Herinner je je die leuke donut koekjes nog? Samen met Lian wilde ik zoete lekkernijen in koekjesvorm maken. De donuts waren snel bedacht, en we zochten op Pinterest nog eens verder naar ideetjes. We kwamen heel veel koekjes tegen die met Royal icing gedecoreerd waren als chocolate chip cookies. Onwijs schattig natuurlijk, maar wel jammer dat ze niet echt naar chocola smaken. Daarom opperde ik het idee dat we de koekjes ook wel met gesmolten chocola konden decoreren. Zo zou het er leuk uitzien en ook nog eens naar chocola smaken. Gelukkig was Lian ook enthousiast, en konden we beginnen met het smelten van witte- en melkchocolade om de juiste kleuren te maken.
Chocolate chip cookie koekjes
Ingrediënten
Ronde koekjes (6-7 cm doorsnede)
- half recept suikerkoekjes
- half recept chocolade suikerkoekjes
chocolade mix voor vanillekoekjes
- 200 gram witte chocola
- 20 gram melkchocolade
chocolade mix voor chocoladekoekjes
- 200 gram witte chocolade
- 100 gram melkchocolade
Decoratie
- chocolate chips melk en wit
- kleine stukjes karamel een chocoladereep in stukjes hakken kan ook
Instructies
-
Begin met het maken van de koekjes zelf. Bij de ingrediënten vind je een linkje naar zowel de vanille- als de chocoladekoekjes. Halveer elk recept, en maak de koekjes volgens de beschreven receptuur.
-
Als de koekjes gebakken en afgekoeld zijn, kun je beginnen met decoreren. Zoals je op de foto ziet is de kleur chocolade verschillend voor de twee soorten koekjes. We hebben een beetje getest met het mengen van melk- en witte chocolade om een kleur te krijgen die in de buurt komt van de koekjes met vanille- of chocoladesmaak.
-
Doe beide mixen van chocola in een apart kommetje. Begin met het eerste kommetje. Smelt twee derde van de chocolade au bain-Marie, wanneer dit helemaal gesmolten is, voeg je het restant van de chocola toe. Roer door tot dit helemaal is gesmolten. Verdeel de chocola met een theelepel over de koekjes, per koekje heb je ongeveer 1-2 theelepels nodig. Smeer het een beetje uit en strooi er wat chocolate chips over ter decoratie. Met het andere kommetje chocola doe je exact hetzelfde.
-
Dan is het een kwestie van wachten. De chocola moet uitharden, je kunt dit proces versnellen door de koekjes even in de koelkast te zetten.
-
Daarna is het smullen geblazen!
Beste Laura,
Gisteren heb ik je boek ontvangen, het is een prachtig boek, ik ga er veel plezier aan beleven.
Proficiat!
Ann
Wat leuk! Veel bakplezier 🙂
Dank je voor deze geweldige recepten chokolade koekjes gebakken eidelijk goed gelukt ?
Hey laura,
Zou je voor haloween een keer een lagen taart willen maken.
Wil het zelf ook graag maken voor mijn verjaardag.
Kusje Fleur
Dit jaar zal er geen lagen taart voor halloween online komen. Wel staat er een recept voor een wavy Halloween taart online: https://www.laurasbakery.nl/wavy-halloween/ . Ook staan er verschillende recepten voor lagen taarten op het blog. Wie weet kun je hier wel wat inspiratie uit opdoen!
dankje voor je reactie laura hou van je <3