Citroen-champagne trifle

Gepost: 17 oktober 2021 Laatst bewerkt: 5 december 2023
Citroen-champagne trifle

Inmiddels zijn we vandaag bij het laatste recept binnen de Feestdagenweek aanbeland en doen we voor een dag net alsof het Oud & Nieuw is. En met deze citroen-champagne trifle lukt dat zeker, want het is een ontzettend feestelijk dessert. De combinatie van cantuccini koekjes en lemon curd is ontzettend lekker. De champagne proef je terug in de room en zorgt er ook voor dat de room extra zacht en luchtig smaakt.

BAKTIP: Serveer de trifle in een gewoon champagneglas, of in een feestelijk exemplaar

 

Mocht jij het even gemist hebben: afgelopen week kwam er ter ere van mijn nieuwste boek (Het Feestdagen Bakboek) elke dag een recept voor een feestdag online! Dit zijn trouwens weer allemaal andere recepten dan in het boek staan. Hieronder som ik ze nog even voor je op:

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
Citroen-champagne trifle (2)

 

Citroen-champagne trifle

Opslaan
Recept afdrukken

4.34 van 27 stemmen

Citroen-champagne trifle

Deze overheerlijke citroen-champagne trifle zorgt er meteen voor dat het toetje een echt feestje op tafel wordt.
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 125 gram poedersuiker
  • 250 gram roomkaas
  • 200 ml champagne
  • 6 el Lemon curd
  • 24 cantuccini’s

Instructies

  • Doe de roomkaas in een kom met de poedersuiker en mix tot een zacht geheel. Voeg de slagroom toe in een dunne straal terwijl je blijft mixen. Mix nog even door totdat het geheel goed stijf is.
  • Voeg al roerend de champagne toe aan het roomkaas-mengsel, totdat je een mooi glad geheel krijgt. Zet het nu een uur in de koelkast.
  • Zet zes champagneglazen klaar en vul deze met een halve eetlepel lemon curd, daarna met in stukjes gebroken cantuccini's (ik gebruikte er in totaal 3 á 4 per glas) en vervolgens met het champagne-roomkaas mengsel. Herhaal dit nogmaals voor alle glaasjes en top af met een half cantuccini koekje.
Tips

Je kunt deze trifle ook met een andere bruisende wijn maken, zoals prosecco of cava.
Bewaren

Ik adviseer om de trifles gelijk te serveren, maar in principe kun je ze ook prima een dag van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren totdat je ze nodig hebt. Houd er wel rekening mee dat het vocht in de cantuccini's zal trekken, het wordt dan bijna meer een champgne tiramisu 😉

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Amber schreef:

    Hoi Laura,

    Zou ik het roomkaasmengsel wel een dag van tevoren kunnen maken en de trifles dan pas op de dag zelf samen kunnen stellen?

    Groetjes Amber

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept