De Bakstrijd: april 2019

Gepost: 1 april 2019 Laatst bewerkt: 30 mei 2024

Het mag dan misschien 1 april zijn vandaag, maar de bekendmaking van het nieuwe thema en de winnaar is geen grap. Wow, wat zijn er veel en lekkere tartelettes gebakken. De lekkere variaties vlogen ons om de oren, van salted caramel tot mojito tartelettes. Te gek hoe jullie met dit thema aan de slag zijn gegaan. We waren allemaal zelfs zo druk aan het bakken dat we nauwelijks gemerkt hebben dat de lente alweer is begonnen. Of heb je dit wel al uitgebreid gevierd? Vandaag vieren we in ieder geval dat we een winnaar hebben gekozen en presenteren we natuurlijk het nieuwe thema. Deze maand staat in het teken van Pasen en daar hebben we natuurlijk rekening mee gehouden. Lees je weer mee?DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES MAART 2019

De tartelettes vlogen ons deze maand om de oren. Hieronder vind je een kleine verzameling van baksels die zijn ingezonden via de Facebookgroep of de #debakstrijd op Instagram:

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAAR MAART 2019

De winnares van maart is @wink1770. Helaas hebben we geen echte naam, want deze deelname is alleen via Instagram binnengekomen. Meestal zien we de Instagram deelnames ook terug in de groep, maar dat was hier niet het geval. Voor alles moet echter een eerste keer zijn. Dus bij dezen hartstikke gefeliciteerd met het winnen van de prijs.

Laura vond het ontzettend leuk om te zien dat zij met het mega populaire slagroomtruffel recept direct aan de slag was gegaan en dan ook nog eens voor de Bakstrijd, een creatieve en ontzettend originele tartelette als gevolg. De cadeaubon van €50,- te besteden bij Baktotaal is om die reden van jou!

DE BAKSTRIJD APRIL 2019

Voor april hebben we weer een fantastisch nieuw thema klaarstaan. Jullie gaan lekker rollen. Huh? Ja, de opdracht is om rolls te maken. Je kunt gaan voor de originele cinnamon rolls, maar je kunt met het basisdeeg alle kanten op. Zoete broodjes worden het sowieso, perfect voor Pasen. Om jullie op weg te helpen komt woensdag 3 april het basisrecept voor de rolls online. Kun je daar niet op wachten? Check dan een van de inspiratie artikelen hieronder voor het recept en pas zelf de vulling aan.

Thema: Rolls (zoete broodjes)
Voorwaarden: Maak heerlijke zoete rolls, oftewel opgerolde gevulde broodjes in jouw favoriete smaakcombinatie.
Prijs: Cadeaubon ter waarde van €50,- te besteden bij Baktotaal

INSPIRATIE

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Het is even stil geweest op het Instagram-account maar vanaf deze maand pakken we het weer vol op. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Ga het account zeker volgen om te ontdekken hoe leuk het wordt!

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Veel succes met het bakken van al die tartelettes deze maand. Smullen geblazen!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

 1. Evi Groenendijk schreef:

  Wauw, dat ziet er zo goed uit allemaal! Krijg gelijk trek haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *