Wortel schuimpjes

Gepost: 29 november 2014 Laatst bewerkt: 24 oktober 2023
11

wortel schuimpjes

Het zetten van mijn schoen vond ik vroeger als klein kind altijd reuze spannend! Er stond standaard een schaaltje water en wat lekkers voor het paard naast onze schoenen. Soms een wortel, dan weer een appel en we hebben zelfs wel eens wat hooi neergezet. Maar die Pieten lusten natuurlijk ook wel wat lekkers tijdens hun nachtdienst. Om toch een beetje in de sferen van lekkernijen voor het paard te blijven koos ik voor wortel schuimpjes. Een echte wortel voor het paard en voor de Pieten lekkere zoete wortel schuimpjes. Ze zijn helemaal niet moeilijk te maken, perfect dus om met de kinderen aan de slag te gaan! Kunnen ze ’s avonds een zelfgebakken wortel schuimpje naast hun schoen zetten voor Piet.

BAKTIP: Voor het spuiten van toeven, decoratieve randjes en meer gebruik ik dit formaat spuitmondjes van Wilton het meest. Voor deze wortel schuimpjes gebruikte ik echter een andere, namelijk dit formaat (#3).

 

wortel schuimpjes

wortel schuimpjes

WORTEL SCHUIMPJES
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Wortel schuimpjes

Speciaal voor Sinterklaas en zijn Pieten maak je deze wortel schuimpjes. Genieten zij van een schuimpje terwijl Americo van een lekkere echte wortel smult.
Porties: 16 tot 20 wortels

Ingrediënten

 • 4 eiwitten
 • 125 gram kristalsuiker
 • 125 gram poedersuiker
 • 10 gram maïzena

Extra nodig

 • oranje kleurstof
 • groene kleurstof
 • 2 spuitmondjes #3 (Wilton)
 • 2 spuitzakken

Instructies

 • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
 • Haal ongeveer een derde van de hoeveelheid schuim uit de kom die je in een apart kommetje groen kleurt. De rest kleur je oranje.
 • Vul de spuitzakken met het groene en oranje schuim. Met een zigzag beweging spuit je de wortels, breed aan de bovenkant en smal aan de onderkant.
 • Met het groene schuim maak je het loof. Begin bij het uiteinde van de ‘blaadjes’ en werk naar de oranje wortel toe. Herhaal dit per wortel zodat ze uiteindelijk 3 blaadjes hebben.
 • Bak de wortel schuimpjes in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.

wortel schuimpjes

Wat zetten jullie altijd bij je schoen neer voor de Pieten en het paard (en Sinterklaas natuurlijk, die mogen we niet vergeten!)?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. Desiree schreef:

  Heel leuk idee 🙂

 2. mamsvandrie schreef:

  Oh leuk!!!!!!!.

 3. Margot schreef:

  Wat zijn ze leuk!

 4. Carien schreef:

  Ik heb een gasoven en die kan niet lager dan 180 graden, hoe zou ik deze leuke schuimpjes toch voor mijn meisjes kunnen maken?
  Iemand tips?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Je zou het kunnen proberen door de oven op een kiertje te zetten en de schuimpjes minder lang te bakken. Het zou kunnen dat de wat bruin worden door de hogere temperatuur.

 5. Joke schreef:

  Jaaaaaa die zijn leuk zeg, je moet maar op het idee komen.
  Mooi gemaakt lieverd!!

  Liefs, Mam ♥

 6. Muriël schreef:

  Zijn dit dan “echte” schuimpjes of komt het meer overeen met meringue? Ze zien er overigens echt heerlijk uit 🙂

  1. Laura's Bakery schreef:

   meer met meringue, ze zijn van binnen nog een beetje ‘chewy’

 7. Rosanne schreef:

  Hartstikke leuk idee! Maar ben ik de enige die bedenkt dat ik dan de gene ben die het op moet eten??? Dat is niet zo goed voor mijn dikke billen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *