Slagroomsoesjes

3 november 2021
Slagroomsoesjes
35

Er staan al allerlei heerlijke soesjes online, maar een goed en lekker basisrecept voor slagroomsoesjes nog niet. Die had ik zelfs nog nooit gemaakt. En dat terwijl ik er dol op ben. Hoogste tijd dus om slagroomsoesjes te maken en het recept hiervoor met jullie te delen. Ik vind slagroomsoesjes trouwens ook altijd een hele goede toevoeging bij een chocoladefondue, probeer maar eens uit!

Wil je meer soorten soesjes maken? Kijk dan vooral ook naar deze recepten:

En uiteraard gebruik je altijd het basisrecept voor soesjes voor al deze heerlijke variaties. (Waarvan de zoete versies opvallend genoeg allemaal op taarten zijn geïnspireerd 😉 )

Slagroomsoesjes

Het meest bekende soesje, maar dat maakt het niet minder lekker. Deze slagroomsoesjes zijn altijd goed, ik deel het recept met je.
Porties: 35 stuks

Ingrediënten

Instructies

 • Bereid de soesjes volgens recept en let op dat je de ingrediënten halveert.
 • Laat de soesjes goed afkoelen, klop daarna de slagroom met (vanille)suiker en eventueel klopfix stijf. Vul een spuitzak met een kleine ronde spuitmond met de slagroom.
 • Je kunt met het spuitmondje in de onderkant van het soesje prikken en gelijk het soesje vullen. Maar je kunt ook eerst met een scherp mesje in ieder soesje een klein gaatje prikken.
 • Vul de soesjes goed op met slagroom. Doe dit voor alle soesjes.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

 1. Anke schreef:

  Kun je de slagroomsoesjes ook invriezen?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat zou kunnen. Het blijft dan 1-2 maanden goed. Slagroom is na het invriezen wel wat minder luchtig en het is wel belangrijk dat je ze goed luchtdicht verpakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *