Pesto tomaat rolletjes

Gepost: 26 februari 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

hartige spiralen 1a

Een groot deel van Nederland heeft nu voorjaarsvakantie. Dan is het natuurlijk leuk om met de kids de keuken in te duiken en wat lekkers te bakken. Waarschijnlijk staan de kinderen het liefst de hele week taarten en koekjes te bakken. Om dat eens een beetje af te wisselen kun je ook leuke hartige hapjes maken, deze pesto tomaat rolletjes bijvoorbeeld. De kinderen (afhankelijk van de leeftijd natuurlijk) kunnen dit grotendeels prima zelf doen, met de oven hebben ze misschien wel een beetje hulp nodig. Kan mama (of papa) lekker met een kopje koffie op de bank zitten terwijl de kinderen in de keuken voor lekkere hapjes zorgen. Goed plan toch voor in de vakantie?

hartige spiralen 2a

hartige spiralen 3a

Opslaan
Recept afdrukken

3.50 van 2 stemmen

Pesto tomaat rolletjes

Een simpel en eenvoudig recept voor pesto tomaat rolletjes. Een lekker hartig hapje voor bij elke borrel of feestje.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • Zongedroogde tomaatjes in olie
  • Groene pesto
  • Parmezaanse kaas
  • geklutst ei

Instructies

  • Haal 3 á 4 tomaten (meer of minder kan natuurlijk ook, voeg toe naar smaak!) uit de pot en dep deze droog. Ik doe dit zelf altijd tussen velletjes keukenpapier. Knip de tomaten in kleine stukjes.
  • Druk 2 velletjes bladerdeeg aan elkaar en smeer deze in met pesto. Strooi hier Parmezaanse kaas over en verdeel als laatst de stukjes zongedroogde tomaat over het bladerdeeg.
  • Rol de plakjes bladerdeeg in de lengte op zodat je een smalle, maar wat dikkere rol krijgt. Snij de rol met een scherp mes in 8 plakjes. De rol is makkelijker te snijden als je hem eerst even in de koelkast legt.
  • Smeer de rolletjes in met het geklutste ei. Bak in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) af.
Bewaren

Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Hier lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

hartige spiralen 4a

Een lekker hapje voor bij de borrel. Laat ingrediënten weg, of voeg juist nog wat ingrediënten toe. Zo maak je ze helemaal naar je eigen smaak.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

19 reacties

  1. Susanne schreef:

    Het ziet er heerlijk uit! Ik geef binnenkort een feestje en was nog op zoek naar wat hartige hapjes. Ik denk dat deze zeker op tafel gaan komen!

  2. Anita V. schreef:

    Ik wil je een complimentje maken…het ziet er keer op keer lekker uit, en het is makkelijk te maken, de kinderen zijn er dol op! Ik ben fan.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel! Wat leuk om te horen 🙂

  3. Marita schreef:

    Mmmm dat is altijd zó lekker! Ik doe meestal alleen met pesto (lust geen kaas), maar de volgende keer gaan er tomaatjes bij!

  4. Curly Creative schreef:

    Oeeh die ga ik onthouden voor als we een feestje vieren

  5. Nathalie schreef:

    Of met mozzarella er bij, ik ben allergisch voor tomaten maar ik ben gek op de combinatie pesto en mozzarella.

  6. Jol@nd@ schreef:

    Lekkere combinatie, die ga ik onthouden. Een variant hierop die het bij ons thuis op feestje ook altijd goed doet is de bladerdeeg insmeren met kant-en-klare pindasaus (ipv de pesto en tomaat) en dan op dezelfde manier afwerken.

  7. Avalon schreef:

    Komen net bij mij de oven uitrollen voor de verjaardag vanmiddag!
    Ziet en ruikt er al heerlijk uit!

  8. Anne schreef:

    Hoe groot zijn de velletjes bladerdeeg? Hier in zuid afrika verkopen ze alleen grote rollen, dus ik moet even een beetje knippen en plakken waarschijnlijk. Met een klein beetje verkruimelde blauwe kaas voor de grote mensen zal ook goed gaan denk ik!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zo’n 15x15cm zijn de plakjes hier. Die grote rollen hebben we hier ook, werken ook erg fijn. Kun je ook prima grotere rolletjes mee maken 😉

  9. Judith schreef:

    Supermakkelijk om te maken! Bij mij zagen ze er alleen niet zo mooi uit ;-), de smaak was er echter niet minder om!

  10. Rose-Marije van den Noort schreef:

    Kan ik i.p.v. van de tomaat ook plakjes salami gebruiken?

  11. Rose-Marije schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik ipv de tomaat ook salami gebruiken? En ipv de groene pesto, rode pesto? Als het ook met salami kan is het dan handig om hele plakken erbij in te rollen of de salami eerst in kleine stukjes snijden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, je kunt hier prima mee variëren. Salami kan zowel als 1 plak, of in snippers. Met snippers is de smaak wat subtieler, met een plak is het meer aanwezig.

  12. Charissa schreef:

    Hoi Laura,

    Ik kan het niet goed zien op de foto, maar gebruikt u Parmezaanse strooikaas of vlokken? 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb strooikaas gebruikt 🙂

      1. Charissa schreef:

        Haha toch!
        Nou ik vlokken dus ben benieuwd morgen

  13. Charissa schreef:

    Deze zijn echt heerlijk!
    Die van mij waren heel klein… dacht dat ze groter waren 🙂

  14. Debbie schreef:

    Oo zo blij!
    Morgen vier ik mijn verjaardag en ik wilde iets nieuws om een keerje als hapje te maken! Alle ingrediënten had ik al in huis en wat zijn ze lekker geworden!
    Zo zie je maar! Altijd eventjes bij Laura’s Bakery kijken??

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept