Citroen-champagne trifle

17 oktober 2021
Citroen-champagne trifle
15

Inmiddels zijn we vandaag bij het laatste recept binnen de Feestdagenweek aanbeland en doen we voor een dag net alsof het Oud & Nieuw is. En met deze citroen-champagne trifle lukt dat zeker, want het is een ontzettend feestelijk dessert. De combinatie van cantuccini koekjes en lemon curd is ontzettend lekker. De champagne proef je terug in de room en zorgt er ook voor dat de room extra zacht en luchtig smaakt.

Mocht jij het even gemist hebben: afgelopen week kwam er ter ere van mijn nieuwste boek (Het Feestdagen Bakboek) elke dag een recept voor een feestdag online! Dit zijn trouwens weer allemaal andere recepten dan in het boek staan. Hieronder som ik ze nog even voor je op:

Over Het Feestdagen Bakboek

Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

 

Citroen-champagne trifle

Deze overheerlijke citroen-champagne trifle zorgt er meteen voor dat het toetje een echt feestje op tafel wordt.
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 125 gram poedersuiker
  • 250 gram roomkaas
  • 200 ml champagne
  • 6 el Lemon curd
  • 24 cantuccini’s

Instructies

  • Doe de roomkaas in een kom met de poedersuiker en mix tot een zacht geheel. Voeg de slagroom toe in een dunne straal terwijl je blijft mixen. Mix nog even door totdat het geheel goed stijf is.
  • Voeg al roerend de champagne toe aan het roomkaas-mengsel, totdat je een mooi glad geheel krijgt. Zet het nu een uur in de koelkast.
  • Zet zes champagneglazen klaar en vul deze met een halve eetlepel lemon curd, daarna met in stukjes gebroken cantuccini's (ik gebruikte er in totaal 3 á 4 per glas) en vervolgens met het champagne-roomkaas mengsel. Herhaal dit nogmaals voor alle glaasjes en top af met een half cantuccini koekje.
Tips

Je kunt deze trifle ook met een andere bruisende wijn maken, zoals prosecco of cava.

Bewaren

Ik adviseer om de trifles gelijk te serveren, maar in principe kun je ze ook prima een dag van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren totdat je ze nodig hebt. Houd er wel rekening mee dat het vocht in de cantuccini's zal trekken, het wordt dan bijna meer een champgne tiramisu 😉

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *