Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Spritsen

Lian van Rensdoor Lian van Rens
07 oktober 2017
in Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Ja hoor, we gaan gewoon lekker door met het volgende koekje van onze Nederlandse koekjes week. We naderen helaas alweer het einde van de week, maar dat moet de pret niet drukken. Het zesde koekje is natuurlijk de sprits en aan mij de eer om dit gouden koekje te maken, fotograferen en op te eten. Tijdens deze koekjesweek moest ik zelf ook veel denken aan Heel Holland Bakt, omdat zij ieder seizoen wel een typisch Nederlandse baksels als technische opdrachten erbij hebben zitten. Het stond mij van een paar jaar geleden bij dat het spuiten van deze koekjes een hele opgave kon zijn. Nu ik daarop voorbereid was zul je denken dat ik daar dan ook rekening mee hield.

Ik was echter mevrouw ongeduld en besloot niet te wachten tot mijn boter op kamertemperatuur was. Geloof me als ik zeg dat ik alsnog heb kunnen wachten, want met koude boter kun je gewoon geen spritsen spuiten. Leer van deze wijze les, want ondanks dat zijn dit hele makkelijke en lekkere koekjes om te maken. Waar wacht je nog op? Bakken maar!

Recept afdrukken

Spritsen

Spritsen zijn koekjes die hartstikke makkelijk zelf te maken zijn. En ze zijn natuurlijk ook ongelooflijk lekker!
Porties: 15 Koeken

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • rasp van ½ citroen
  • 25 gram losgeklopt ei
  • 200 gram (Zeeuws) bloem*
  • snufje zout

Extra benodigdheden

  • spuitzak
  • gekarteld spuitmondje

Instructies

  • Doe de boter en de basterdsuiker in de kom van een staande mixer en mix tot een romig geheel, ongeveer 2-3 minuten. Voeg nu de overige ingrediënten toe en mix nogmaals voor enkele minuten tot alles vermengd is en je een samenhangend deeg hebt.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verwarm de oven voor op 180 C° (boven- en onderwamte).
  • Doe het deeg in de spuitzak met gekartelde spuitmond (1M bijvoorbeeld, de spuitmond moet in ieder geval groot genoeg zijn) en spuit jouw gewenste sprits op het bakpapier. Gebruik voor iedere sprits hetzelfde formaat en dezelfde vorm, zodat de baktijd voor ieder koekje gelijk is. Ik spoot twee lijnen van zo’n 8-10 cm tegen elkaar aan. Maar je kunt natuurlijk ook de bekende s-vorm spuiten.
  • Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin. De baktijd is afhankelijk van het formaat, maar een goed gebakken sprits herken je aan de randjes die mooi goudbruin zijn geworden en het koekje zelf goudgeel is.
Tips

Net zoals bij de jodenkoeken heb ik Zeeuws bloem tussen haakjes gezet. Men raadt bij vele Nederlandse koekjes aan om Zeeuws bloem te gebruiken, dit zou ze extra bros moeten maken. Zelf heb ik zonder Zeeuws bloem beide koeken gemaakt en was ik zeer tevreden over het resultaat. Ik laat de keuze dus aan jou of je met gewoon bloem of met Zeeuws bloem aan de slag gaat, vandaar de haakjes.

Vorige post

Volgende post

Stroopkoeken
Bokkenpootjes

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
3

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 46

  1. Margot says:
    3 jaar geleden

    Ik heb al de hele week trek in spritsen, dus dit recept ga ik snel proberen!

    Beantwoorden
  2. Carla says:
    3 jaar geleden

    Verrukkelijk en dan met en heerlijke kop thee er bij!
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
  3. Rob says:
    3 jaar geleden

    Dit wil ik ook gaan proberen want echte botersprits kun je bijna nergens meer kopen. Margarine of palmvet wel.
    Maar als beginnend bakker weet ik nooit goed welke mixer ik moet gebruiken. Voor brood gebruik ik uiteraard de deeghaak en voor slagroom de mixer.
    Waar ik de Klopper voor moet gebruiken weet ik eigenlijk niet.
    Moet ik voor dit recept de bolmixer gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik denk dat je wel iets zult hebben aan dit artikel: http://www.handigebaktips.nl/welk-opzetstuk-van-de-mixer-gebruik-je-voor-welk-deegbeslag/

      Beantwoorden
      • Rob says:
        3 jaar geleden

        Ja geweldig, bedankt voor de tip.

        Beantwoorden
  4. Jolande Steentjes says:
    3 jaar geleden

    Ik had dus ook geen geduld met de boter. Ook heel eigenwijs tóch gebruikt terwijl het nog niet op kamertemperatuur was. Tja, dan gaat je deeg niet door de spuitzak inderdaad.
    Uiteindelijk toch allerlei gedrochten op het bakblik weten te krijgen.
    Ik heb de baktijd steeds met 5 minuten verlengd omdat de koeken aan de binnenkant zacht bleven. Wist ik veel dat dat harder wordt naarmate ze afkoelen ! Nu zijn ze net iets te hard. Maar ze smaken heerlijk !!
    Dit recept ga ik zeker nog een keer proberen met alle tips en wijsheden die ik nu écht ga opvolgen.

    Beantwoorden
  5. Rob says:
    3 jaar geleden

    Ik krijg de spritsen helaas niet krokant, ze blijven zacht en dan is het net alsof ze oud/taai zijn. Ik ga het later nog eens een keer proberen.
    Maar heb je soms enig idee hoe dat zou kunnen komen? Spritsen moeten toch gewoon krokant zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ze horen inderdaad lekker bros te zijn. Misschien hebben ze gewoon nog wat extra tijd nodig in de oven. Ze komen wel zacht uit de oven, maar bij het afkoelen worden ze hard/krokant.

      Beantwoorden
  6. Lia says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik de spritsen ook met lichte bastard suiker maken? Ik zie nu met dat de witte op is. ☹️
    Groeten,

    Lia

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, maar dan worden ze wel iets donkerder en karamelachtiger van smaak.

      Beantwoorden
  7. Daniëlle says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik met dit recept ook letters/ vormpjes maken? Net als met suikerkoekjes. Of lopen deze dat wat uit als ik ze bak?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het is een spuitdeeg dat wat uitloopt, maar je zou er wel letters en figuren mee kunnen spuiten. Uitrollen en uitsteken gaat niet.

      Beantwoorden
  8. Lisette says:
    3 jaar geleden

    Zou je de bloem ook kunnen vervangen door amandelmeel om het iets koolhydraatarmer te maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt ermee experimenteren, maar of het in dit recept lukt kan ik niet garanderen.

      Beantwoorden
  9. Caro says:
    3 jaar geleden

    Ik heb voor de 2e keer de spritsen gemaakt. En met de boter op kamertemperatuur krijg ik ze nog steeds niet door de spuitzak. Ik zit nu te denken om de boter een beetje te smelten, misschien dat het dan lukt. Of misschien iets minder bloem. Ze smaken in ieder geval wel goed 😉

    Beantwoorden
  10. Rob says:
    3 jaar geleden

    Ik maak de boter even extra zacht in de magnetron en dan gaat het goed.

    Beantwoorden
  11. Isabelle says:
    3 jaar geleden

    Al de derde keer dat ik ze maak, heel lekker! Vorige keer kreeg ik ze niet goed uit de spuitzak, alhoewel de boter op kamertemperatuur was… Deze keer een beetje melk toegevoegd en ze zijn nog steeds even lekker!

    Beantwoorden
  12. Ann says:
    2 jaar geleden

    Lekkere spritsjes! Wel maar een deel in gekartelde vorm. Spuitzak sprong ! 🙂 de rest in platgedrukt bolletjes op de bakplaat… Ook lekker….

    Beantwoorden
  13. Sakina says:
    2 jaar geleden

    Wat bedoel je met 25 gram ei?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Precies zoals het er staat, 25 gram van een ei. Dus niet een heel ei.

      Beantwoorden
  14. Fleur says:
    2 jaar geleden

    Hallo,
    Ik heb deze recept 2 keer geprobeerd te maken maar, toen ik het in de spuitzak had gedaan toen kreeg ik het deeg er niet meer uit gedrukt..
    Maar ze smaken wel heerlijk.
    Heb je een tip voor dit probleem?
    groetjes van Fleur

    Beantwoorden
  15. Rob says:
    2 jaar geleden

    Was het niet te koud want dan is het slecht uit de spuitzak te krijgen.

    Beantwoorden
  16. Fleur says:
    2 jaar geleden

    Maar het deeg was niet koud maar op kamertemperatuur.

    Beantwoorden
  17. Rob says:
    2 jaar geleden

    Ik maak het altijd een beetje warmer zodat het beter uit de zak gaat.

    Beantwoorden
  18. C.I says:
    2 jaar geleden

    Hier ook ruzie met het deeg omdat het niet te spuiten was. Ik had de boter wat laten smelten maar dan nog lukte het niet. Uiteindelijk melk erbij gedaan en toen ging het iets beter. Helaas had ik ruzie met de spuitzak dus maar hoopjes gemaakt. Ze staan in de oven dus ben heel benieuwd of ze lukken

    Beantwoorden
    • C.I says:
      2 jaar geleden

      Ze smaken echt heerlijk. Ook al zien ze niet als spritsen uit, ze smaken er precies naar

      Beantwoorden
  19. Anne says:
    2 jaar geleden

    Net met de kinders de spritsen gemaakt. Wel gewacht tot de boter heel erg zacht was, maar het ging alsnog niet door de spuitzak. Helaas… de dames waren te ongeduldig, dus nu maar donkere ‘klonten’. Want ook de witte/lichte suiker was op, dus bruine suiker gebruikt…
    Ach… het deeg was lekker 😉

    Beantwoorden
  20. Natascha says:
    2 jaar geleden

    Tip is grasboter (van campina) werkt heel goed voor dit recept denk ik, deze word mooi zacht.

    Beantwoorden
  21. Irma says:
    2 jaar geleden

    Hey! Ik wil graag de citroen vervangen door vanille extract. Enig idee hoeveel ik nodig heb voor zo’n lading?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      1 tl is denk ik al voldoende.

      Beantwoorden
      • Irma says:
        2 jaar geleden

        Bedankt!

        Beantwoorden
  22. Marie-José says:
    2 jaar geleden

    Inderdaad niet uit de spuitzak te krijgen..deeg uit de spuitzak gehaald, rolletjes met de hand gedraaid en twee of drie rolletjes tegen elkaar gelegd.
    Zachtjes ingedrukt met de platte kant van een vork, en ze lijken aardig veel op spritsen ! 😀
    Ze zijn in ieder geval overheerlijk ! 😉

    Beantwoorden
  23. Richard A says:
    2 jaar geleden

    Het is een wrijfdeeg en zie de meeste het alleen met de mixer doen.
    Je kan het wel met de mixer doen,
    Maar zodra het door elkaar zit even een minuut of 2 met de hand over het aanrecht wrijven,
    Zo krijg je het ook makkelijker door de spuitzak heen 😉

    Ik doe het zelf liever in zijn geheel op het aanrecht,
    Lekker kliederen.

    Beantwoorden
  24. Hilma says:
    2 jaar geleden

    Leuk toch om te maken maar ze bleven erg smal,ondanks ik het grootste spuitmondje heb gebruikt,en super lekker,ik heb een half theelepel je bakpoeder voor het brosse toegevoegd.

    Beantwoorden
  25. H.J says:
    1 jaar geleden

    G de avond kunnen de spritsen ook met een bakijzer gebakt wordt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, ik heb het niet getest. Ik hoor het graag als je het probeert!

      Beantwoorden
  26. Lenie says:
    1 jaar geleden

    Ben 72 jaar en probeer al vanaf mijn jeugd spritsjes te bakken. Nu eindelijk met dit recept vorige week gelukt.
    Vandaag de tweede x bakken, ze waren heerlijk.
    Dank je wel voor het delen van dit recept. 🌺🌺

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk dat dit zo’n geslaagd recept is. Veel bakplezier nog ermee!

      Beantwoorden
  27. Virginie says:
    11 maanden geleden

    Mijn kinderen hebben ze daarnet ook gemaakt maar tijdens het bakken is de vorm volledig verdwenen. Het zijn platte koekjes geworden.
    Wat doen ze verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Was de boter misschien té zacht? Lees: bijna gesmolten?

      Beantwoorden
  28. Tim says:
    10 maanden geleden

    Net samen met mijn 3-jarige dochter gemaakt. Fantastisch! Boter was alleen iets te hard op kamertemperatuur, dus ik heb de kom met deegmix in een grotere kom met water op 40C laten staan tot het zacht genoeg was (niet te heet want dan gaat je ei al aan het werk). Het is jammer dat je hier geen foto’s kunt plaatsen.

    Dank voor het recept! Wij zijn al jaren een grote fan van je site😁

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Wat goed bezig en dank voor de leuke complimenten 😀

      Beantwoorden
  29. Lotte says:
    3 maanden geleden

    Hey, wij hebben net deze spritsen gemaakt maar het zijn platte koekjes geworden weet jij mischien wat we de volgende keer anders kunnen doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Heb je het recept en de ingrediënten volledig gevolgd? Waren ze na het bakken platter dan toen je ze opspoot of bedoel je dat de hele vorm was verdwenen?

      Beantwoorden
  30. Stefanie says:
    4 weken geleden

    2x geprobeerd en het deeg is niet uit de spuitzak te krijgen. Het was zelf zo erg dat mijn spuitzak kapot sprong. Heb het deeg uit frustratie maar op de bakplaat gegooid en zo gebakken. Heel jammer is al het zoveelste recept voor spritsen en er is er geen een waar het deeg uit de spuitzak wil komen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Wat vervelend! Heb je wel boter op kamertemperatuur gebruikt? Wellicht was je spuitmondje te klein, dan kan het deeg er een stuk lastiger uitkomen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post

Tips voor gebak ontdooien

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan