Bruschetta heb ik al ontzettend vaak gegeten en ik geniet er iedere keer weer van. Ik had ze alleen nog nooit zelf gemaakt. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen dus! Hoewel je bruschetta’s op talloze manieren kunt beleggen, koos ik voor de meest bekende versie. Namelijk met tomatenblokjes en basilicum. Kies voor harde rijpe tomaten voor de topping, bij zachte tomaten is het namelijk een stuk lastiger om ze te verwerken tot tomatenblokjes. Ik gebruikte zelf romatomaten voor deze bruschetta.
Bruschetta
Ingrediënten
- 1 ciabatta brood
- 5 stevige rijpe tomaten
- 1 teentje knoflook
- scheut olijfolie
- handje verse basilicum
- peper en zout
Instructies
-
Zet met een scherp mesje een kruisje aan de onderkant van de tomaten en dompel ze een minuut onder in kokend water. Nu kun je het velletje van de tomaten eenvoudig verwijderen. Verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in kleine blokjes. Snij de basilicum fijn en voeg samen met wat peper en zout toe aan de tomatenblokjes. Roer door zodat alles goed vermengd is.
-
Pers het teentje knoflook uit en doe dit samen met een scheut olijfolie in een kommetje. Roer door en laat even staan. Snijd de ciabatta in plakjes en leg deze op een bakplaat. Met een bakkwastje smeer je ze in met het olijfolie. Zet de plakjes ciabatta ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C zodat ze lekker knapperig worden.
-
Eenmaal uit de oven verdeel je het tomatenmengsel over de plakjes brood.
-
Plaats de bruschetta’s op een bord en serveer aan je gasten. Heerlijk als voor- of bijgerecht, maar ook voor een gezellige borrel zijn ze perfect!
Bruschetta blijft lekker en deze variant blijft lekker! Ik heb het eigenlijk al te lang niet meer gemaakt.
Ik hou van bruchetta. Je kunt er zo lekker veel mee variëren.
Jaa, dit is zo onwijs lekker! En zo onwijs makkelijk om te maken!
Mmm zo lekker vind ik dit altijd! In een Italiaans restaurant neem ik dit meestal wel als voorgerecht. Ik ga dit recept zeker een keer maken als voorgerecht
Maak deze eens met honingtomaatjes. Zove smaakvoller. Echt de moeite waard. Wereld van verschil. NOG lekkerder.
Ik hou van dit soort gerechten. Echt super lekker en opzich simpel om te maken. Heerlijk als borrelhapje!!
Hoi ik had een vraagje, gebruik je hiervoor afbakbrook of gewoon verse ciabatta?
verse ciabatta is het handigst, anders moet je het afbakbrood eerst gaar bakken en daarna snijden en weer bakken.
Oke dankjewel! Dan ga ik voor verse ciabatta brood, ik hoop dat het lukt!
Ik bedoel natuurlijk afbakbrood 🙂