Mokka tartelettes

Gepost: 17 december 2021 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
Mokka tartelettes

Deze mokka tartelettes stonden al een eeuwigheid op mijn baklijst, omdat jullie mij vaak vragen naar recepten met mokka. Tel daar bij op dat ik het altijd ontzettend leuk vind om tartelettes te maken, dan zijn deze mokka tartelettes dus het resultaat. Extra lekker vanwege de knapperige nougatine die ik erin verwerkt heb en natuurlijk afgetopt met een mokka boontje. Speciaal voor alle koffieliefhebbers die naast hun kopje koffie ook nog wel een lekker mokka gebakje lusten.

BAKTIP: Om tartelettes te maken heb je bakringen nodig. De bakringen van Dille en Kamille zijn ideaal hiervoor.

Ben of ken jij meer mokka fans? Dan vind je deze recepten waarschijnlijk ook geweldig:

Mokka tartelettes

 

Mokka tartelettes

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Mokka tartelettes

Voor de echte mokka liefhebbers die aan hun bakkie koffie nog niet genoeg hebben!
Porties: 15 tartelettes
6 – 8 cm bakringen

Ingrediënten

Instructies

  • Bak de tartelettes volgens het recept; ik gebruikte 6 cm bakringen, maar 8 cm kan ook (dan krijg je 10 taartjes). Laat de tartelette bodems volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Zet een kopje espresso (dit mag ook met oploskoffie) en laat afkoelen.
  • In een kom mix je de boter en poedersuiker romig. Roer de banketbakkersroom los, voeg dit toe en klop door het mengsel. Als laatst voeg je de afgekoelde espresso toe, mix tot deze volledig is opgenomen. Je mokka crème is nu klaar! Doe het in een spuitzak met een grote, gladde spuitmond.
  • Verdeel een theelepel nougatine over elk van de tartelette bodems. Spuit een flinke toef mokka crème in elk van de tartelette bodems.
  • Decoreer de tartelettes met wat nougatine en mokkaboontjes.
Tips

Het is voor de crème ontzettend belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, anders raakt deze in de schift. Is je crème toch geschift? Lees hier hoe je 'm kunt redden! 
Bewaren

De bodems blijven in een afgesloten trommel zeker twee weken goed. Eenmaal gevuld bewaar je de tartelettes 2-3 dagen afgedekt in de koelkast. 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

  1. Trudy schreef:

    Elegant gebakje, niet zo groot, ziet er erg lekker uit !!

  2. Róbin schreef:

    Hi Laura!

    Van de week tartelettes gemaakt met jouw bakringen van Kruidvat.
    Voor het deeg van de tartelettes heb ik een deel van de poedersuiker en bloem vervangen door een el cacaopoeder. Daarna heb ik jouw mokkacreme er in gedaan, dan een hazelnoot-caramel crunch, en daarop pure chocoladeganache.
    Ze waren super goed gelukt en heel erg lekkere combinatie!!

    Groetjes,
    Róbin

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klinkt als een succes!

  3. Lieneke schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb al meerdere keren een recept met zandeegbodem gemaakt (in een normaal taartblik), maar de zijkanten zakken telkens naar beneden, zodra de bodem in de oven staat. Heb jij een tip?

  4. Julia schreef:

    Hoi! Kan je de room lang in de koelkast bewaren? Dus voordat het in een tartelet is gespoten? Dankje!

    1. Laura's Bakery schreef:

      2-3 dagen zou ik aanhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept