Pancakes bewaren

Gepost: 4 juni 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
10

pancakes bewaren

Ik ben gek op pancakes en mag graag variëren met het basisrecept. Dan bak ik gelijk een hele stapel, staat zo leuk voor de foto 😉 . Maar pancakes vullen behoorlijk en zo’n stapel eet ik niet in mijn eentje op. De rest bewaar ik daarom altijd. Dan kan ik er de volgende dag ook nog mee ontbijten of lunchen en soms snack ik er tussendoor ook nog wel eens eentje.

Pancakes bewaren

De pancakes die je niet meer op krijgt pak je in met aluminiumfolie. Keukenfolie kan natuurlijk ook en je zou ze ook prima in een bakje kunnen doen. Bewaar ze dan in de koelkast, hier blijven ze nog zo’n 2 dagen goed.

Invriezen kan ook. Verpak ze goed luchtdicht voordat je ze invriest. Ze blijven dan maximaal 3 maanden goed.

pancakes bewaren

Pancakes opwarmen

Stiekem vind ik koude pancakes ook heel erg lekker, maar ik mag ze ook graag nog even opwarmen. Dat kan in de magnetron, alleen worden ze daar wel een beetje zacht en slap van. Je kunt ze het best gewoon even in de pan opwarmen, dan zijn ze het lekkerst. Alsof je ze vers gebakken hebt 😉

Op zoek naar de recepten van de pancakes op de foto? Die staan op Laura’s Bakery: Blueberry lemon pancakes | Triple chocolate chip pancakes

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. chucky1012 schreef:

  Handige tips om dit goed te kunnen bewaren!

 2. Sandra Geerlig schreef:

  Hoi, heb het recept voor de pancakes uitgeprobeerd en water gebruikt ipv melk, en speciale bloem maar het is niet gelukt. Als ik moet omdraaien zit het aan de bodem vastgeplakt en krijg alles in stukken kapot. Ook is het heel droog en met baking soda hele vieze smaak ervan.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik weet niet welk recept je hebt geprobeerd, maar als je ingrediënten vervangt kan het zeker zijn dat het resultaat niet hetzelfde wordt.

 3. Joyce Wouters schreef:

  Als je ze terug opwarmt in de pan (nadat je ze in de koelkast hebt bewaard een dagje), doe je dit dan opnieuw met boter of olie?
  Bedankt voor de tips !

  1. Laura's Bakery schreef:

   Kan allebei. Net wat je voorkeur heeft 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *