Een makkelijk recept voor een overheerlijke kaasragout waarmee je de lekkerste kaasbroodjes en ragoutbakjes kunt vullen. Kies zelf of je een stevige kaasragout of een dunnere versie wil maken.
Kaasragout maken
Kaasragout maken is erg simpel, maar vooral heel lekker. Het is de bekende vulling van kaasbroodjes die gemaakt worden met bladerdeeg, maar je kunt er natuurlijk ook ragoutbakjes, kaasbitterballen of kaaskroketjes mee vullen.
Als je de ragout wil gebruiken om bladerdeegbakjes mee te vullen, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een meer vloeibare kaasragout. Een kaassaus eigenlijk. Daarvoor hoef je simpelweg alleen maar een extra hoeveelheid vocht (bouillon) toe te voegen. De uitleg daarvoor vind je in de tips in het recept.
Ik heb gekozen voor het gebruik van oude kaas in het recept, omdat ik een lekkere diepe kaassmaak aan de ragout wilde geven. Je dit natuurlijk vervangen door andere kazen naar eigen keuze.
Bitterballen maken met kaasvulling? Probeer dan deze kaas-bacon bitterballen eens.
De grote vraag is: melk er koud bij of niet… De ene keer schift het, de andere keer niet…
Ben benieuwd want manlief gaat dit heerlijk vinden!
Naar mijn idee heb je altijd de minste kans op schiften als alles op kamertemperatuur is voor je het gebruikt.