Deze mini frambozen sloffentaartjes maakte ik al in de zomer, met het idee dat ze een perfect kerstgebakje zouden zijn. Zo gaat dat bij foodbloggers. 😉
De geraspte kokos die je er overheen strooit, gaf me namelijk het gevoel van ‘sneeuw’ en in plaats van amandelspijs gebruikte ik kokosspijs om de sloffen bodempjes mee te vullen. Hoe dan ook, ze smaken zalig in elk seizoen.
Mini frambozen sloffentaartjes zonder amandelspijs
Wie vaker sloffentaarten heeft gebakken die weet dat een sloffen bodem is opgebouwd uit een koeklaag en daarin meegebakken amandelspijs. Die combinatie maakt een sloffentaart. Bij deze mini frambozen sloffentaartjes besloot ik het anders aan te pakken, want ik verving de amandelspijs door kokosspijs.
Kokos en frambozen gaan ontzettend goed samen en dat bleek ook weer in dit recept. Echte kokosliefhebbers proeven de kokosspijs er niet duidelijk bovenuit, maar ik proefde het zelf wel heel goed. Ik begin kokos steeds lekkerder te vinden en zeker wanneer het goed wordt gecombineerd, zoals in dit recept, kan ik het echt waarderen.
Hoi, bij het mixen van de frambozen vulling, schift het mengsel. Enig idee wat er mis gaat? Of hoe ik de vulling uit de schift krijg? De coulis was afgekoeld voordat ik deze door de mascarpone deed.
Alvast bedankt!
Ojee wat vervelend. Kwam je mascarpone direct uit de koeling? Dan is er daardoor toch een te groot temperatuurverschil geweest. Hier vind je mijn tips om schiften te voorkomen: https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/
Bedankt voor de tips, dan ga ik het nog een keer proberen!
Hoihoi! Ik maak dit voor kerst, maar kan de room ook al van te voren gemaakt worden? Dat het erna alleen nog maar bij elkaar voegen is?
Ja hoor, dat kan prima. Maar je kunt de taartjes ook prima een dag van tevoren opbouwen.
Can I skip gelatine for topping? Instead of Gelatine is there any other option can I select?
You can not skip it, but you can replace it for agar agar (you have to check how, it’s not the same way of preparation).
De topping word bij mij geen stevige frambozen room. Zijn hier wat tips voor wat ik volgende keer kan doen?
Lastig te zeggen waarom het niet lukt, als je goed de stappen uit het recept volgt dan zou het moeten lukken. Eventueel kun je een extra blaadje gelatine gebruiken en klopfix.
Hoi Laura, hoeft de slagroom voor de topping niet opgeklopt te worden?
Als je het lang genoeg mixt nadat je het er doorheen giet, dan klopt het op die manier stijf in de vulling.
Kun je voor de vulling ook frambozen uit de diepvries gebruiken?
Dat is geen probleem. Voor gebruik liefst wel volledig laten ontdooien en uitlekken.