag variëren met het basisrecept. Dan bak ik gelijk een hele stapel, staat zo leuk voor de foto 😉 . Maar pancakes vullen behoorlijk en zo’n stapel eet ik niet in mijn eentje op. De rest bewaar ik daarom altijd. Dan kan ik er de volgende dag ook nog mee ontbijten of lunchen en soms snack ik er tussendoor ook nog wel eens eentje.

Pancakes bewaren

De pancakes die je niet meer op krijgt pak je in met aluminiumfolie. Keukenfolie kan natuurlijk ook en je zou ze ook prima in een bakje kunnen doen. Bewaar ze dan in de koelkast, hier blijven ze nog zo’n 2 dagen goed.

Invriezen kan ook. Verpak ze goed luchtdicht voordat je ze invriest. Ze blijven dan maximaal 3 maanden goed.

pancakes bewaren

Pancakes opwarmen

Stiekem vind ik koude pancakes ook heel erg lekker, maar ik mag ze ook graag nog even opwarmen. Dat kan in de magnetron, alleen worden ze daar wel een beetje zacht en slap van. Je kunt ze het best gewoon even in de pan opwarmen, dan zijn ze het lekkerst. Alsof je ze vers gebakken hebt 😉

Op zoek naar de recepten van de pancakes op de foto? Die staan op Laura’s Bakery: Blueberry lemon pancakes | Triple chocolate chip pancakes

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

  1. chucky1012 schreef:

    Handige tips om dit goed te kunnen bewaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *