Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Pesto tomaat rolletjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
26 februari 2014
in Borrelhapjes, Hartige recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

hartige spiralen 1a

Een groot deel van Nederland heeft nu voorjaarsvakantie. Dan is het natuurlijk leuk om met de kids de keuken in te duiken en wat lekkers te bakken. Waarschijnlijk staan de kinderen het liefst de hele week taarten en koekjes te bakken. Om dat eens een beetje af te wisselen kun je ook leuke hartige hapjes maken, deze pesto tomaat rolletjes bijvoorbeeld. De kinderen (afhankelijk van de leeftijd natuurlijk) kunnen dit grotendeels prima zelf doen, met de oven hebben ze misschien wel een beetje hulp nodig. Kan mama (of papa) lekker met een kopje koffie op de bank zitten terwijl de kinderen in de keuken voor lekkere hapjes zorgen. Goed plan toch voor in de vakantie?

hartige spiralen 2a

Ingrediënten: (voor 16 hapjes)

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • Zongedroogde tomaatjes in olie
  • Groene pesto
  • Parmezaanse kaas
  • geklutst ei

hartige spiralen 3a

Haal 3 á 4 tomaten (meer of minder kan natuurlijk ook, voeg toe naar smaak!) uit de pot en dep deze droog. Ik doe dit zelf altijd tussen velletjes keukenpapier. Knip de tomaten in kleine stukjes.

Druk 2 velletjes bladerdeeg aan elkaar en smeer deze in met pesto. Strooi hier Parmezaanse kaas over en verdeel als laatst de stukjes zongedroogde tomaat over het bladerdeeg.

Rol de plakjes bladerdeeg in de lengte op zodat je een smalle, maar wat dikkere rol krijgt. Snij de rol met een scherp mes in 8 plakjes. De rol is makkelijker te snijden als je hem eerst even in de koelkast legt.

Smeer de rolletjes in met het geklutste ei. Bak in 14 minuten op 225 graden af.

hartige spiralen 4a

Een lekker hapje voor bij de borrel. Laat ingrediënten weg, of voeg juist nog wat ingrediënten toe. Zo maak je ze helemaal naar je eigen smaak.

Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Op Handige Baktips lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

Liefs Laura PNG

Vorige post

Volgende post

Cappuccino koeken met chocolade en hazelnoten
Behind the scenes – februari 2014

Related Posts

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

door Laura Kieft
06 december 2019
0

Ook de hartige recepten zijn dit jaar weer aanwezig in de advent. Waar ik vorig jaar voor Sinterklaas...

Pesto-tomaat kipspiesjes

door Laura Kieft
29 november 2019
2

Ik...

Italiaans sodabread

door Laura Kieft
25 november 2019
7

De laatste tijd maak ik met regelmaat een snel brood thuis. En met snel bedoel ik dat ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 19

  1. Susanne says:
    6 jaar geleden

    Het ziet er heerlijk uit! Ik geef binnenkort een feestje en was nog op zoek naar wat hartige hapjes. Ik denk dat deze zeker op tafel gaan komen!

    Beantwoorden
  2. Anita V. says:
    6 jaar geleden

    Ik wil je een complimentje maken…het ziet er keer op keer lekker uit, en het is makkelijk te maken, de kinderen zijn er dol op! Ik ben fan.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dankjewel! Wat leuk om te horen 🙂

      Beantwoorden
  3. Marita says:
    6 jaar geleden

    Mmmm dat is altijd zó lekker! Ik doe meestal alleen met pesto (lust geen kaas), maar de volgende keer gaan er tomaatjes bij!

    Beantwoorden
  4. Curly Creative says:
    6 jaar geleden

    Oeeh die ga ik onthouden voor als we een feestje vieren

    Beantwoorden
  5. Nathalie says:
    6 jaar geleden

    Of met mozzarella er bij, ik ben allergisch voor tomaten maar ik ben gek op de combinatie pesto en mozzarella.

    Beantwoorden
  6. Jol@nd@ says:
    6 jaar geleden

    Lekkere combinatie, die ga ik onthouden. Een variant hierop die het bij ons thuis op feestje ook altijd goed doet is de bladerdeeg insmeren met kant-en-klare pindasaus (ipv de pesto en tomaat) en dan op dezelfde manier afwerken.

    Beantwoorden
  7. Avalon says:
    5 jaar geleden

    Komen net bij mij de oven uitrollen voor de verjaardag vanmiddag!
    Ziet en ruikt er al heerlijk uit!

    Beantwoorden
  8. Anne says:
    5 jaar geleden

    Hoe groot zijn de velletjes bladerdeeg? Hier in zuid afrika verkopen ze alleen grote rollen, dus ik moet even een beetje knippen en plakken waarschijnlijk. Met een klein beetje verkruimelde blauwe kaas voor de grote mensen zal ook goed gaan denk ik!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Zo’n 15x15cm zijn de plakjes hier. Die grote rollen hebben we hier ook, werken ook erg fijn. Kun je ook prima grotere rolletjes mee maken 😉

      Beantwoorden
  9. Judith says:
    5 jaar geleden

    Supermakkelijk om te maken! Bij mij zagen ze er alleen niet zo mooi uit ;-), de smaak was er echter niet minder om!

    Beantwoorden
  10. Rose-Marije van den Noort says:
    5 jaar geleden

    Kan ik i.p.v. van de tomaat ook plakjes salami gebruiken?

    Beantwoorden
  11. Rose-Marije says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik ipv de tomaat ook salami gebruiken? En ipv de groene pesto, rode pesto? Als het ook met salami kan is het dan handig om hele plakken erbij in te rollen of de salami eerst in kleine stukjes snijden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, je kunt hier prima mee variëren. Salami kan zowel als 1 plak, of in snippers. Met snippers is de smaak wat subtieler, met een plak is het meer aanwezig.

      Beantwoorden
  12. Charissa says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik kan het niet goed zien op de foto, maar gebruikt u Parmezaanse strooikaas of vlokken? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik heb strooikaas gebruikt 🙂

      Beantwoorden
      • Charissa says:
        5 jaar geleden

        Haha toch!
        Nou ik vlokken dus ben benieuwd morgen

        Beantwoorden
  13. Charissa says:
    5 jaar geleden

    Deze zijn echt heerlijk!
    Die van mij waren heel klein… dacht dat ze groter waren 🙂

    Beantwoorden
  14. Debbie says:
    2 jaar geleden

    Oo zo blij!
    Morgen vier ik mijn verjaardag en ik wilde iets nieuws om een keerje als hapje te maken! Alle ingrediënten had ik al in huis en wat zijn ze lekker geworden!
    Zo zie je maar! Altijd eventjes bij Laura’s Bakery kijken??

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes
  • ADVENT  Op zoek naar een dessert dat z   lekker is dat iedereen zijn vingers erbij zal aflikken  Dan wil je deze pavlova maken voor de kerstdagen  geloof mij maar  Voorzien van room  karamel  chocolade en kletskoppen is deze pavlova een echt succesnummer         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  pavlova  meringue  kerstdessert
  • ADVENT  Ooit al eens eetbare decoraties in je kerstboom gehangen  Ik heb een overzicht voor jullie gemaakt met recepten die je zelf kunt maken om in de boom te hangen         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  boomdecoratie  kerstkransjes  kerstboom
  • NIEUW  Gisteren is er veel gebeurd  de advent ging van start  er kwam een nieuwe borrel winactie online   n  debakstrijd van december is aangekondigd  Aan de hand van de foto kun je al raden wat het thema is  Ik ben er dol op       Op het blog lees je er alles over   n kun je een kijkje nemen tussen alle heerlijke bananenbroden van de afgelopen Bakstrijd          Nu online  link in profiel    laurasbakery         debakstrijd  bakwedstrijd  soesjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Behind the scenes – februari 2014

Behind the scenes – februari 2014

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sneeuwster taart

07 december 2019

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

06 december 2019

Kaneelsterren koekjes

05 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer