Deze sinaasappel spritsen zijn niet alleen erg lekker, het zijn ook ontzettend leuke koeken om voor Koningsdag te bakken! Met dit recept bak je ze gemakkelijk zelf en ik deel al mijn tips om spritsen te maken met je.
Sinaasappel spritsen maken
Spritsen zijn bijzondere koekjes, want je maakt ze met een ‘wrijfdeeg’ en je spuit ze met behulp van een spuitzak op de bakplaat. Voor het maken van spritsen is het heel belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is. Met te koude boter kun je misschien wel een wrijfdeeg maken, maar het daadwerkelijk spuiten van de spritsen is onmogelijk.
Klassieke spritsen maak je met een beetje citroenrasp, die je door het deeg mengt. Dit proef je niet uitgesproken in het eindresultaat terug, maar het draagt wel bij aan de volledige smaakbeleving. Met deze sinaasappel spritsen is dat wel anders, want daarin wil je de sinaasappels natuurlijk juist wél terug proeven. De witte chocolade en de sprinkles maken het helemaal af! Echt een feestelijk koekje.
BAKTIP: Om de typische banen van de sprits te krijgen, gebruik je een spuitzak en spuitmondje (bijvoorbeeld 1M).
Hoi Laura,
Waar koop jij je biologische sinaasappels? Ik heb er best moeite mee om die te vinden….
Bij de AH hebben ze die hier. Maar ook bij sommige groenteboeren.
Bedankt. Ik ga eens kijken.
Hi, kun je de spritsen met witte chocola en sprinkels invriezen of is het handiger om dit pas te doen wanneer je ze ontdooit? Lijkt me een lekker koekje voor kraambezoek met blauwe muisjes dus wil er het liefst zo min mogelijk werk aan 😅
Ik denk dat het wel kan hoor! Voor de zekerheid zou je het ook eens kunnen testen van tevoren.
Hey Laura ik heb mijn spirits net in de oven gezet, maar ze zijn helemaal aan elkaar gesmolten en heb ik een gigantische koek in mijn oven. Wat had ik beter moeten doen?
Op afstand is dat soms moeilijk te zeggen, maar wellicht heb je je spritsen te dicht op elkaar gespoten zodat ze niet genoeg ruimte hadden voor uitlopen.