Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Oud en Nieuw champagnetaart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 december 2017
in Feestdagen, Oud en Nieuw, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Dit is de allereerste keer dat er voor Oud en Nieuw een taart online komt. Meestal houd ik het klein en focus ik mij meer op hartige hapjes, maar dit keer had ik zin om een spectaculaire taart te maken: deze prachtige Oud en Nieuw champagnetaart! Jawel, ik maakte de taart met champagne, als dat niet feestelijk is? De taart is gemaakt van drie lagen cake die op smaak zijn gebracht met champagne. Tussen de lagen champagnecake zit Italiaanse meringue met frambozen, met die meringue is de taart ook afgesmeerd. Hoewel deze taart qua smaak al goed past bij oudjaar, sluit de decoratie er natuurlijk ook naadloos op aan. Bovenop maakte ik namelijk met chocolade een klok!

Recept afdrukken

Oud en nieuw champagnetaart

Een aantrekkelijke taart die het zeker weten goed doet op een feestje: oud en nieuw champagnetaart. Verras je gasten met deze heerlijke taart!
15 cm taart (10-12 personen)

Ingrediënten

Cake

  • 200 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • snuf zout
  • 1 ei (M)
  • 120 ml champagne
  • 60 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 el vanille-extract

Afwerking en decoratie

  • ½ recept Italiaanse meringue (volgens recept)
  • 225 gram frambozen
  • chocoladestift (zo’n klein tubetje)

Instructies

  • In een kom voeg je bloem, bakpoeder, suiker en zout samen. Roer even met een spatel of garde door elkaar. In een tweede kom doe je de overige ingrediënten; ei, campagne, melk, zonnebloemolie en vanille-extract. Klop met een garde door elkaar en voeg toe aan de kom met bloem. Met een spatel meng je het tot een egaal beslag.
  • Verdeel het beslag in drie delen (of gelijk over 3 bakvormen als je die heben stort het in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
  • Bak de cakes in 20 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de cakes enkele minuten afkoelen in de vorm voordat je ze op een rooster stort om helemaal af te koelen.
  • Terwijl de cakes afkoelen, maak je de Italiaanse meringue volgens recept.
  • Tijd om de taart op te bouwen! Leg de eerste plak cake op een bord of taartstandaard en verdeel er een laag meringue over. Scheur of snijd wat frambozen doormidden en duw deze een beetje in de laag meringue. Leg de tweede plak cake er bovenop en vul deze op dezelfde manier. Vervolgens eindig je met de derde en laatste plak cake, zorg dat de platte onderkant (zoals gebakkenu de bovenkant wordt.
  • Smeer de taart eerst globaal af met de meringue, daarna kun je hem strak afsmeren.
  • Zoals je ziet heb ik op de zijkant nog een soort patroon aangebracht. Daarvoor zette ik de taart op een draaischijf en drukte een klein paletmes (een lepel kan ook!) aan de onderkant zachtjes tegen de taart. Door de taart rond te draaien en het paletmes of de lepel rustig naar boven te bewegen ontstaat er een soort spiraal om de taart heen.
  • Het is niet moeilijk, maar vergt misschien wat oefening. Mocht je totaal niet tevreden zijn kun je je taart natuurlijk weer even strak afsmeren en het opnieuw proberen.
  • Nu kun je de bovenkant van de taart afwerken. Kneed het tubetje met chocolade even door zodat het wat soepeler wordt. Maak eerst de cijfers op de klok. Het is het makkelijkst om eerst de 12, 3, 6 en 9 te maken en daarna pas de stipjes daar tussen. Zo kun je ze gelijkmatig over de taart verdelen. Allemaal cijfers kan natuurlijk ook, maar ik vond het zelf erg vol worden op dit relatief kleine taartjes. Als laatst maak je de wijzers zodat het lijkt of het een paar minuten voor 12 uur is. In het midden zette ik een framboos. Met de overige frambozen werk de de rand langs de taart af.
  • En zo is je kunstwerk klaar! Een taart die niet alleen prachtig is, maar ook fantastisch smaakt! Een onwijs gave aanvulling voor naast de oliebollen en al het andere lekkers dat je op tafel zet tijdens de jaarwisseling.
  • De taart kun je overigens prima voorbereiden. De plakken cake kun je enkele dagen van tevoren maken en in folie verpakken tot je ze nodig hebt. Het maken van de meringue en het afwerken van de taart zou ik pas op de dag zelf doen. Bewaar de taart (afgedekbuiten de koelkast.

Tips

  • In plaats van champagne, kun je ook heel goed prosecco gebruiken.
  • Je kunt natuurlijk ook zelf chocolade smelten en deze met een spuitzak of cornetje op de taart aanbrengen.
  • In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je een taart strak kun afsmeren.
Bewaren

Smeer de taart zo kort mogelijk voor het moment van serveren af. Het is nooit aan te raden om Italiaans schuim in de koelkast te bewaren, het vocht van de koelkast onttrekt de suiker van de meringue en zal het korrelig maken. Bereid eventueel max. een dag van tevoren en bewaar goed afgesloten op een donkere, koele plek.

Vorige post

Volgende post

Zelf oliebollen maken
Gevulde eitjes met champagne en glitter

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
16

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 36

  1. Carina says:
    3 jaar geleden

    Dit taartje is zoooo mooooi
    Ik ga dit proberen met cupcakes
    Op 1 jan. En neem ze mee 2jan
    Als ik weer ga werken
    Liefs van mij

    Beantwoorden
  2. chantal says:
    3 jaar geleden

    Prachtige taart!
    Maar alcohol verdwijnt nooit helemaal als je het verhit

    Beantwoorden
  3. Carla says:
    3 jaar geleden

    Mooie taart, zou ik hem ook gewoon als één taart kunnen bakken en dan in lagen kunnen snijden. Hoelang zou hij dan de oven in moeten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Kan, maar je krijgt dan een minder luchtig en minder hoog resultaat. En de randen zijn vaak al aan de droge kant tegen de tijd dat het midden gaar is. Baktijd zal dan rond de 40-45 minuten liggen denk ik, maar zou ook langer kunnen duren.

      Beantwoorden
  4. Vera says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb geen bakvorm van 15 cm wel van 18 cm, zou dat ook kunnen en is de baktijd dat iets langer.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, je taart wordt dan alleen iets lager. Baktijd zal hetzelfde blijven (hooguit paar minuutjes korter).

      Beantwoorden
  5. Joanne says:
    3 jaar geleden

    Hoe zou ik deze taart glutenvrij kunnen maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat zou je kunnen proberen met glutenvrij bloem.

      Beantwoorden
  6. Vera says:
    3 jaar geleden

    Dank voor je reactie…ik ga een poging wagen om de taart te maken…:-)…

    Beantwoorden
  7. Kato says:
    3 jaar geleden

    Ik weet wat het dessert wordt met oudjaar! Deze taart is echt prachtig!

    Beantwoorden
  8. Linda says:
    3 jaar geleden

    Als ik deze taart in 26 cm wil maken kan ik dan de ingrediënten gewoon verdubbelen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Met dit artikel kun je eenvoudig je recept omrekenen: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  9. Lisa says:
    3 jaar geleden

    Hoi! ik wil deze taart graag maken, maar ik heb niet 3 dezelfde grote bakvormen, en ook niet zoveel ruimte in mijn oven, is het ook een probleem om de lagen elk afzonderlijk te bakken? (wanneer de eerste taart uit de vorm kan en op het rooster staat te rusten, de volgende in de oven zetten)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      nee hoor, afzonderlijk bakken is ook geen probleem.

      Beantwoorden
  10. Marielouise says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik ga een bruidstaart van champagne maken voor mijn broertje. Stapel taart, beginnend met een 30 cm, maar hoeveel moet ik dan van alles gebruiken?

    Groetjes marielouise

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hier lees je meer over het omrekenen: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  11. Linda says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb nog niet heel vaak taarten gebakken en vroeg me af waar deze taart van structuur meer op lijkt, op een biscuit of cake? Ik zie dat er namelijk melk en olie wordt toegevoed. Twee ingrediënten die normaal niet in biscuit zitten. Maar ik zie ook geen boter. Of is de olie eigenlijk de boter in het recept?
    Groetjes Linda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het is een cake, in plaats van boter inderdaad olie.

      Beantwoorden
  12. Lotte says:
    2 jaar geleden

    Hey Laura,

    Het ziet me een super lekker uit. Dus ik denk dit met oud op nieuw te maken. Nu zijn we wel met 2 zwangere vrouwen in het gezelschap. De alcohol vervliegt tijdens het bakken dus dat kan geen kwaad maar heb je een idee met welke topping ik de merengue kan vervangen? Want daar zitten rauwe eieren in en dat mogen ze niet eten. Of kan ik dan beter een andere taart maken?

    Groetjes, Lotte

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Alcohol vervliegt nooit helemaal, er blijft altijd een klein beetje over. Als je Italiaans schuim gebruik is dit gekookt/verhit en kun je het gewoon serveren aan zwangeren, ouderen en kinderen.

      Beantwoorden
  13. Anita Milasinovic-Groen says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik zou deze recept graag willen gebruiken voor bruidstaart, voor mijn vriendin. In eerste instantie was ik erg vereerd en enthousiast dat ze mij vroeg om taart te maken en nu begin ik toch een beetje te stressen! 🙂 Denk je dat deze taart geschikt is als bruidstaart (aangezien ik een aantal dagen van te voeren moet beginnen met alles voorbereiden enz.). En denk je dat ik in Italiaanse merengue, ipv water, champagne (of reduced champagne) kan gebruiken?
    any tips zijn welkom, bruiloft is in mei maar ik ga wel een paar keer proef taart maken, van te voeren….als het je leuk lijkt, kan ik je foto sturen… (tenzij het mislukt en ik moet een paar Hema taarten op elkaar stapelen… ;)))

    alvast bedankt!
    Vriendelijke groet,
    Anita

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan prima als bruidstaart hoor, qua vervanger geen ervaring, gewoon eens proberen dus. Ben benieuwd of het lukt!

      Beantwoorden
  14. Zaira says:
    2 jaar geleden

    Ik heb hem gemaakt met porto patricio white. Zoete witte wijn. Ging gewéldig en smaakte super.
    Bedankt voor het recept

    Beantwoorden
  15. Bas says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura
    Ik wil deze taart graag maken met oud en nieuw in een 24 cm bakvorm.
    Nou ben ik niet heel ervaren dus zou je voor mij een betstandje kunnen maken met ingrediënten en baktijd voor een springvorm van 24 cm.
    En zou ik hem dan in een keer kunnen bakken en in laagjes snijden ??

    Graag hoor ik van je want ik vind het wel een hele leuke taart die ook zeker wel lekker is denk ik
    Groetjes Bas

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Via deze tool kun je zelf recepten omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
      Verder zou ik precies het recept volgen. Succes!

      Beantwoorden
      • Bas says:
        1 jaar geleden

        Hoi Laura
        Dat het ik inderdaad al geprobeerd maar dan kom ik uit op hele hoge percentages.
        Zoals 512 Gr bloem bijvoorbeeld dus ik denk dat het dan omgerekend want ik een taartvorm van 24 cm maar dan met dezelfde Hoogte.
        Terwijl de taart dan natuurlijk een stuk lager is

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Hi Bas, het klopt inderdaad dat je dan veel ingrediënten nodig hebt.

          Beantwoorden
  16. Marinka says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Kun je deze taart dus niet 1 dag van tevoren maken?
    Omdat er bij staat dat je hem niet in de koelkast moet bewaren.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Inderdaad: De taart kun je overigens prima voorbereiden. De plakken cake kun je enkele dagen van tevoren maken en in folie verpakken tot je ze nodig hebt. Het maken van de meringue en het afwerken van de taart zou ik pas op de dag zelf doen. Bewaar de taart (afgedekt) buiten de koelkast.

      Beantwoorden
  17. Marinka says:
    1 jaar geleden

    De Italiaanse merengue was perfect gelukt, maar na 10/15 minuten wilde ik hem gaan uitsmeren en was plotseling de structuur wat korrelig 😳…. Wat kan er mis gegaan zijn in die minuten? Hij stond gewoon nog in de keukenmachine op het aanrecht. Kun ik deze meringue toch gewoon gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Oh wat vervelend! Heb je de meringue nog even opnieuw doorgeklopt met de mixer? Dat zou moeten helpen als de meringue echt goed geworden was.

      Beantwoorden
  18. Birgit says:
    3 weken geleden

    Hi Laura,

    Heb jij nu een taartvorm van 25 cm gebruikt (zoals in de tekst staat) of 15 cm?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      He wat gek dat dat verkeerd staat, het moet 15 cm staan! Dank voor je bericht, we passen het aan.

      Beantwoorden
  19. FRanciska says:
    3 weken geleden

    Volgens mij is het 15 want met 25 kom je echt niet uit!🤭

    Beantwoorden
  20. Janneke says:
    3 weken geleden

    Ha Laura,
    Wij vinden deze heel gaaf, maar we houden niet van merinque.
    Kunnen we deze ook maken met bijv. slagroom en mascarpone? Kan die dan ook zo mooi afgesmeerd?
    Mvg
    Janneke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Het kan bijvoorbeeld ook prima met gewone botercrème of cream cheese frosting!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Gevulde eitjes met champagne en glitter

Gevulde eitjes met champagne en glitter

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-0

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-15

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-16

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan