Sinaasappel-walnotencake met mascarponeroom

Gepost: 25 april 2023 Laatst bewerkt: 28 juli 2023
Sinaasappel-walnotencake met mascarponeroom

Zo rondom Koningsdag vind ik het extra leuk om een recept met de appeltjes van oranje te delen. Daarom vandaag dit lekkere en makkelijke recept voor sinaasappel-walnotencake met sinaasappel mascarponeroom. Of je nu wel of niet iets met Koningsdag gaat doen, deze cake zal je vast en zeker goed smaken.

Sinaasappelcake

Het is een echte sinaasappelcake geworden, met stukjes walnoot en rozijnen. Normaal zien jullie niet vaak recepten met rozijnen op Laura’s Bakery online komen, want ik ben er niet weg van. Maar dankzij de verschillende smaken binnen mijn team word ik vaker uitgedaagd om te bakken met ingrediënten waar ik zelf niet snel voor kies.

En die rozijnen smaken er erg goed bij, moet ik toegeven. Om ze extra feestelijk te versieren kun je ook nog een halve walnoot of wat vrolijke (oranje?) sprinkles aan de mascarponeroom bovenop de cake toevoegen.

Benieuwd naar meer recepten met sinaasappel? Bekijk dan eens alle sinaasappel recepten van Laura’s Bakery hier!

Sinaasappel-walnotencake met mascarponeroom

Meer oranje recepten bakken?

Met Het Feestdagen Bakboek bak je niet alleen oranje kroon koekjes voor Koningsdag, maar ook ontbijtkoek, oranje tompoucen, sinaasappel soesjes, oranjekoek en stroopwafel blondies. En dan heb ik het nog niet over de andere feestdagen gehad! Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. Met dit boek in je kast is er voor ieder moment een geschikt recept.

Bekijk en bestel hier!

Afbeelding

Sinaasappel-walnotencake maken

Het recept voor deze sinaasappel-walnotencake is simpel en snel om te maken. Terwijl de cake in de ovenstaat bereid je de room voor, dus zo gebruik je jouw tijd optimaal.

Warme cake is het lekkerste dat er is, dus begrijpelijk als je alvast een stukje proeft als de cake net uit de oven is. Let er wel op dat je de room pas op de walnotencake spuit of smeert als de cake volledig is afgekoeld. Ook zonder de mascarponeroom is deze cake om van te smullen, maar de room maakt het uiteindelijk helemaal af.

Meer sinaasappelcake recepten!

Heb jij deze sinaasappel-walnotencake geprobeerd en was het echt wat voor jou? Dan heb ik nog wel een aantal sinaasappelcake recepten die je waarschijnlijk graag aan je baklijst toevoegt:

Sinaasappelcake met walnoten

FAQ: sinaasappel-walnotencake recept

Welke bakvorm gebruikte jij voor deze cake?

Ik gebruikte een bakvorm van ongeveer 20 x 25 cm. Je kunt deze bakvorm er bijvoorbeeld goed voor gebruiken ook.

Kan ik het recept ook in een normale cakevorm maken?

Ja, dat kan. Ik zou het dan in een 25 cm cakevorm maken, zelf gebruik ik altijd deze. Bak de cake in dat geval in 55-60 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte), want vanwege de hoge bakvorm heb je een langere baktijd nodig om de cake gaar te bakken.

Kan ik de rozijnen/walnoten ook weglaten of vervangen?

Dat kan absoluut! De rozijnen zou je kunnen vervangen door stukjes gedroogde abrikoos bijvoorbeeld, maar dat hoeft niet. Ook de walnoten kun je prima achterwege laten of vervangen door een andere noot naar keuze.

 

Sinaasappel-walnotencake met mascarponeroom

Opslaan
Recept afdrukken

4.29 van 7 stemmen

Sinaasappel-walnotencake met mascarponeroom

Een heerlijke plaatcake met sinaasappel en walnoten. De sinaasappel mascarponeroom maakt het helemaal af!
Porties: 12 – 16 personen
Voor een bakvorm van 20 x 25 cm

Ingrediënten

  • 180 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren M
  • 150 ml yoghurt
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 sinaasappel schil, geraspt
  • 75 gram walnoten fijngehakt
  • 50 gram rozijnen geweld
  • sinaasappel mascarponeroom

Instructies

  • Meng bloem, bakpoeder en zout door elkaar. In een tweede kom mix je de boter en de suiker romig. Mix daarna één voor één de eieren erdoor, daarna ook de yoghurt, vanille-extract en sinaasappelrasp.
  • Voeg de inhoud van beide kommen samen en spatel tot een egaal beslag. Het is niet erg als hier nog wat kleine klontjes inzitten. Spatel tot slot de walnoten en rozijnen door het beslag.
  • Giet het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en spreid gelijkmatig uit.B ak de cake in 30-35 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Bereid de sinaasappel mascarponeroom voor volgens het recept en zet in de koelkast tot het moment van serveren.
  • Wanneer de cake is afgekoeld snijd je deze in stukjes. Vlak voor het moment van serveren spuit je de room erop. Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de sinaasappel mascarponeroom en spuit op elk stuk een mooie toef.
Bewaren

Spuit of smeer de room pas op het laatste moment op de cake. Met de room is de cake 2-3 dagen houdbaar in de koelkast (en daar droogt de cake helaas sneller uit). Zonder de room, buiten de koelkast, is de cake goed verpakt een week houdbaar. Lees hier alles over het bewaren van cake.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept