Wentelteefjes met geitenkaas, peer en walnoten

22 april 2019
25

Luxe wentelteefjes, ik ben er gek op. Totaal niet ingewikkeld om te maken en je zet toch iets speciaals op tafel. Wentelteefjes worden vaak met zoetigheid geassocieerd, maar je kunt ze ook heel erg goed hartig maken. Dat deed ik altijd al trouwens, na een wentelteefje met poedersuiker belegde ik de rest standaard met een plakje kaas. Zo lekker! Nu heb ik hartige wentelteefjes voor jullie die een stapje verder gaan, maar nog steeds niet moeilijk zijn. Lees het recept maar eens van deze wentelteefjes met geitenkaas, peer en walnoten. Je kunt er eventueel voor kiezen om de peren kort met een kneepje honing in een pannetje te karamelliseren, dat zal ook heerlijk zijn. Zelf vond ik het niet nodig en vond ik juist de frisse peer een fijn contrast met de andere elementen. Hoe dan ook, geniet van deze lunch! Misschien maak je hem vandaag al?

Wentelteefjes met geitenkaas, peer en walnoten

Geitenkaas, walnoten, peren én een beetje honing zijn een heerlijke combinatie. Deze wentelteefjes met geitenkaas, peer en walnoten zijn daarom ook erg smakelijk.
2-3 personen

Ingrediënten

  • 4-6 sneetjes vloerbrood (afhankelijk van de dikte van de sneetjes brood)
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • peper en zout
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 peer
  • handje walnoten
  • honing

Instructies

  • Klop de eieren met de melk los en breng op smaak met een beetje zout en peper. Neem een schaal of bakje dat groot genoeg is om de sneetjes brood in te dopen, een vleeswaren bakje is hiervoor bij uitstek geschikt. Zorg dat het brood het eimengsel goed op kan nemen door het te keren.
  • Verwarm in een pan een klontje boter. Als de boter gesmolten is leg je het wentelteefje in de pan. Draai hem geregeld om tot beide kanten goudbruin zijn.
  • Schil de peer en snijd in partjes, verwijder ook het klokhuis. Verkruimel de geitenkaas en breek de walnoten in kleine stukjes. Verdeel over ieder bord twee wentelteefjes en maak af met partjes peer, geitenkaas, walnoten en honing. Serveer direct.
  • Deze wentelteefjes zijn het lekkerste vers en hebben nauwelijks voorbereidingstijd. Een ideale lunchmaaltijd dus.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *