Frambozen-cheesecake soesjestoren

Gepost: 11 december 2019 Laatst bewerkt: 16 mei 2024
Frambozen-cheesecake soesjestoren

Een soesjestoren is geen onbekend fenomeen, zeker niet met de kerstdagen. Maar meestal bestaat zo’n toren toch uit de standaard slagroomsoesjes met chocolade en kerstdecoratie. Niets mis mee, maar ik wilde iets heel anders doen qua smaak. En zo ontstonden er cheesecake soesjes. Jawel, soesjes met een no bake cheesecake vulling. Als je ze dan opstapelt ontstaat deze prachtige frambozen-cheesecake soesjestoren! Hoe spectaculair is deze soesjestoren wel niet?

BAKTIP: Deze soesjestoren is meer dan geschikt om te presenteren op een mooi taartplateau. Wat dacht je van dit prachtige taartplateau in roze pasteltint?

Frambozen cheesecake soesjestoren-4a
Frambozen cheesecake soesjestoren-3a
Frambozen cheesecake soesjestoren-5a

FRAMBOZEN-CHEESECAKE SOESJESTOREN maken

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 4 stemmen

Frambozen-cheesecake soesjestoren

Zet een prachtig kerstdessert op tafel met deze frambozen-cheesecake soesjestoren.
Porties: 35 soesjes

Ingrediënten

Cheesecakevulling

  • 300 gram roomkaas
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 180 gram slagroom
  • 125 gram frambozen

Decoratie

  • 200 gram witte chocolade
  • extra frambozen
  • sprinkles naar keuze

Instructies

  • Maak de soesjes volgens recept.
  • Klop de slagroom stijf. Roer de roomkaas met de suiker los en voeg de geklopte slagroom toe. Spatel tot een glad geheel.
  • Prak de frambozen (zeer) fijn met een vork en roer voorzichtig door de vulling. Doe de vulling in een spuitzak met kleine gladde spuitmond en laat opstijven in de koelkast.
  • Vul de afgekoelde soesjes met de cheesecakevulling en zet ze in de koelkast.
  • Smelt twee derde van de chocolade au bain marie. Haal van het vuur en roer de overige chocolade er doorheen. Blijf roeren tot de chocolade is afgekoeld en koel aanvoelt op je lip.
  • Dip de eerste laag soesjes in de chocolade en plak ze ook met wat chocolade vast op de schaal, zodat de eerste laag stevig blijft staan. Stapel nu de volgende laag, die je ook weer in chocolade dipt, soesjes hier bovenop en ga zo verder tot je een toren hebt.
  • Versier de soesjestoren met frambozen en sprinkles.
Bewaren

De soesjestoren bewaar je in de koelkast tot serveren, maar is het lekkerste als je deze een kwartiertje van tevoren uit de koelkast haalt. Bewaar de gevulde soesjes zo'n 3-5 dagen in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

17 reacties

  1. Audrey schreef:

    OMG! Wat een geniaal idee!

    1. Saskia schreef:

      Ik heb volgens jou recept de vulling gemaakt. En een nacht laten opstijven maar dat is niet gebeurd. hij was heel dun .
      Wat er verkeerd is gegaan weet ik niet.

      1. Laura's Bakery schreef:

        Dat is heel gek. Heb je de slagroom wel opgeklopt?

        1. Saskia schreef:

          Yep tot dat ik de kom om kom draaien.
          Misschien verkeerde volgorde,.
          Maar daar heb ik nooit problemen mee gehad.
          Slagroom stijf, suiker op het laatst mee geklopt.
          De roomkaas en frambozen erdoor heen gesteld.

          1. Saskia schreef:

            Gespateld bedoelde ik

          2. Laura's Bakery schreef:

            Nou wat gek zeg, ik snap eigenlijk niet hoe het dun kan zijn geworden. Was het op dat moment wel stevig? Vervelend in ieder geval!

  2. Trudy schreef:

    Wat een prachtig dessert. Dit moet wel heerlijk smaken!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het was inderdaad zalig 😀

  3. Yonneke schreef:

    Worden de soesjes niet klef als je ze in de koelkast bewaard? Moet je het perse in de koelkast zetten of kun je ook alleen de vulling eerder maken en het dan meteen in elkaar zetten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ze werden bij mij niet klef, maar je kunt ze inderdaad ook op het laatste moment pas vullen en in elkaar zetten. Wel even rekening houden met het moeten opstijven van de witte chocolade.

      1. Yonneke schreef:

        Oke dankjewel. Hoe lang van te voren heb jij ze gemaakt en gevuld zeg maar?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ik maak de meeste van mijn recepten speciaal voor jullie 😉 en dus voor de foto. Maar ik heb ze daarna nog wel even in de koeling gehad.

  4. Karin schreef:

    Kan de vulling ook ingevroren worden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het niet geprobeerd, dus kan het niet met zekerheid zeggen.

  5. Greet schreef:

    Ze zien er superlekker uit!
    Zou je de frambozen eventueel kunnen vervangen door een ander fruit, mango bv?

    Alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar lijkt me van wel! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept