Pasen bokkenpootjes tiramisu

11 april 2020
Pasen bokkenpootjes tiramisu
45

Ik had nooit de link gelegd tussen Pasen en bokkenpootjes, maar toen ik jullie op Instagram vroeg wat je graag wilde zien voor Pasen werden baksel met bokkenpootjes massaal genoemd. Ik had eerst een gave bokkenpootjes taart in gedachten, maar omdat ik anders bijna alleen maar groot gebak zou delen voor Pasen, besloot ik een dessert te maken. Het werd deze bokkenpootjes tiramisu waar ik de gele Pasen bokkenpootjes voor gebruikte. En om het geheel lekker fris te houden doopte ik de bokkenpootjes in sinaasappelsap in plaats van koffie. Maak het af met mascarponeroom en wat paaseitjes en er staat in een handomdraai een lekker dessert op tafel. Ook lekker om te combineren met lemon curd of advocaat trouwens!

Pasen bokkenpootjes tiramisu

Tiramisu speciaal voor Pasen. Ik gebruikte de gele bokkenpootjes en maakte het af met kleine paaseitjes. Het ideale dessert voor de paasdagen.
Porties: 4 Personen

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 2 el vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 12 bokkenpootjes
  • sinaasappelsap
  • kleine paaseitjes

Instructies

  • Doe slagroom, vanillesuiker en mascarpone in een kom en mix tot een stevige massa. Schep de room in een spuitzak en leg hem even in de koelkast.
  • Zet vier schaaltjes klaar en pak de bokkenpootjes en sinaasappelsap erbij. Halveer de bokkenpootjes in de lengte, doop de helften in de sinaasappelsap en leg de op de bodem van het schaaltje (1 bokkenpootje, dus 2 helften per schaaltje). Pak de spuitzak met room erbij, knip de punt eraf en spuit een laagje room op de koekjes.
  • Maak nog een laagje van bokkenpootjes gevolgd door wat room. Bovenop leg je een heel bokkenpootje. Versier verder met de paaseitjes.
Tips

Combineer eventueel met zelfgemaakte lemon curd of advocaat.

Bewaren

Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. jeanieke schreef:

    Ziet er super lekker uit!
    kga het snel een keertje proberen

    groetjes,
    jeanieke walhout

  2. Mirte schreef:

    Ik heb het recept uit geprobeerd en het was erg lekker! Op het plaatje zijn de bokkenpootjes oranje gekleurd. Hoe krijg je dat voor elkaar? Dit staat niet beschreven in het recept..

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zijn de bokkenpootjes die je met Pasen overal in de winkel vindt.

      1. Emily muilwijk schreef:

        ha laura ,
        ziet er lekker uit zeg, die bokkenpootjes.
        en ik denk dat ik het recept ook een keer ga maken.

        P.S. ik vind je bakboek heeel erg leuk

        Groeten Emily muilwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *