Uitgelicht: Spuitmondjes voor toeven

5 juli 2012 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
14

Er wordt mij regelmatig gevraagd welk spuitmondje ik gebruik voor mijn toeven. Nu moet ik zeggen dat ik mij ook vaak af vraag welk spuitmondje mijn medebaksters hebben gebruikt wanneer ik weer prachtige toeven voorbij zie komen. Speurtochten in de webshops liepen vaak op niets uit, want wat zegt zo’n nummer nu precies over de grootte van het spuitmondje? En misschien nog wel belangrijker, hoe ziet de toef er uit als ik dit spuitmondje gebruik? De meest standaard 1M van Wilton had ik al langer in mijn bezit en laatst heb ik op de gok nog 2 spuitmondjes aangeschaft, met succes gelukkig. Aan jullie laat ik zien welke spuitmondjes ik gebruik voor de toeven, en hoe die toeven er uit komen te zien. Op een gewone en op een mini cupcake.

Dit zijn de spuitmondjes die ik gebruik voor toeven. Je ziet dat ze allemaal een heel ander effect hebben. Onder elke foto noem ik het nummer van het spuitmondje. Wanneer je hier op klikt, wordt je gelijk doorverwezen naar Deleukstetaartenshop.nl.

Met het Wilton 1A spuitmondje kun je een heel eenvoudige toef maken. Hier thuis vinden ze het vaak op een drolletje lijken, bij de mini cupcake moet ik ze in dit geval gelijk geven. Door de toef met een bloemetje te versieren zal niemand deze vergelijking nog maken.

Dit spuitmondje heeft een hoop karteltjes, de Wilton 6B. Zo’n soort spuitmondje wordt ook wel een ‘open ster’ genoemd en is er in vele verschillende soorten. De vele karteltjes geven een leuk effect aan de  toef.

Het meest gebruikte spuitmondje voor toeven, de Wilton 1M, ook een open ster (al lijkt hij op de foto meer gesloten). Dit spuitmondje gebruik ik het meest.

Wat leuk is aan dit spuitmondje, is dat je er twee verschillende soorten toeven mee kan maken. De toef zoals iedereen die kent, maar je kunt er ook een roos mee maken. Voor de toef werk je van buiten naar binnen en werk je omhoog. Voor de roos werk je van binnen naar buiten. Wanneer je deze in het roze maakt kun je hier hele leuke cupcake boeketten van maken.

Ik hoop dat het voor jullie nu wat duidelijker is welke spuitmondjes je kunt gebruiken voor toeven. Er zijn er natuurlijk veel meer maar dit zijn degene die ik prettig vind om te gebruiken.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

21 reacties

 1. Angélique schreef:

  Super! Dank je wel! ik heb zo’n ding van de Hema, omdat ik ook niet goed wist welk spuitmondje ik wilde hebben.

 2. Angélique schreef:

  Ik ga zeker die Wilton 1M halen!

 3. Kaatje schreef:

  ik zie dat de 1M naar binnen is gebogen, het is een open ster zoals je al opmerkt en de kartels horen recht naar boven te lopen. Ik weet het echt zeker, heb er meerdere zelf en onlangs weer een nieuwe gekocht op het originele wilton kartonnetje. Er zijn speciale dingetjes te koop waarmee je de spuitmond weer in originele stand kan duwen, maar een balpenvoorkant doet ook wonderen.

  Zo in elkaar gebogen geeft hij een minder volle toef. de 2D komt meer overeen met deze toef en de stand van de kartels van jouw 1M op dit moment.

  Probeer het eens, je zult zien dat het echt een verschil geeft.

  Succes verder met je blog, ik lees het graag maar wilde dit toch even melden aan je.

  1. Laura schreef:

   Hoi Kaatje, ik weet dat de kartels niet goed staan in de foto. Bij het foto’s maken is mij dit nooit opgevallen maar dat ik hem laatst gebruikte wel, toen al gelijk terug gebogen met een balpen inderdaad :). nu moet ik wel zeggen dat hij van begin af aan al nooit helemaal naar buiten heeft gestaan. In ieder geval bedankt voor je tip!

 4. Serafine schreef:

  Ik wist niet dat je die laatste ook kon gebruiken om een roos te creëeren, wat een mooi effect! Dat ga ik zeker eens proberen.

 5. Mariselle Maduro schreef:

  Wat een leuke blogpost! Ikzelf gebruik sinds kort ook vaak de 1M van Wilton 🙂

  Ik heb zelf ook nog een post gemaakt over de effecten van spuitmondjes, mocht je interesse hebben, hier is de link:
  http://endlesscantabile.blogspot.nl/2012/05/cupcakes-versieren-effecten-van.html

 6. Moran schreef:

  Ik heb dezelfde, de leukste om een swirl te maken is toch de 1M.

 7. Brenda (Kookt!) schreef:

  Wat een leuke post!
  Ik heb afgelopen week voor het eerst iets bij de leukste taartenshop besteld! (ook door jouw blog ;-))
  Wat voor spuitzak gebruik je dan bij deze mondjes? (en is dit goed schoon te maken? Misschien een domme vraag maar heb op dit moment zelf nog geen spuitzak.. ben op zoek. Heb nu een spuit van de blokker, van plastic. Bevalt niet zo goed..

  1. Laura schreef:

   Hoi Brenda, ik gebruik zelf wegwerp spuitzakken. Je kunt speciale (Wilton bijv.) kopen maar ook gewoon snoepzakken gebruiken. Scheelt een hoop geklieder met schoonmaken ;). Ik heb ook een niet-wegwerp spuitzak van fat daddio’s, die keer ik binnenste buiten bij het schoonmaken (hoop geklieder, gebruik ik dus bijna nooit :P). Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

  2. Brenda (Kookt!) schreef:

   Hoi Laura, deze spuitmondjes kun je dus ook op een snoepzak zetten?
   Ik vind het schoonmaken ook een geklieder, en niet zo hygienisch aangezien je de zak dan weer gebruikt.
   Bedankt voor de info! 🙂

  3. Laura schreef:

   Ja die kun je op een spuitzak zetten, net zelf ook weer gebruikt 🙂

 8. Chantal schreef:

  Dank je wel Laura, ik heb me dit inderdaad al vaak afgevraagd 🙂
  Groetjes,
  Chantal

 9. Ellen schreef:

  Ik heb zo eentje van tupperware. Kost veel geld en ik kan er absoluut niet mee werken. Wegwerp dus! Heb je een tip waar je die vind?

  1. Laura schreef:

   Hoi Ellen, wegwerpspuitzakken vind je kookwinkels en taartdecoratiewinkels.

 10. Emma en Zjanne! schreef:

  Super gaaf!
  Wij vinden dit blogje echt SUPER…
  (Ook erg fijn dat je zo’n goede uitleg geeft)

  Liefs Emma & Zjanne.

 11. Hoi,

  Wat en leuke site zeg! Even een vraagje: heb je nog tips om zo’n rozen cake boeket te maken? Hoe je ze vast zet enz.

  groetjes lenicka

 12. Hoi,

  Wat en leuke site zeg! Even een vraagje: heb je nog tips om zo’n rozen cake boeket te maken? Hoe je ze vast zet enz.

  groetjes lenicka

 13. Hoi,

  Wat en leuke site zeg! Even een vraagje: heb je nog tips om zo’n rozen cake boeket te maken? Hoe je ze vast zet enz.

  groetjes lenicka

 14. Hoi,

  Wat en leuke site zeg! Even een vraagje: heb je nog tips om zo’n rozen cake boeket te maken? Hoe je ze vast zet enz.

  groetjes lenicka

 15. Petra schreef:

  Ik koop ze op een rol bij hanos zijn er in verschillende maten super sterk en fijn in gebruik en verhouding gewijs goedkoper en zeker fijner dan snoepzakken die vaak scheuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *