Walnoot bonbons

25 juli 2010 Laatst bewerkt: 3 oktober 2023
10

WALNOOT BONBONS
maken

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam ik laatst op het geweldige idee dat ik dit natuurlijk ook gewoon zelf kon maken. Het idee is ontzettend simpel, je neemt een stukje marsepein, duwt er een walnoot in en rolt het in de suiker. Simpeler kan haast niet en nu kon ik het ook nog eens in kleuren maken die ik leuk vind.

recept WALNOOT BONBONS

met het idee in mijn hoofd ben ik aan de slag gegaan. Ik heb marsepein gekleurd met turqoise, electric green en electric blue van Americolor. Wat één drupje kleurstof al niet kan doen! Vervolgens heb ik gelijke balletjes gemaakt en deze gevormd tot blokjes. Hier heb ik een halve walnoot in gedrukt en door de suiker gerold. Meer hoef je niet te doen voor een walnoot bonbon.

WALNOOT BONBONS
bakken

Een paar van de bonbons heb ik in een zakje verpakt en aan mijn zusje gegeven die terug kwam van haar vakantie. Op deze manier is het nog leuk ook om te geven vind ik. En je kunt deze bonbons in alle kleuren maken. Het zal vast leuk staan om bij geboortes een schaal vol roze/blauwe en witte bonbons te hebben staan!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Ans schreef:

  Laura, stuur me ook een paar van die bonbons. Ze zien er heerlijk uit. Hier moet je de marsepein zelf maken, maar het hele jaar door worden er wel amandelen verkocht. En die zijn niet duur.
  Groetjes Ans

 2. Joke schreef:

  Ze zijn prachtig lieve Laura maar helaas, ik houd niet van marsepein 🙁 dus ik kan ook niet zeggen of ze wel of niet lekker zijn.

  Liefs, Mam

 3. Dieuwke schreef:

  Ooooo heerlijk marsepijn en dan ook nog met walnoten mmmm lekker
  Maar een blok kant en klare marsepijn van de duper is ook goed???

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ja hoor, ik heb toen bij een taartdecoratiezaak een blok marsepein gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *