Slagroomsoesjes

Gepost: 3 november 2021 Laatst bewerkt: 18 januari 2025
Slagroomsoesjes

Er staan al allerlei heerlijke soesjes online, maar een goed en lekker basisrecept voor slagroomsoesjes nog niet. Die had ik zelfs nog nooit gemaakt. En dat terwijl ik er dol op ben. Hoogste tijd dus om slagroomsoesjes te maken en het recept hiervoor met jullie te delen. Ik vind slagroomsoesjes trouwens ook altijd een hele goede toevoeging bij een chocoladefondue, probeer maar eens uit!

Wil je meer soorten soesjes maken? Kijk dan vooral ook naar deze recepten:

En uiteraard gebruik je altijd het basisrecept voor soesjes voor al deze heerlijke variaties. (Waarvan de zoete versies opvallend genoeg allemaal op taarten zijn geïnspireerd 😉 )

Het Complete Basisbakboek 

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent. 

Bestel hier!

Afbeelding
Slagroomsoesjes-1a

 

Opslaan
Recept afdrukken

4.94 van 16 stemmen

Slagroomsoesjes

Het meest bekende soesje, maar dat maakt het niet minder lekker. Deze slagroomsoesjes zijn altijd goed, ik deel het recept met je.
Porties: 35 stuks

Ingrediënten

Instructies

  • Bereid de soesjes volgens recept en let op dat je de ingrediënten halveert.
  • Laat de soesjes goed afkoelen, klop daarna de slagroom met (vanille)suiker en eventueel klopfix stijf. Vul een spuitzak met een kleine ronde spuitmond met de slagroom.
  • Je kunt met het spuitmondje in de onderkant van het soesje prikken en gelijk het soesje vullen. Maar je kunt ook eerst met een scherp mesje in ieder soesje een klein gaatje prikken.
  • Vul de soesjes goed op met slagroom. Doe dit voor alle soesjes.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

  1. Anke schreef:

    Kun je de slagroomsoesjes ook invriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou kunnen. Het blijft dan 1-2 maanden goed. Slagroom is na het invriezen wel wat minder luchtig en het is wel belangrijk dat je ze goed luchtdicht verpakt!

  2. Janet schreef:

    Hoe kun je ‘doppen’ maken met een spuitmond?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien kan dit artikel je verder helpen? https://www.laurasbakery.nl/uitgelicht-spuitmondjes-voor-toeven/

  3. Ina schreef:

    Ik heb soezendeeg en gebakken op zich maar de meeste soezen zijn in elkaar gezakt hoe komt dit.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ojee wat vervelend! Grote kans dat ze dan nog niet gaar waren. Lees al mijn tips voor soezendeeg hier: https://www.laurasbakery.nl/soesjes-recept/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept