Inmiddels zijn we vandaag bij het laatste recept binnen de Feestdagenweek aanbeland en doen we voor een dag net alsof het Oud & Nieuw is. En met deze citroen-champagne trifle lukt dat zeker, want het is een ontzettend feestelijk dessert. De combinatie van cantuccini koekjes en lemon curd is ontzettend lekker. De champagne proef je terug in de room en zorgt er ook voor dat de room extra zacht en luchtig smaakt.
BAKTIP: Serveer de trifle in een gewoon champagneglas, of in een feestelijk exemplaar.
Mocht jij het even gemist hebben: afgelopen week kwam er ter ere van mijn nieuwste boek (Het Feestdagen Bakboek) elke dag een recept voor een feestdag online! Dit zijn trouwens weer allemaal andere recepten dan in het boek staan. Hieronder som ik ze nog even voor je op:
- Maandag Valentijn: mini chocolate chip koekjes
- Dinsdag Pasen: cookie dough paaseitjes
- Woensdag Koningsdag: sinaasappel panna cotta
- Donderdag Halloween: mummie cinnamon rolls
- Vrijdag Sinterklaas: amandel-speculaas muffins
- Zaterdag Kerst: chocolade sterrenkoekjes met hazelnoten
Hoi Laura,
Zou ik het roomkaasmengsel wel een dag van tevoren kunnen maken en de trifles dan pas op de dag zelf samen kunnen stellen?
Groetjes Amber
Ja hoor dat kan!