Gnocchi ovenschotel met spinazie en mozzarella

Gepost: 27 juni 2016 Laatst bewerkt: 7 november 2024
Gnocchi ovenschotel met spinazie en mozzarella

Ik weet pas sinds een paar weken hoe je gnocchi nu eigenlijk uit moet spreken. Eerst dacht ik altijd dat het knotsjie was, maar ik was er al vlot achter dat dit niet juist kon zijn. Toen ik een tijdje terug naar een kookprogramma aan het kijken was, had een lief Italiaans vrouwtje het over njokkie. Dat was het dus, ik trek de uitspraak van deze Italiaanse dame natuurlijk niet in twijfel. Ondertussen had ik nog nooit gnocchi gegeten en kreeg ik van dit programma behoorlijke trek. Ik besloot wel dat ik er een ovenschotel van wilde maken, dus zocht ik wat op internet rond of dit eigenlijk wel kon. En ja hoor, de bolletjes zijn hartstikke veelzijdig en kunnen prima in een gnocchi ovenschotel verwerkt worden. Ik deed dit samen met spinazie en mozzarella en dat bleek een heerlijke combinatie te zijn.

Zoals ik al zei, ik was nog niet bekend met gnocchi. Het is geen pasta zoals je gewend bent, gnocchi maak je namelijk met aardappel. Vind ik ook lekker, maar ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Na de eerste hap was ik nog niet gelijk overtuigd en moest een beetje wennen aan de smaak en structuur. Een paar happen verder begon ik pas te begrijpen waarom zoveel mensen gek zijn op gnocchi. Wat is dit lekker zeg. Ik heb inspiratie gekregen voor nog veel meer lekkere recepten.

gnocchi ovenschotel 2a

 

Gnocchi ovenschotel

Opslaan
Recept afdrukken

4.60 van 5 stemmen

Gnocchi ovenschotel met spinazie en mozzarella

Een heerlijke ovenschotel op z’n tijd is altijd een goed idee. Deze gnocchi ovenschotel met spinazie en mozzarella is ontzettend lekker en zeker een aanrader!
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 500 gram gnocchi
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram spinazie
  • peper en zout
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (68 gram)
  • 1 bol mozzarella
  • 1 hand geraspte kaas

Instructies

  • Zet een pan met water en een flinke snuf zout op het vuur en breng dit aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook deze gaar. Dit duurt niet lang (paar minuten), ze zijn gaar als ze boven komen drijven.
  • Ondertussen fruit je een gesnipperde ui met de teentjes knoflook aan in de pan. Voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe, laat op een laag vuur pruttelen tot de gnocchi klaar is. Voeg dan de gnocchi toe en roer door elkaar.
  • Giet het mengsel in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze met de gerapste kaas over de schaal heen.
  • Bak de gnocchi ovenschotel in 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Wanneer al gebakken tot 2 dagen te bewaren in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

  1. Maartje schreef:

    Dat klinkt als een goed recept! Ik ben echt fan van gnocchi, ik maak alleen altijd de fout dat gnocchi veel meer vult dan normale pasta, dus ik maak echt altijd te veel.

  2. Marion schreef:

    Dat ga ik zeker eens proberen

  3. Loes schreef:

    hoe maak je gnocchi ?
    Wil dat ook zelf maken.Dan compleet.
    groetjes

    1. Laura schreef:

      Daar heb ik zelf nog geen recept voor, zou via Google even zoeken, dan vind je er meerdere.

  4. Rachel Kromdijk schreef:

    Deze sla ik direct op.. wat ziet dit er heerlijk uit zeg

  5. Jamey schreef:

    Hmmm ziet er lekker uit!

  6. Kellye schreef:

    Ziet er super jummy uit!

  7. Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik heb geloof ik nog nooit gnocchi op, maar ben er wel benieuwd naar!

  8. Lisanne schreef:

    Klinkt lekker zeg! Mijn moeder en ik noemden het jaren geleden altijd knotsjie haha. Soms voor de grap nog wel eens. Je kunt zo ook bakken en mengen met gewokte spinazie en tomaat, ook erg lekker!

  9. Linde schreef:

    Dit ga ik vanavond maken! Ben heel erg benieuwd.

  10. Joyce Jansen schreef:

    Ik heb dit vanavond gemaakt. Het was erg lekker! Goed en makkelijk uitgelegd waardoor het recept goed uit te voeren was.

  11. Mellanie schreef:

    Net op en het was super lekker!!!

  12. Joyce schreef:

    Ik wil dit recept echt een keer maken lijkt me heerlijk! Vroeg me alleen wel af of er een bepaalde vlees vis of kip aan toegevoegd kan worden?

    1. Laura Kieft schreef:

      Uiteraard, dat kan prima.

  13. Xanne schreef:

    Dit is al een tijdje een terugkerend gerecht bij ons. Altijd lekker en snel klaar! Dank je Laura ?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept