dadels met roomkaas en spek

Gepost: 31 mei 2019 Laatst bewerkt: 21 augustus 2023
dadels met roomkaas en spek

Dadels heb ik leren eten. Een paar jaar geleden maakte je mij echt niet gelukkig met een dadel. Ik wende er langzaam maar zeker aan door baksels te eten waar dadels in verwerkt zaten. Nog steeds vind ik deze dadels met roomkaas en spek het lekkerst als ze echt goed gevuld zijn, de verhouding vind ik dan lekkerder. En het zoete van de dadel combineert ontzettend goed met het zoute van de spek. Met de baktijd uit het recept is je spek nog niet superknapperig. Hoeft van mij ook niet per se, maar als jij dit wel lekker vindt kun je ze nog wat langer in de oven laten staan. Ga jij dit simpele hapje maken aankomend weekend?

Het Borrelhapjes Bakboek

Word jij ook zo enthousiast bij het maken van borrelhapjes? In Het Borrelhapjes Bakboek vind je nog meer inspiratie voor recepten met dadels, maar ook nog meer dan 150 duidelijke recepten die zo op de borrelplank kunnen. Daar ben je wel even zoet mee.

Bestel hier!

Afbeelding

 

Gevulde dadels met spek en roomkaas

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Dadels met roomkaas en spek

Deze dadels met roomkaas en spek zijn heerlijk door een salade of als tapashapje. En ze zijn binnen no time gemaakt (en waarschijnlijk ook met dezelfde vaart weer op!).
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 dadels (ontpit)
  • 50 gram roomkaas
  • 5 plakjes ontbijtspek (gehalveerd)

Instructies

  • Indien nodig ontpit je de dadels. Vul ze met de roomkaas en wikkel in een gehalveerd plakje ontbijtspek.
  • Leg de gevulde dadels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C° (boven- en onderwarmte).
Tips

Serveer deze dadels als salade, door ze op een bed van slamix en ander lekkers te serveren.
Bewaren

De gevulde dadels zijn vers uit de oven het lekkerste. Je kunt ze wel van tevoren bereiden en een aantal uur afgedekt in de koelkast bewaren tot afbakken.

Dadels-met-roomkaas-en-spek-3a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

  1. Sanne schreef:

    Hee, ze zien er heeeerlijk uit! Wat is de handigste manier om ze te vullen?
    Groetjes, Sanne

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik doe dat gewoon met een lepeltje!

  2. Bianca schreef:

    Hoi Laura,
    Welke roomkaas heb je gebruikt?
    Ze zien er heerlijk uit.
    Heb alles in huis behalve de roomkaas ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Meestal gebruik ik Monchou of Philadelphia, maar een huismerk moet ook prima werken.

  3. Els schreef:

    Ohhh dit is zo lekker! Een tip, geitenkaas met honing ipv roomkaas is ook heel lekker!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept