Dadels heb ik leren eten. Een paar jaar geleden maakte je mij echt niet gelukkig met een dadel. Ik wende er langzaam maar zeker aan door baksels te eten waar dadels in verwerkt zaten. Nog steeds vind ik deze dadels met roomkaas en spek het lekkerst als ze echt goed gevuld zijn, de verhouding vind ik dan lekkerder. En het zoete van de dadel combineert ontzettend goed met het zoute van de spek. Met de baktijd uit het recept is je spek nog niet superknapperig. Hoeft van mij ook niet per se, maar als jij dit wel lekker vindt kun je ze nog wat langer in de oven laten staan. Ga jij dit simpele hapje maken aankomend weekend?
dadels met roomkaas en spek
Het Borrelhapjes Bakboek
Word jij ook zo enthousiast bij het maken van borrelhapjes? In Het Borrelhapjes Bakboek vind je nog meer inspiratie voor recepten met dadels, maar ook nog meer dan 150 duidelijke recepten die zo op de borrelplank kunnen. Daar ben je wel even zoet mee.
Dadels met roomkaas en spek
Deze dadels met roomkaas en spek zijn heerlijk door een salade of als tapashapje. En ze zijn binnen no time gemaakt (en waarschijnlijk ook met dezelfde vaart weer op!).
Porties: 10 stuks
Ingrediënten
- 10 dadels (ontpit)
- 50 gram roomkaas
- 5 plakjes ontbijtspek (gehalveerd)
Instructies
-
Indien nodig ontpit je de dadels. Vul ze met de roomkaas en wikkel in een gehalveerd plakje ontbijtspek.
-
Leg de gevulde dadels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C° (boven- en onderwarmte).
Tips
Serveer deze dadels als salade, door ze op een bed van slamix en ander lekkers te serveren.
Bewaren
De gevulde dadels zijn vers uit de oven het lekkerste. Je kunt ze wel van tevoren bereiden en een aantal uur afgedekt in de koelkast bewaren tot afbakken.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hee, ze zien er heeeerlijk uit! Wat is de handigste manier om ze te vullen?
Groetjes, Sanne
Ik doe dat gewoon met een lepeltje!
Hoi Laura,
Welke roomkaas heb je gebruikt?
Ze zien er heerlijk uit.
Heb alles in huis behalve de roomkaas ?
Meestal gebruik ik Monchou of Philadelphia, maar een huismerk moet ook prima werken.
Ohhh dit is zo lekker! Een tip, geitenkaas met honing ipv roomkaas is ook heel lekker!!!