Vorige week was het tijd voor een van mijn favoriete kerstkoekjes: de kaneelsterren koekjes. Vandaag een variatie op een andere favoriet: de crèmekoekjes. Eerder dit jaar liet ik jullie al zien hoe je de bekende klassieke crèmekoekjes maakt, nu is het tijd voor chocolade crèmekoekjes. Wederom een groot succes hier. En net zoals ik vorige keer ook al vertelde: het is geen exacte kopie van de koekjes die je in de winkel koopt. Het lijkt er wel flink op en ik vind ze heerlijk. Ze verdwijnen hier in ieder geval in hetzelfde tempo uit de koekjestrommel 😉 .
BAKTIP: Voor het spuiten van de crème op de koekjes gebruik ik wegwerp spuitzakken en een #22 spuitmondje.
Deze zijn echt lekker! Ik heb uiteindelijk crème tussen twee koekjes gedaan, als een Oreo. Dit vond ik namelijk lekkerder. Deze koekjes smaken ook nog eens best wel naar Oreo als je dat doet, maar er zijn er dan wel een stuk meer van, en ze zijn gezonder! Het enige was wel dat ik wat crème overhield, maar ik heb naar mijn weten niet weinig op de koekjes gedaan. Ook was die crème eigenlijk te dik om op de koekjes te kunnen spuiten met een spuitfles, zelfs na verwarmen met mijn handen (dus heb ik de crème er met de hand opgedaan, wel jammer). Ik heb gewoon het recept van de crème opgevolgd, maar iets teveel vanille-extract gebruikt en de kokosolie vervangen door gesmolten boter. Kan het daaraan liggen?
Als je per 2 koekjes de botercrème hebt opgespoten (ipv per 1 koekje) dan is het logisch dat je botercrème overhield. Waarschijnlijk was de crème te koud en als je deze op kamertemperatuur had laten komen was het opspuiten denk ik beter gegaan. Gelukkig is het goed gekomen en fijn dat je ze zo lekker vond!