dadels met roomkaas en spek

31 mei 2019
56

Dadels heb ik leren eten. Een paar jaar geleden maakte je mij echt niet gelukkig met een dadel. Ik wende er langzaam maar zeker aan door baksels te eten waar dadels in verwerkt zaten. Nog steeds vind ik deze dadels met roomkaas en spek het lekkerst als ze echt goed gevuld zijn, de verhouding vind ik dan lekkerder. En het zoete van de dadel combineert ontzettend goed met het zoute van de spek. Met de baktijd uit het recept is je spek nog niet superknapperig. Hoeft van mij ook niet per se, maar als jij dit wel lekker vindt kun je ze nog wat langer in de oven laten staan. Ga jij dit simpele hapje maken aankomend weekend?

Dadels met roomkaas en spek

Deze dadels met roomkaas en spek zijn heerlijk door een salade of als tapashapje. En ze zijn binnen no time gemaakt (en waarschijnlijk ook met dezelfde vaart weer op!).
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 dadels (ontpit)
  • 50 gram roomkaas
  • 5 plakjes ontbijtspek (gehalveerd)

Instructies

  • Indien nodig ontpit je de dadels. Vul ze met de roomkaas en wikkel in een gehalveerd plakje ontbijtspek.
  • Leg de gevulde dadels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C° (boven- en onderwarmte).
Tips
Serveer deze dadels als salade, door ze op een bed van slamix en ander lekkers te serveren.
Bewaren

De gevulde dadels zijn vers uit de oven het lekkerste. Je kunt ze wel van tevoren bereiden en een aantal uur afgedekt in de koelkast bewaren tot afbakken.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Sanne schreef:

    Hee, ze zien er heeeerlijk uit! Wat is de handigste manier om ze te vullen?
    Groetjes, Sanne

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik doe dat gewoon met een lepeltje!

  2. Bianca schreef:

    Hoi Laura,
    Welke roomkaas heb je gebruikt?
    Ze zien er heerlijk uit.
    Heb alles in huis behalve de roomkaas 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Meestal gebruik ik Monchou of Philadelphia, maar een huismerk moet ook prima werken.

  3. Els schreef:

    Ohhh dit is zo lekker! Een tip, geitenkaas met honing ipv roomkaas is ook heel lekker!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *