Bladerdeeg sterren

5 december 2014
12

bladerdeeg sterren

Deze bladerdeeg sterren zijn voor mij echt een stukje jeugdsentiment. Vroeger maakte mijn moeder deze altijd voor mij en mijn zusje met Kerst, later zelfs samen met ons. We kregen ze bij ons dessert of gewoon als kleine snack. Ik weet ook nog dat mijn moeder ze horizontaal doorsneed en er een toefje slagroom tussen deed, extra feestelijk! Omdat ik ze nog steeds leuk vind, leek het mij leuk om als idee te delen in de advent. Ze zijn ongelooflijk makkelijk en snel te maken en ze geven elk dessert net dat beetje extra!

bladerdeeg sterren

bladerdeeg sterren 3a

bladerdeeg sterren

Bladerdeeg sterren

Maak zelf bladerdeeg sterren met suiker of kaneelsuiker deze Kerst. Staat leuk bij elk Kerst dessert of voor bij de koffie na het kerstdiner.
Porties: 16 sterren

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • geklutst ei
  • suiker en/of kaneelsuiker
  • uitsteker in stervorm

Instructies

  • Prik met een vork eerst een hoop gaatjes in de plakjes bladerdeeg. Dit voorkomt dat de sterren straks zoveel gaan rijzen waardoor de vorm niet meer herkenbaar is.
  • Steek dan met een ster uitsteker uit elk plakje 4 sterren. Meer of minder kan natuurlijk ook, dat ligt maar net aan de grootte van jouw uitsteker.
  • Leg alle bladerdeeg sterren op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Smeer ze in met ei en strooi en strooi de (kaneel)suiker over de sterren.
  • Bak de bladerdeeg sterren in 12-14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer de sterren bij een lekker bolletje ijs of elk ander dessert naar wens. Ze zijn trouwens ook erg leuk en lekker voor bij de koffie!
Bewaren

Alles over bladerdeeg hapjes bewaren lees je hier!

bladerdeeg sterren

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

13 reacties

  1. Linda Delichef schreef:

    Wat een leuk idee! Ideaal om een dessert een beetje aan te kleden.

  2. Margot schreef:

    Dat ziet er feestelijk uit!

  3. Joke schreef:

    Wat leuk Laura dat je deze bladerdeeg sterren gemaakt hebt en in de zoete advent hebt opgenomen. Daar hebben wij er inderdaad vroeger heel wat van gemaakt met de feestdagen maar ook buiten de feesdagen om. Jullie waren er niet alleen toen gek op hahaha.

    Liefs, Mam ♥

  4. Tineke schreef:

    raad eens wat wij vanavond bij een bolletje ijs hebben???

  5. Emma schreef:

    Ziet er prachtig uit, ook ideaal lijkt mij in een hartige variant!
    Met wat lekkere kruiden erover, heerlijk voor een voorgerecht bij de soep!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hartig zijn ze ook heerlijk inderdaad! Met Parmezaanse kaas en wat Italiaanse kruiden bijvoorbeeld 😉

  6. Emily van Kampen schreef:

    Erg leuk voor bij het dessert wat ik in de planning heb!

  7. Carla schreef:

    Erg makkelijk en al voor de kerst te maken!
    Hoeveel dagen blijft het knapperig in een afgesloten trommel?
    Ziet er heerlijk uit helemaal met dat verrukkelijke bosvruchtenijs……….

    1. Laura's Bakery schreef:

      zo’n 2 dagen blijft het wel knapperig, daarna wordt bladerdeeg iets zachter. Maar door ze weer even op te warmen in de oven worden ze ook weer knapperig 🙂 Past inderdaad perfect bij het heerlijke ijs 😉

  8. Lisanne schreef:

    Ohhh wat zijn ze leuk!! En helemaal niet moeilijk te maken. Top idee! Dit ga ik onthouden.

  9. Gabriëlle schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Ik ga deze maken voor het kerst diner op de school van mijn kinderen. Dat wordt een lekker toetje! 🙂

  10. bjjvh schreef:

    hoi wat leuk zijn deze dingetjes toch allemaal als mama gaat koken sta ik meestal in de weg met heel veel spullen zoals kommen schaaltjes ingredienten (die ik na gebruik altijd vergeet op te ruimen) en andere dingen maar voor deze sterretjes heb je bijna niks nodig wat leuk (en lekker) 🙂

  11. bjjvh schreef:

    🙂 🙂 🙂 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *