
Een soesjestoren is geen onbekend fenomeen, zeker niet met de kerstdagen. Maar meestal bestaat zo’n toren toch uit de standaard slagroomsoesjes met chocolade en kerstdecoratie. Niets mis mee, maar ik wilde iets heel anders doen qua smaak. En zo ontstonden er cheesecake soesjes. Jawel, soesjes met een no bake cheesecake vulling. Als je ze dan opstapelt ontstaat deze prachtige frambozen-cheesecake soesjestoren! En het is je vast niet ontgaan, maar dit baksel past ook perfect in het thema van De Bakstrijd deze maand: soesjes! Hoe spectaculair is deze soesjestoren wel niet?

Frambozen-cheesecake soesjestoren
Ingrediënten
- half recept soesjes
Cheesecakevulling
- 300 gram roomkaas
- 75 gram fijne kristalsuiker
- 180 gram slagroom
- 125 gram frambozen
Decoratie
- 200 gram witte chocolade
- extra frambozen
- sprinkles naar keuze
Instructies
- Maak de soesjes volgens recept.
- Klop de slagroom stijf. Roer de roomkaas met de suiker los en voeg de geklopte slagroom toe. Spatel tot een glad geheel.
- Prak de frambozen (zeer) fijn met een vork en roer voorzichtig door de vulling. Doe de vulling in een spuitzak met kleine gladde spuitmond en laat opstijven in de koelkast.
- Vul de afgekoelde soesjes met de cheesecakevulling en zet ze in de koelkast.
- Smelt twee derde van de chocolade au bain marie. Haal van het vuur en roer de overige chocolade er doorheen. Blijf roeren tot de chocolade is afgekoeld en koel aanvoelt op je lip.
- Dip de eerste laag soesjes in de chocolade en plak ze ook met wat chocolade vast op de schaal, zodat de eerste laag stevig blijft staan. Stapel nu de volgende laag, die je ook weer in chocolade dipt, soesjes hier bovenop en ga zo verder tot je een toren hebt.
- Versier de soesjestoren met frambozen en sprinkles.
De soesjestoren bewaar je in de koelkast tot serveren, maar is het lekkerste als je deze een kwartiertje van tevoren uit de koelkast haalt. Bewaar de gevulde soesjes zo'n 3-5 dagen in de koelkast.


OMG! Wat een geniaal idee!
Ik heb volgens jou recept de vulling gemaakt. En een nacht laten opstijven maar dat is niet gebeurd. hij was heel dun .
Wat er verkeerd is gegaan weet ik niet.
Dat is heel gek. Heb je de slagroom wel opgeklopt?
Yep tot dat ik de kom om kom draaien.
Misschien verkeerde volgorde,.
Maar daar heb ik nooit problemen mee gehad.
Slagroom stijf, suiker op het laatst mee geklopt.
De roomkaas en frambozen erdoor heen gesteld.
Gespateld bedoelde ik
Nou wat gek zeg, ik snap eigenlijk niet hoe het dun kan zijn geworden. Was het op dat moment wel stevig? Vervelend in ieder geval!
Wat een prachtig dessert. Dit moet wel heerlijk smaken!
Het was inderdaad zalig 😀
Worden de soesjes niet klef als je ze in de koelkast bewaard? Moet je het perse in de koelkast zetten of kun je ook alleen de vulling eerder maken en het dan meteen in elkaar zetten?
Ze werden bij mij niet klef, maar je kunt ze inderdaad ook op het laatste moment pas vullen en in elkaar zetten. Wel even rekening houden met het moeten opstijven van de witte chocolade.
Oke dankjewel. Hoe lang van te voren heb jij ze gemaakt en gevuld zeg maar?
Ik maak de meeste van mijn recepten speciaal voor jullie 😉 en dus voor de foto. Maar ik heb ze daarna nog wel even in de koeling gehad.
Kan de vulling ook ingevroren worden?
Ik heb het niet geprobeerd, dus kan het niet met zekerheid zeggen.