Kan ik ook andere bakringen of vormen gebruiken?
Dat kan. Als de vorm kleiner of groter is moet er rekening mee houden dat de uiteindelijke hoeveelheid porties en baktijd ook zullen veranderen.
Deze mini frambozen sloffentaartjes maakte ik al in de zomer, met het idee dat ze een perfect kerstgebakje zouden zijn. Zo gaat dat bij foodbloggers. 😉
De geraspte kokos die je er overheen strooit gaf me namelijk het gevoel van ‘sneeuw’ en in plaats van amandelspijs gebruikte ik kokosspijs om de sloffen bodempjes mee te vullen. Hoe dan ook, ze smaken zalig in elk seizoen.
Wie vaker sloffentaarten heeft gebakken die weet dat een sloffen bodem is opgebouwd uit een koeklaag en daarin meegebakken amandelspijs. Die combinatie máákt een sloffentaart. Bij deze mini frambozen sloffentaartjes besloot ik het anders aan te pakken, want ik verving de amandelspijs door kokosspijs.
Kokos en frambozen gaan ontzettend goed samen en dat bleek ook weer in dit recept. Echte kokosliefhebbers proeven de kokosspijs er niet duidelijk bovenuit, maar ik proefde het zelf wel heel goed. Ik begin kokos steeds lekkerder te vinden en zeker wanneer het goed wordt gecombineerd, zoals in dit recept, kan ik het echt waarderen.
Kokosspijs is in dit geval eigenlijk hetzelfde als amandelspijs, alleen is het gemaakt met gedroogde kokosrasp in plaats van met gemalen amandelen. Kokosspijs is dus ideaal voor iedereen die niet van amandelen houdt of er allergisch voor is. Je kunt het in principe in alle recepten waarin amandelspijs verwerkt is toepassen.
Inmiddels heb ik al aardig wat recepten voor sloffentaartjes op mijn naam staan. In dit recept gebruikte ik de mini sloffenringen uit één van mijn vorige bakproductencollecties. Die hebben dezelfde vorm als de grote variant, maar dan in het “mini”. Je kunt ook prima ronde bakringen gebruiken of de sloffenbodems afbakken in een (mini) muffin bakvorm.
Als dit recept je is bevallen, dan vind je mijn andere recepten voor kleine slofjes waarschijnlijk ook lekker. Een aantal tips om te variëren:
Dat kan, als je mijn Feestdagen Bakboek in huis hebt tenminste. Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.
Dat kan. Als de vorm kleiner of groter is moet er rekening mee houden dat de uiteindelijke hoeveelheid porties en baktijd ook zullen veranderen.
Absoluut. Je kunt de kokosspijs in het recept 1:1 vervangen door amandelspijs.
De bodems van een sloffentaartjes (zonder vulling) kun je een week buiten de koelkast bewaren. Je kunt ze ook luchtdicht verpakt invriezen, maximaal drie maanden blijven ze dan goed. Als de bodems eenmaal gevuld zijn met de frambozenroom, dan moet je de slofjes in de koelkast bewaren. Zie de tip onder het recept.
Er zijn natuurlijk tal van vragen die je kunt stellen over het bakken van een heerlijke slof. Daarom schreef ik een artikel met alles wat je wilt weten over sloffentaarten, daar staat je vraag vast en zeker tussen.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hoi, bij het mixen van de frambozen vulling, schift het mengsel. Enig idee wat er mis gaat? Of hoe ik de vulling uit de schift krijg? De coulis was afgekoeld voordat ik deze door de mascarpone deed.
Alvast bedankt!
Ojee wat vervelend. Kwam je mascarpone direct uit de koeling? Dan is er daardoor toch een te groot temperatuurverschil geweest. Hier vind je mijn tips om schiften te voorkomen: https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/
Bedankt voor de tips, dan ga ik het nog een keer proberen!
Hoihoi! Ik maak dit voor kerst, maar kan de room ook al van te voren gemaakt worden? Dat het erna alleen nog maar bij elkaar voegen is?
Ja hoor, dat kan prima. Maar je kunt de taartjes ook prima een dag van tevoren opbouwen.
Can I skip gelatine for topping? Instead of Gelatine is there any other option can I select?
You can not skip it, but you can replace it for agar agar (you have to check how, it’s not the same way of preparation).
De topping word bij mij geen stevige frambozen room. Zijn hier wat tips voor wat ik volgende keer kan doen?
Lastig te zeggen waarom het niet lukt, als je goed de stappen uit het recept volgt dan zou het moeten lukken. Eventueel kun je een extra blaadje gelatine gebruiken en klopfix.