Zelf taartvlaggetjes maken

29 augustus 2017 Laatst bewerkt: 8 november 2022
Zelf taartvlaggetjes maken
1

Het team en ik laten er altijd een brainstormsessie op los als we de maandplanningen maken voor Laura’s Bakery. Het zelf maken van taartvlaggetjes was zo’n idee dat we maanden terug bedachten, maar steeds bleven opschuiven. Tot vandaag, want vandaag laat ik jullie zien hoe je drie verschillende taartvlaggetjes kunt maken voor op een taart of cake. Ik heb al vaker  zelf vlaggetjes gemaakt voor mijn baksels, dus ik had er wel zin in een DIY voor jullie van te maken. Met een paar stap-voor-stap foto’s laat ik je bij iedere soort taartvlaggetje zien hoe je ze maakt, dus pak de schaar erbij en laten we beginnen.

1. Taart vlaggenlijn van washi-tape
taartvlaggetjes-diy-vlaggenlijn1
Benodigdheden
 • verschillende soorten washi tape
 • bindtouw
 • papieren rietjes óf satéprikkers
 • schaar
taartvlaggetjes-diy-vlaggenlijnSVS
Werkwijze

Meet je taart of cake op en knip nu een stuk van je bindtouw af in dezelfde lengte + 2 cm. Aangezien je de uiteinden niet in de uiterste randen van je taart of cake steekt, zul je precies voldoende touw hebben.

Kies je voor satéprikkers dan knoop je nu de uiteinden van het touw om de satéprikkers, zodat je een ‘waslijn’ creeërt. Kies je voor papieren rietjes dan knip je in de bovenkant van je rietjes een kleine inkeping (zie foto). Zet hier de uiteinden van het touw in vast en creeër de ‘waslijn’.

Met washi-tape ga je nu aan de slag om de vlaggetjes te maken. Neem even lange stukjes washi tape, zo’n 8 cm, en vouw deze op gelijke afstand van elkaar om het touw.

Knip nu met een schaar de hoekjes van de tape voor vaantjes, of knip ze recht af zoals ik deed. Wees hier zelf creatief in.

Indien nodig knip je de satéprikkers of rietjes op maat en steek je deze in je taart of cake. Rietjes zijn niet heel handig om een stevige cake te duwen, dus houdt hier rekening met je keuze.

Je kunt ook satéprikkers in de cake of taart prikken en hier de rietjes overheen schuiven.

2. Taartvlaggetjes van washi-tape
taartvlaggetjes-diy-washi1
Benodigdheden
 • verschillende soorten washi tape
 • satéprikkers
 • schaar
taartvlaggetjes-diy-washiSVS1
Werkwijze

Knip je stukjes washi-tape in lengtes van zo’n 8 cm. Gebruik zowel brede als smalle soorten tape in verschillende kleuren, zodat je een speels effect krijgt.

Vouw de washi-tape zo recht mogelijk om de satéprikkers en knip de uiteinden recht af, knip er een driehoekje uit of knip juist de hoekjes af. Je kunt er ook voor kiezen twee verschillende soorten washi-tape om een satéprikker te vouwen.

Knip nu de satéprikkers op een gewenste lengte af en steek de taartvlaggetjes van washi-tape in je taart of (cup)cake.

3. Taartvlaggetjes met lint
taartvlaggetjes-diy-lint1
Benodigdheden
 • verschillende soorten lint
 • satéprikkers
 • schaar
taartvlaggetjes-diy-lintSVS1
taartvlaggetjes-diy-lintSVS2
Werkwijze

Knip je stukjes lint in verschillende lengtes, variërend van 10 tot 12 cm. Gebruik zowel smalle als brede lintjes in verschillende kleuren, zodat je een speels effect krijgt.

knoop de lintjes als een lus om de satéprikkers en trek stevig aan. Knoop ze niet op het midden van de prikker en schuif als die goed zit naar boven.

Knip de uiteinden recht af of knip er een driehoekje uit bij een breed stukje lint. Je kunt er ook voor kiezen twee verschillende soorten lint op een satéprikker te binden.

Knip nu de satéprikkers op een gewenste lengte af en steek de taartvlaggetjes met lint in je taart of cake.

Het maken van taartvlaggetjes is niet moeilijk, maar je moet er natuurlijk wel even voor gaan zitten. Daarnaast heb je misschien enkele materialen nodig die je misschien niet standaard in huis hebt liggen, maar die gelukkig niet moeilijk te verkrijgen zijn. Ik ga er echter vanuit dat degene die bereid zijn zelf taartvlaggetjes te maken de geschikte materialen ook wel in huis zullen hebben.

Ik vond het erg leuk om ze te maken en kan niet wachten om ze in mijn volgende bakprojecten te prikken!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Josephine schreef:

  Bedankt voor de leuke tip! Het lijkt zo’n eenvoudig idee, maar ik was er nooit opgekomen dat je de vlaggetjes voor op een taart zelf kunt maken. Dus ik ben blij met deze DIY! De vlaggetjes met lint vind ik het mooist. En het leuke vind ik dat je ook gemakkelijk restjes papier of stof kunt gebruiken voor een kleurig resultaat – dus je hoeft er niet veel voor aan te schaffen. Deze DIY staat bij dezen bij mijn favorieten. 🙂

  1. Laura Kieft schreef:

   Wat leuk om te horen! En inderdaad, je zult hoogstwaarschijnlijk wel al materialen in huis hebben om ze te maken 🙂

 2. Homemade by Joke schreef:

  Wat leuk om deze DIY over vlaggetjes te lezen en te zien.
  Ik als crea bea mag graag zo’n DIY zien 😉
  Liefs, mam ♥

 3. Janny schreef:

  Leuke DIY op de blog! Past er goed bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *