Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-kruimel cheesecake

Lian van Rensdoor Lian van Rens
26 januari 2019
in Taarten, Vaderdag, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Wie houdt er nou niet van appeltjes met kaneel in de winter? Met deze appel-kruimel cheesecake ga ik eigenlijk terug naar een van mijn eerste recepten die ik mocht maken voor het blog, namelijk de appeltaart cheesecake. Toch is deze cheesecake een echte cheesecake en was de appeltaart cheesecake meer een appeltaart. Het leuke aan deze appel-kruimel cheesecake is het gemak van de taart. Je hebt ‘m snel gemaakt en na een nachtje in de koelkast mag je dan eindelijk aanvallen. Het is een heerlijk romige taart waar je lekker van kunt genieten terwijl de winterse buien nog even doorgaan. Bekijk snel het recept om te zien hoe jij ‘m zelf maakt.

Recept afdrukken

Appel-kruimel cheesecake

Wie houdt er nu niet van cheesecake? Deze appel-kruimel cheesecake is snel te maken en onweerstaanbaar lekker!
Porties: 12 personen
24 cm bakvorm

Ingrediënten

Bodem

  • 240 gram volkoren digestive koekjes
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 tl kaneel

Cheesecake

  • 600 gram roomkaas
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren (M)
  • 125 gram zure room
  • 1 tl vanille-extract
  • 20 gram patentbloem
  • 5 appels
  • 2 tl kaneel
  • 50 gram fijne kristalsuiker

Crumble (kruimellaag)

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram patentbloem
  • snufje zout

Instructies

  • Begin met het maken van de bodem. Maal de digestive koekjes fijn. Smelt de boter. Roer de koekkruimels met het kaneel door de gesmolten boter tot een kruimelig en plakkerig mengsel. Stort het in een met bakpapier beklede bakvorm en druk de bodem stevig aan.
  • Maak daarna het beslag voor de cheesecake. In een kom klop je de roomkaas en suiker (de 180 gram) romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen. Roer de vanille-extract samen met de zure room en voeg toe. Voeg het bloem toe en mix tot een egaal mengsel.
  • Schil en snijd de appels in kleine stukjes. Voeg de kaneel en het suiker (de 50 gram) toe en roer door elkaar. Spatel 1/3 van het appelmengsel door het beslag. Giet het beslag op de bodem en strijk glad met een spatel. Verdeel de overige appelstukjes over de cheesecakelaag.
  • Doe de boter, suiker, bloem en het zout in een kom en wrijf met je vingers tot een kruimelmengsel, oftewel de crumble. Verdeel dit over de laag appel en schuif de cheesecake in de oven.
  • Bak de appel-kruimel cheesecake in 60 minuten op 150 °C in een voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte).
  • Zet daarna de oven uit en laat de taart afkoelen met de ovendeur een klein beetje open.
  • Zet de appel-kruimel cheesecake een nacht, of minstens 6-8 uur, in de koelkast om verder op te stijven.
  • Serveer met zelfgemaakte karamelsaus.

Tips

  • Tip: Voor een stevig cheesecake beslag gebruik je Philadelphia of MonChou roomkaas. Zorg dat de roomkaas koud is en mix daarnaast zo kort mogelijk.
  • Tip: Door de appel zal deze cheesecake iets zachter zijn dan je misschien gewend bent. Houd je daar niet van, bak je cheesecake dan 10 minuten langer.
  • Bewaar de cheesecake voor 3-4 dagen in de koelkast. Invriezen kan ook. Verpak individuele punten goed in met folie bewaar voor maximaal 1 maand in de vriezer. Laat in de koelkast ontdooien.

Vorige post

Volgende post

gekruide notenmix
Bladerdeeg pakketjes met kip

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
3

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
19

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 80

  1. Lydia says:
    2 jaar geleden

    Lekker!! Heb hem meteen gepind! Volgens mij heb je wel als basis een ander recept gebruikt, want er staat “bak de kruidnoten cheesecake …” 😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      We gebruiken graag onze reeds gemaakte recepten als basis voor nieuwe baksels omdat we weten dat die goed werken 😉 Tekst is inmiddels aangepast

      Beantwoorden
  2. Hanneke says:
    2 jaar geleden

    Ik vraag me altijd af wat met roomkaas wordt bedoeld! Is dat philadelphia of bijvoorbeeld monchou?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruik graag Philadelphia

      Beantwoorden
    • Yvonne says:
      2 jaar geleden

      Ik heb zuivelspread van AH eigen merk gebruikt…
      Vreemd inderdaad, de naam roomkaas staat eigenlijk nergens op.

      Beantwoorden
  3. Therese says:
    2 jaar geleden

    Hmmm ziet er lekker uit wil hem maken voor vorm 18 a 20 cm doorsnee. Hoe reken ik de hoeveelheid uit?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat leg ik hier uit: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  4. Sophie says:
    2 jaar geleden

    Hij staat nu in de oven!

    Beantwoorden
  5. Jolanda says:
    2 jaar geleden

    Mmmm jammie ik ga h’m maken, maar welke appels gebruik jij?
    Gr Jo

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zorg dat je stevige appels gebruikt, dat is het prettigst met dit soort taarten.

      Beantwoorden
      • Jolanda says:
        2 jaar geleden

        Thanxx

        Beantwoorden
  6. Annelies says:
    2 jaar geleden

    Roy Fares heeft een gelijkaardig recept. Zalige taart!

    Beantwoorden
  7. Janny says:
    2 jaar geleden

    Ziet er ontzettend lekker uit. Vind het jammer dat er geraffineerde suikers in zitten. Zijn er ingrediënten waarmee ik die suikers mee zou kunnen vervangen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Hebben wij niet getest en ook geen ervaring mee bij cheesecakes, maar je kunt er zelf uiteraard mee experimenteren.

      Beantwoorden
  8. Willemien says:
    2 jaar geleden

    Mijn taart staat nu in de oven. Maar het beslag van de cheesecake was heel dun! En ik heb precies de instructies gevolgd. Moest de appelstukjes er voorzichtig op leggen anders verdronken ze…. en gladstrijken was dus al helemáál niet nodig… komt dit wel goed na het bakken en opstijven? Heb nog wel enige hoop gezien de bloem en eieren die het geheel binden….

    Beantwoorden
    • Emilie says:
      2 jaar geleden

      Ik heb precies hetzelfde gehad met mijn beslag! Helaas is mijne niet goed opgesteven, zelfs niet na 1,5 dag in de koelkast. Het was 1 prutje helaas…

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Heb je hem wel lang genoeg gebakken? En wat voor soort oven heb je, dit soort dingen gebeuren vaak bij combimagnetrons namelijk.

        Beantwoorden
        • Emilie says:
          2 jaar geleden

          Ik heb hem 60 minuten midden in een hetelucht oven gebakken. Het is geen combi-oven. Ik heb gebruik gemaakt van verse roomkaas van de Lidl. Dus de nepvariant van philadeplia. Daarbij heb ik 3 L-eieren gebruikt ipv van 4 medium eieren. Zou het kunnen zijn dat deze neproomkaas niet goed is?

          Beantwoorden
          • Laura Kieft says:
            2 jaar geleden

            Dat zou inderdaad het geval kunnen zijn.

      • Yvonne says:
        2 jaar geleden

        Ik had ook een dun beslag, eigen-merk van AH roomkaas gebruikt.

        Uiteindelijk bijna 1,5 uur in de oven gestaan, was prima!

        Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb je misschien een goedkope (en dus vochtige, zachte) roomkaas gebruikt? Zonder verdere info is het lastig te zeggen wat (en of) er niet goed gaat.

      Beantwoorden
      • Michelle says:
        3 maanden geleden

        Hoi laura, deze heb ik een keer gemaakt en was erg lekker.. maar ik wil het misschien ook eens met wat ánders proberen zoals kersenvlaaivullig op de taart en als bodem speculaas ofzo. Kan dat of moet ik de verhoudingen aanpassen? Ik bedoel dan niet de monchou taart, maar de monchou cheesecake variant. Dat zou je vast ook wel hebben. Groetjes Michelle

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          3 maanden geleden

          Dat kan vast en zeker, maar de verhoudingen durf ik je zo op de gok niet te geven.

          Beantwoorden
  9. Danielle says:
    2 jaar geleden

    Taart was fantastisch! Ik heb ipv karamelsaus Vanillesaus gedaan.

    Beantwoorden
  10. Sylvia says:
    2 jaar geleden

    Ik zie bij de cheedecake 2x kristalsuiker staan. Hoeveel moet ik nu precies gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je het recept leest zie je dat er op twee momenten voor de cheesecake zelf suiker nodig is (+ voor de crumble laag). Je hebt dus gewoon alles nodig. Voor de duidelijkheid heb ik de grammen in het recept vermeld.

      Beantwoorden
  11. Ingrid uit Reeuwijk says:
    2 jaar geleden

    Ook ik heb het probleem met het niet opstijven van deze heerlijke taart! Is de hoeveelheid bloem wel goed die aan de roomkaas toegevoegd moet worden? Zelf denk ik dat hier een fout zit, wat is nou 20 gram? Moet het niet 120 of 200 gram zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      20 gram klopt hoor, er gaat altijd maar heel weinig (of geen) bloem in een cheesecake. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat jouw oven meer tijd nodig heeft. Of heb je misschien hele vochtige appels gebruikt? Het is zo zonder verdere info lastig te zeggen wat de oorzaak kan zijn.

      Beantwoorden
      • Ingrid uit Reeuwijk says:
        2 jaar geleden

        Nog even een reactie van Ingrid. Ik heb Kanzi appels gebruikt. Maar………de appels zakte gelijk naar de bodem, want het kaasmengsel was veel te dun! Dit probleem had Willemien hier verder terug ook al. Want voor de roomkaas heb ik Philadelphia gebruikt en alles precies afgewogen. Daarom was mijn gedachte gegaan naar de bloem!

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Een cheesecakebeslag is altijd dun, dat is echt niet zo gek. Waarom ze bij jou wel naar de bodem zakten is lastig te zeggen zonder dat ik echt alle details weet (zien zou zelfs nog beter zijn). Het kan ook net iets in de bereiding zijn, of misschien iets niet goed afgewogen, manier van appels toevoegen (rustig of in een keer erin gegooid), etc. Je merkt het, het is soms echt lastig om te zeggen waarom iets niet goed ging.

          Beantwoorden
        • Lian van Rens says:
          2 jaar geleden

          Wellicht dat je roomkaas op kamertemperatuur hebt laten komen of te lang gemixt. Het beslag, zeker met Philadelphia, moet dik genoeg zijn waardoor de appels erop blijven liggen. Ik heb deze tips nu toegevoegd aan het recept.

          Beantwoorden
  12. marloes says:
    2 jaar geleden

    10 minuten langer laten bakken maar hij was in het midden nog steeds een beetje nat. En hij was ook wel heel erg hoog! het liep net wel/net niet over de rand heen. Maar de smaak was verder goed 🙂

    Beantwoorden
  13. Martina says:
    2 jaar geleden

    Ook mijn taart was veel te dun. Uiteindelijk besloten om de cheesecake eerst al 20 min in de oven te zetten en daarna de appel en crumble toe te voegen. Appel zakte nog steeds naar beneden maar niet helemaal tot de bodem. Midden van de taart blijft ook nat na ruim een uur in de oven te hebben gestaan.

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Tips om dit te voorkomen in het recept toegevoegd.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Tijden zijn een richtlijn, het kan best zo zijn dat jouw oven gewoon meer tijd nodig heeft.

      Beantwoorden
  14. Willemien says:
    2 jaar geleden

    Na een koude nacht buiten 🙂 kwam het bij mijn taart wel helemaal goed. Ik had idd goedkope roomkaas, had al bedacht dat het misschien daaraan lag. Wel moest hij veel langer in de oven. Pas na 1.5 uur ofzo werd de crumble een beetje bruin. Ik heb een combi ovenmagnetron met wel functie boven en onderwarmte.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      combimagnetron staat er inderdaad om bekend dat je daar minder goed mee kunt bakken en tijden heel erg afwijken.

      Beantwoorden
  15. Pieternel says:
    2 jaar geleden

    De taart was inderdaad snel te maken en vooral erg lekker! Maar ook bij mij was de roomkaas direct te dun, er viel niets glad te strijken, het was meer giet-werk en de appels zakten zo in de room.
    En de TL kaneel van de bodem ben ik vergeten, want die wordt in de tekst niet meer genoemd. samengevat toch een best geslaagd recept.

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Tips om dit te voorkomen zijn toegevoegd aan het recept.

      Beantwoorden
  16. Danique says:
    2 jaar geleden

    Hij staat hier nu in de combi oven al een uur en nog heel zacht. Ik ga denk ik ook voor 1,5uur. Hopelijk komt het goed straks!

    Beantwoorden
  17. Danique says:
    2 jaar geleden

    Ik heb hem 1uur en 45 min in de comvbi oven gehad. Toen was hij goed. Smaakt heerlijk! Heb wel wat minder appel gedaan anders paste het voor mijn gevoel niet in de vorm.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Fijn dat hij goed gelukt is! 😀

      Beantwoorden
  18. henny says:
    2 jaar geleden

    ik had alle tips eb narigheden gelezen en wijs dus zo eigenwijs om het toch zelf te proberen. Wat een desillusie toen ik de rand van de taart haalde. De hele aanrecht lag vol met natte drab. Zo dom dat ik het toch geprobeerd heb want een goedkoop recept is het niet. En rennen naar de banketbakker. Ik heb alles heel precies uitgevoerd. De appelstukjes bleven keurig bovenop liggen.
    Laura is het een idee dat je ZELF dit recept nog eens maakt. Maar dan je eigen recept volgt zoals opgeschreven?
    Ik ben benieuwd of het jou dan wel lukt. Ik heb een gewone traditionele oven. Ik denk dat de appels in combinatie met suiker teveel vocht geeft. Ook al had ik harde appels.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Lian heeft mijn recept gebruikt, dus daar ligt het echt niet aan hoor 😉 . Het kan aan je oven liggen, maar ook aan de gebruikte ingrediënten zoals al vaker vermeld staat. Het klinkt bij jou alsof hij gewoon nog extra tijd nodig heeft gehad. De baktijd is een richtlijn en kan uiteindelijk per oven verschillen.

      Beantwoorden
    • Christa says:
      2 jaar geleden

      Vorige keer dit recept gebruikt met een perfect resultaat. Ga het zo weer proberen :).

      Beantwoorden
  19. Danique says:
    2 jaar geleden

    Ik heb bij mijn taart wel de suiker door de appel weg gelaten trouwens!

    Beantwoorden
  20. Yvonne says:
    2 jaar geleden

    De taart is zeer goed ontvangen!

    Ik was verbaasd door het dunne beslag, en snapte niet waarom eerst een deel van de appels door het beslag moest.
    De appels lijken weg te zinken in het beslag. Omdat het er zoveel zijn, vormt het toch een laag.

    Helaas was de bodem erg nattig.
    De volgende keer wil ik proberen de bodem alvast voor te bakken, zodat deze harder is.

    Ook heb ik geen suiker meer toegevoegd aan de appels, er zit al zoveel suiker in!

    Beantwoorden
  21. Rowanne says:
    2 jaar geleden

    De taart was top! Makkelijk te maken en goed ontvangen door de gasten. Ik vond het beslag niet te dun, ik heb orginele Philadelphia gebruikt aangezien ik een beetje bang was kwa reacties voor een dun beslag. Ik had de mengkom in de koelkast gelegd voordat ik begon om er zeker van de zijn dat het beslag zo lang mogelijk koud bleef. Al denk ik dat het misschien er ook aan kan liggen als de appel toch nog de grof wordt gesneden, dan zakt het natuurlijk zeker in het beslag. Hij heeft bij mij 70 minuten in een elektrische oven gestaan. In ieder geval erg bedankt voor het heerlijke recept!

    Beantwoorden
  22. Annika says:
    2 jaar geleden

    Geweldige taart. Bezoek vroeg van welke banketbakker deze kwam. Goed gelukt dus! Ik heb de taart wel 90 minuten in de oven gehad. In een vorm van 28cm en 4 xl eieren gebruikt. Verder precies het recept gevold. Geweldig. Gauw weer maken

    Beantwoorden
  23. Jelle says:
    2 jaar geleden

    Super lekker gaan we zeker nog een keertje maken

    Beantwoorden
  24. Michelle says:
    2 jaar geleden

    Hoi, ik lees veel reacties over dat het beslag te dun zou zijn, ik wil deze wel proberen voor een weekeindje weg volgende week en mijn vraag is of het nou een oventaart of een koelkast taart is? We hoeven maar een uurtje te rijden, maar heb eerder een keer een Monchoutaart meegenomen en die zakte in vanwege de verwarming in auto. Al had ik hem daar snel in de koelkast gezet en was die weer wat opgesteven en heerlijk. Ik ben dus eigenlijk op zoek naar een taart die uit de oven komt dus niet heel de tijd in de koelkast hoeft te staan dus een uurtje buiten de koelkast. Groetjes Michelle

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Oven, dat staat in het recept 😉

      Beantwoorden
      • Michelle says:
        2 jaar geleden

        Ja dat zag ik wel, maar daarna moet hij in de koelkast om op te stijven. Dus kan het kwaad om hem dan een uurtje uit de koelkast te laten?

        Beantwoorden
      • Michelle says:
        2 jaar geleden

        Ja dat snap ik wel, maar er staat dat hij nog daarna moet opstijven in de koelkast dus kan het dan kwaad als ik hem er een uurtje uithaal?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Nadat hij lang genoeg in de koelkast heeft gestaan (volgens recept) kan dat ja.

          Beantwoorden
          • Michelle says:
            2 jaar geleden

            Dankjewel, ik ben benieuwd

  25. Michelle says:
    2 jaar geleden

    Dus het kan geen kwaad om het buiten de koelkast te bewaren voor een uurtje?

    Beantwoorden
  26. Michelle says:
    2 jaar geleden

    Heb de taart nu in de oven staan, na 1 uur, onderin veel vocht te zien van de appels dus wanneer is een taart gaar? Moet de taart nog bewegen of vast zijn? Groetjes.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Hij mag nog een heel klein beetje als een pudding bewegen, dat is prima bij een cheesecake

      Beantwoorden
  27. Anniek says:
    2 jaar geleden

    Gistermiddag deze taart gebakken en hem vanmorgen aangesneden. Door de reacties was dat een spannend moment!
    Maar hij is gelukt! Hij staat stevig en smaakt heerlijk.
    Een aantal tips uit de reacties opgevolgd. Mengkom in de koelkast, kort mixen en de appels klein snijden. Ik heb 4 Elstar appels gebruikt en monchou. Ook heeft de taart 90 minuten in onze kleine combimagnetron gestaan.
    Helaas vanmorgen de caramelsaus vergeten eroverheen te, vanmiddag herkansing. Al smaakte de taart al goed zonder de saus.
    Deze taart ga ik zeker vaker maken!

    Beantwoorden
  28. gaby says:
    1 jaar geleden

    kan ik de roomkaas ook door mascarpone vervangen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Nee, je hebt voor dit recept echt roomkaas nodig.

      Beantwoorden
  29. Gerdy says:
    1 jaar geleden

    Het verbaasd me altijd dat er bij cheesecake recepten altijd koekjes/ biscuitjes worden gebruikt voor de bodem. Waarom zou je hier niet een koekdeegje voor maken? Dan wel eerst afbakken misschien? Hebben jullie daar ervaring mee?

    Beantwoorden
  30. Timmermans01 says:
    1 jaar geleden

    Na wat recenties vond ik het spannend of ik deze taart wel goed kon maken, want ik ben nog geen goede bakker.. Maar gisteravond had ik er zo zin in om deze taart te maken dat ik samen met mijn zoon van 5 jaar deze taart ben gaan maken. En vandaag was de dag om de taart te proeven. Nou de taart is verrukkelijk, maar wel machtig. Ik heb deze taart bij mijn favorieten gezet, want deze ga ik zeker te weten nog een keer maken. 😊

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk om te lezen dat de taart zo goed gelukt is bij je.

      Beantwoorden
  31. Marleen says:
    1 jaar geleden

    Een heerlijke frisse taart die voor herhaling vatbaar is. Hij is goed gelukt en was heerlijk. De crumble bleef wel licht van kleur. Misschien een idee om de volgende x lichtbruine basterdsuiker te gebruiken.

    Beantwoorden
  32. Marion says:
    1 jaar geleden

    Dit recept al een paar maanden geleden gemaakt voor een familie dag. Iedereen was razend enthousiast en iedereen wou het recept hebben. Wat was hij lekker zeg! En goed gelukt ondanks de reacties en ervaringen van sommige. Vandaag ga ik hem weer maken, maar dit keer voor collega’s. Bedankt voor t recept! 😁

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk om te lezen. Thanks!

      Beantwoorden
  33. Aniek says:
    1 jaar geleden

    Ik snap al die negatieve reacties niet. Ik heb als roomkaas monchou gekozen en het beslag had precies de goede dikte. De appels en het deeg bleven er keurig opzitten en zijn helemaal niet weggezakt. Voor mij is dit absoluut een bewaar recept!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Fijn om te lezen Aniek, thanks 🙂

      Beantwoorden
  34. Daniëlle says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil dit recept graag halveren en maken in een bakvorm van 12cm. Ik heb je artikels gelezen over het aanpassen van de baktijd en het omrekenen van je recept, maar kom er nu eigenlijk niet helemaal uit naar wat ik de warmte Van de oven zou moeten aanpassen of evt de baktijd.
    Gr Daniëlle

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      8 maanden geleden

      De warmte pas je niet aan bij een ander formaat, alleen de tijd. Zelf heb ik nog nooit zo’n kleine cheesecake gebakken. Zou beginnen met de helft tot 2/3 van de tijd denk ik.

      Beantwoorden
  35. Bussè LInda says:
    6 maanden geleden

    Hoi, kan ik ook gewone bloem gebruiken ipv patentbloem?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Wat vind jij gewone bloem? Tarwe bloem kan ook prima.

      Beantwoorden
      • Linda Bussè says:
        6 maanden geleden

        Thanks!

        Beantwoorden
  36. Maria says:
    6 maanden geleden

    Ik heb de taart gisteren gemaakt en hij is super gelukt. Ik heb Philadelphia gebruikt. Ik heb het kort allemaal gemixt.

    Ik had helemaal geen nat beslag. De appels bleven bij mij super goed bovenop liggen en zakten helemaal niet weg.

    Ik vond het best eng door alle mislukten taarten die ik in de reacties las. Ik heb hem wel voor de zekerheid 90 min in de oven gedaan om echt safe te zijn.

    De taart is heel de nacht in de koelkast geweest en heb hem er net uitgehaald en hij is echt super stevig! Hij is helemaal perfect gelukt.

    Beantwoorden
    • Maria says:
      6 maanden geleden

      Ik had het wel omgerekend naar een 20 cm bakvorm, omdat ik hem wat kleiner wilde.

      Beantwoorden
  37. Renate says:
    5 maanden geleden

    Heb de taart gemaakt voor mijn verjaardag en hij was een succes! Heb hem wel bijna 1,5 uur in de oven gehad, omdat hij na een uur nog niet echt bruin was.

    Beantwoorden
  38. Kyra says:
    3 maanden geleden

    Hij was top! Ik heb een vorm van 22cm gebruikt en niks gewijzigd aan het recept, maar houd er rekening mee dat de taart dan net boven de rand uitpiept, ik had uit voorzorg al twee stroken bakpapier langs de randen geplakt met een beetje boter, die staken 1-2cm boven de rand uit, daarmee kwam het goed. Ik heb hem 90 minuten gebakken op 140 graden hetelucht, iets langer vanwege de comments en omdat de kleinere vorm betekende dat de taart hoger was. Monchou en Jonagolds gebruikt, 4 stuks omdat het echt joekels waren.

    Het leek na die 90 minuten alsof er nog vocht op de bovenkant stond, maar de taart was na afkoelen in de oven en een nacht in de koelkast gewoon stevig en de kruimellaag knapperig, dus maak je daar vooral niet al te druk om zou ik zeggen. Ik denk daarom niet dat die volle 90 minuten nodig waren (maar had ook niet het idee dat het heel veel kwaad kon).

    Tip als je dat lekker vindt: ik heb de rasp van een citroen door het cheesecakemengsel gedaan. Vind het altijd wel lekker als cheesecakes daarmee op smaak gebracht worden en het past ook goed bij de appel.

    Bedankt voor dit recept Laura en Lian!

    Beantwoorden
  39. Joanne says:
    4 weken geleden

    Taart gisteren gemaakt met -lekker eigenwijs- goedkope roomkaas. Maar hij was echt perfect!
    Vond de taart lekker, maar wel een beetje suiker op suiker (in de roomkaas, op de appels en in de saus). Ik zou hem een volgende keer dus met iets minder suiker maken.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Bladerdeeg pakketjes met kip

Bladerdeeg pakketjes met kip

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-19

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan