Ik heb nog steeds ontzettend veel plezier in het bakken van brood. Mijn laatste creatie zijn deze tomaat-roomkaas broodjes. Het deeg bracht ik op smaak met Italiaanse kruiden en ik vulde ze met roomkaas en zelfgemaakte tomaten tapenade. Een combinatie die ik heerlijk vind op toastjes dus ik dacht dat het ook in brood ontzettend goed moest werken. Nou, daar had ik gelijk in! Het vormen van deze vlechtbroodjes is ontzettend simpel, kwestie van oprollen, opensnijden en vormen. Ik leg het je helemaal uit in het recept. Wat mij betreft zijn deze broodjes perfect voor Pasen, voor zowel het ontbijt, de brunch als de lunch. Staan ze bij jou op tafel binnenkort?
BAKTIP: Wanneer het deeg voor de tweede keer moet rijzen, leg ik ze het liefst op een kleine bakplaat. De deegbolletjes kan je dan makkelijk afdekken met keukenfolie en na het rijzen schuif je de bakplaat direct de oven in.
Deze heb ik eerst eventjes opgeslagen, ziet er weer super uit!
Ik heb vandaag de tomaat-roomkaas broodjes gemaakt. Ze waren echt heel erg lekker, een groot succes bij het hele gezin. Ik ga ze zeker nog een keer maken!
Yes, wat leuk 😀
Vandaag deze broodjes gemaakt, maar dan zonder de roomkaas en alleen de pesto gebruikt: heerlijk! Ik wil ze zeker vaker gaan maken!
Maar hoe vries ik ze het beste in? Na het afbakken/afkoelen en dan in de vriezer? Of voor het afbakken? Of even afbakken en dan in de vriezer en later ontdooien en weer afbakken?
Het kan eigenlijk allemaal! Net wat jij fijner vindt.
Hi Laura,
Deze wil ik zeker gaan proberen! Welke bloem gebruikte jij? Tarwe of patent?
Ik heb patentbloem gebruikt. En de broodjes waren prima gelukt. Normaal gebruik ik tarwebloem maar dat was overal uitverkocht! Vanwege de hamsteraars denk ik….
Beide kunnen prima!
Oké, doe ik een mix. Thanks dames!
Bak je de broodjes op een bakplaat?
Ja, inderdaad op een bakplaat met bakpapier belegd.
Bedankt voor uw reactie. Heb het uiteindelijk zonder bakplaat gedaan wel met bakpapier. Super recept! Dank u wel hebben ervan genoten
Dat is het belangrijkste! Fijn om te lezen.
Hoi,
Ik heb laatst bakkersgist gekocht voor pizza omdat het gedroogde gist op was in de winkel. Van dat gist is nog heel veel over, zou ik dat ook voor dit recept kunnen gebruiken ipv gedroogd?
Ja dat kan, alleen in een andere verhouding
Was super lekker!!!!
Bedankt ?
Heb je een voorbeeld van hoe je het broodje vlecht?
Ik heb een keukenmachine en wil dit er voor het eerst mee maken! Hoelang en op welke stand zal ik het mixen?
Helaas niet, maar een volgende keer zal ik het fotograferen of iets dergelijks. Ik ken jouw keukenmachine niet, dus ik kan dat niet inschatten. Ik zet hem zelf meestal iets harder dan de middelste stand.
Kan je het meel ook vervangen voor 50% wit en 50% volkoren meel?
Dat heb ik niet getest.
Ik wel! 50/50 bloem en volkoren meel, ietsje meer melk erbij (370ml) en ze worden heerlijk!
moet je perse gist gebruiken?
Voor dit recept heb je dat wel nodig ja.