Snelle mini pizza’s

Gepost: 15 januari 2014 Laatst bewerkt: 28 februari 2023

mini pizza 1a

Begin van deze maand hadden wij hier thuis een gezellig avondje met allemaal lekkere hapjes. Ik bood aan deze hapjes te maken en koos ervoor om met bladerdeeg aan de slag te gaan. Deze mini pizza’s zijn één van de lekkere hapjes die ik voor deze avond maakte. Ze zijn heel snel klaar en smaken echt fantastisch goed. Ik heb ze vrij eenvoudig belegd maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Ik laat zien hoe ik ze maakte, maar varieer vooral met de dingen die jij lekker vindt. Je kunt het zelf zo ingewikkeld (en lekker!) maken als je zelf wilt.

mini pizza 2a

mini pizza 3a

Opslaan
Recept afdrukken

4.77 van 17 stemmen

Snelle mini pizza’s

Snelle mini pizza's voor een gezellig avondje met vrienden of bij een leuke film. Na een half uur heb je ze al op tafel staan.
Porties: 12 mini pizza’s

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • Paar plakjes cervelaat
  • Geraspte kaas
  • Cherry tomaatjes
  • Italiaanse kruiden
  • Geklutst eitje

Instructies

  • Snij de plakjes bladerdeeg in vier vierkantjes. Leg deze op de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Smeer de plakjes bladerdeeg in met het opgeklopte eitje.
  • Scheur of snij de cervelaat in stukjes en verdeel deze over de mini pizza’s. Snij de cherry tomaatjes in partjes en leg op de cervelaat. Strooi wat geraspte kaas over de pizza’s en doe dit ook met de Italiaanse kruiden.
  • Bak de mini pizza’s in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • That’s it! Snel of niet? Zowel warm als koud smaken deze mini pizza’s heerlijk.
Bewaren

Je kunt hapjes al prima van te voren maken, aan jou de keus of je ze nog even opwarmt of niet. Hier lees je hoe je bladerdeeghapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

mini pizza 4a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

46 reacties

  1. Eva schreef:

    Oohhh ziet er lekker uit! En zo makkelijk om te maken!

  2. Anita schreef:

    Het is echt allemaal te lekker wat je maakt!! echt super! ga zo door.

  3. Kirsten schreef:

    Ziet er heerlijk uit!

  4. Desiree schreef:

    Lekker voor morgen bij zelfgemaakte tomatensoep.

  5. Els schreef:

    Lekker en simpel; top!

  6. Anoeska schreef:

    Ohjee ik zit gewoon te kwijlen hier. Ziet er heerlijk uit & ook heel makkelijk. Deze ga ik een keer proberen!

  7. Ditje van Breen schreef:

    Ik heb ze gemaakt en ooooooh echt VURRUKKELUK!! iedereen aan te bevelen!

  8. Elisabeth schreef:

    ze zien er zeer smakelijk uit en reuze gemakkelijk om te maken….
    dankjewel

  9. irma schreef:

    que bueno que puedo ya leer tus recetas al español……. y así poder prepararlas

  10. Femke schreef:

    Ik hou van bladerdeeg hapjes! Vandaag ga ik eens die pizzaatjes en die kaneelstengels proberen!

  11. Paula schreef:

    Voor zaterdag ga ik deze zeker eens proberen. Net als andere hartige hapjes van je. Maar vele hapjes moeten op 225 graden. Onze combi oven gaat maar tot 180 graden. Hoeveel minuten moeten er dan ongeveer bij. Ik hoor het graag. Dan ga ik al je lekkers uitproberen

  12. Cynthia schreef:

    Deze zijn verukkelijk!
    ik heb ze getest voordat ik ze op een verjaardag wilde serveren… dit is een super gerechtje! dank je wel!

  13. Lise schreef:

    Ik sluit me aan bij alle bovenstaande reacties: wat makkelijk en wat lekker!

  14. samantha schreef:

    Ze staan in de oven!

  15. Shaar schreef:

    Ik heb ze net gemaakt: heel simpel en heeeel lekker! bedankt voor het recept!

  16. lotte schreef:

    hoi laura,

    wat een super leuk recept… mijn zoon heeft 2x kerst diner dus komt goed van pas . je gebruikt geen tomatensaus kan dit wel? en moet ik dan nog steeds gaatjes prikken en insmeren met ei?
    hoor graag van je ( het eerste diner is 17 dec )

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ook prima tomatensaus gebruiken hoor. Ei kun je dan eventueel achterwege laten, gaatjes wel even prikken.

  17. Jo schreef:

    Even snel een vraagje. ik weet het maar vandaag is het erg hectisch dus even voor de zekerheid 225 graden is dat hetelucht of moet het dan 205 zijn. Sorry maar loop ondanks de planning weer over hoort toch een soort van bij mij. Iedereen een fijne jaarwisseling

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik hoop dat het is gelukt, maar voor ‘gewone’ ovens is het 225, voor hetelucht wat lager.

  18. Devereaux schreef:

    Top en verukelijk bedankt voor u iedee ik word zeven januari elf dus ik ga ze maken

  19. Evelien schreef:

    Hoe kun je deze weer opwarmen? Even in de oven? In de magnetron wordt het denk ik slap of niet?
    Zien er erg lekker uit, volgende week ga ik ze maken!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ze heel goed opwarmen. Dat doe je dan inderdaad inde oven, worden ze ook weer lekker knapperig 😉

  20. natasja schreef:

    Gisteren avond hebben de kids dit bij mij gemaakt, ze waren heerlijk en makkelijk te maken. dankjewel een aanrader

  21. mariska schreef:

    Hoii.. is het ook mogelijk deze na het maken weer rauw in tr vriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je moet ze eerst bakken, daarna zou je ze weer in kunnen vriezen. ongebakken kan dit niet.

  22. herma schreef:

    Hallo
    leuke en lekkere recepten allemaal
    wat is een alternatief voor zongedroogde tomaatjes? voor op de mini pizza ….

    1. Laura schreef:

      Je kan ook cherry tomaatjes gebruiken, of een gewone tomaat in blokjes snijden.

  23. anne-mieke schreef:

    Ze komen net uit de oven. Heb ze gemaakt met salami en ham en een paar met zongedroogde tomaat. Naast de geraspte kaas er ook een beejte mozzarella opgedaan.
    Heerlijk!!!

  24. Christina schreef:

    Hoi Laura,

    Mooi recept de mini pizza´s complimenten!
    Ik ben van plan de snelle mini pizza´s te gaan maken voor mijn verjaardag.
    Alleen ik vroeg mij af of de cherry tomaatjes met of zonder binnenkant gesneden moeten worden?
    Ik dacht dat het met binnenkant te vochtig zou worden voor het bladerdeeg of valt dat wel mee?

    Groetjes Christina

    1. Laura schreef:

      Ik heb met gedaan, maar zonder zou ook heel goed kunnen.

  25. Noortje schreef:

    Vandaag heb ik de pizza’s gemaakt maar ze blijven slap. In de eerdere reacties zie ik dit niet terugkomen, hoe kan dit? Het is namelijk wel een lekker en makkelijk recept!

    1. Laura schreef:

      Misschien teveel saus en dus vocht? Of misschien hebben ze wat meer tijd nodig in de oven.

  26. Bedankt voor het recept!
    Ik heb ze zaterdag voor het eerst gemaakt voor een feestje van mijn moeder die vandaag jarig is. Het viel super in de smaak!

  27. Trudi schreef:

    Gister op mijn verjaardag rondgedeeld. Echt heel geslaagd, iedereen lust het en vers vooraf gemaakt werd erg gewaardeerd. Ik bakte ze gewoon op 190gr. En 13 minuten. Gewoon bladerdeeg beviel net iets beter dan hartig taart bladerdeeg.

  28. Sem schreef:

    Beste
    Is dit bladerdeeg uit de diepvries dat je gebruikt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Klopt, maar bladerdeeg uit de koeling kan ook.

  29. Ine schreef:

    Kunnen ze ook een dag vantevoren gemaakt worden?

  30. Ria schreef:

    Hi,
    heb de mini pizza’s nu voor 2e keer gemaakt. Zijn erg lekker, maar bladerdeeg blijft slap 🙁 ….heb nu bij 2e keer couscous onder de vulling gedaan (was een tip die ik op internet vond) maar maakt totaal gee verschil. Wat kaik doen om ze lekker
    knapperig te krijgen?
    Groetjes Ria

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan aan je oven liggen (temperatuur) of het gebruikte bladerdeeg, of misschien te veel natte vulling? onder de vulling zal het overigens altijd iets zachter blijven, de randjes worden echter wel knapperig.

  31. Daantje schreef:

    hey die zien er echt goed uit en ik moet je eerlijk zeggen ik denk niet dat ik ze kan namaken omdat ik niet zo goed in koken ben 🙁

    maar ik ga het toch proberen wens me success!1!1

  32. Hanneke schreef:

    Ik heb ze een paar keer gemaakt, en ze zijn heerlijk. Voor een feestje, en bij een kop soep smaakt het ook prima.

    1. Laura Kieft schreef:

      Goeie combinaties inderdaad! Fijn dat ze in de smaak vallen.

  33. Assia schreef:

    Wauw! ze zijn mooi!

  34. Fenny Dekker schreef:

    5 sterren
    Ik heb ze nu verschillende keren gemaakt, ze zijn echt heeeeerlijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept