
Heb jij al bedacht wat je gaat bakken voor Kerst, of ben je nog op zoek naar een indrukwekkend maar eenvoudig recept? Zoek dan niet verder: deze no-bake witte chocolade cheesecake met BROS is perfect als feestelijke taart bij de koffie én als afsluiter van het kerstdiner. Extra fijn: je hebt er geen oven voor nodig – alleen wat ruimte in de koelkast. Twintig centimeter, om precies te zijn, want dat is de maat van de springvorm die je voor dit recept gebruikt.
Nestlé vroeg me vorige week of ik een bijzonder baksel wilde bedenken met hun chocoladeproducten. Iets nieuws – dus niet de bekende KITKAT & SMARTIES taart. Ik ging meteen enthousiast aan de slag en mijn hoofd stroomde over van de ideeën. Maar ik wist al snel: ik wil iets maken met BROS. Ik ben gek op die luchtige repen! Vroeger kocht ik ze zelfs per tien tegelijk in zo’n voordeelverpakking.
Uiteindelijk koos ik voor deze frisse witte chocolade cheesecake met BROS als smaakmaker én topping. Het resultaat is feestelijk, romig, luchtig en voor iedereen haalbaar om te maken.
Heb jij zelf ook een leuk idee voor een baksel met Nestlé chocolade? Dan heb ik goed nieuws: je kunt meedoen als mijn insider! Je ontvangt een mystery box vol lekkers en kunt zelf creatief aan de slag.
Wauw! Ik krijg meteen zin om deze taart te maken!
Wat een leuke actie! Lijkt me leuk om mee te doen! 😀
Oh héérlijk! Als kind ook helemaal favoriet van bros. Deze ga ik onthouden! Heb mezelf gelijk opgegeven.
Ziet er supertof uit! 🙂 Slim idee om die stokjes achter de koekjes te plaatsen. Bros is echt een van mijn favorieten, lekker luchtig!
Ik heb de link gevolgd, maar kom alleen op een pagina met informatie over producten en Nestlé, zoek ik op de verkeerde plek voor de insiders actie?
Al opgelost verkeerde link gebruikt!
Wauw…Deze ga ik snel maken…jum!
Is er ook een vervanging voor monchou?
Er zit geen MonChou in deze taart?
De taart ziet erg lekker uit! 🙂
Een waanzinnige mooie taart en bovendien ook erg lekker.
Ik kan het weten want ik heb mogen proeven 😉
Prachtig gemaakt lieverd!
Liefs, Mam ♥
Jammie
waaauw! klinkt suuuper goed!
Hoi Laura, probeerde me vandaag (21 dec) aan te melden, alleen blijkt deze al gesloten (dus niet t/m 22 dec). Jammer, volgende keer maar proberen. Groetjes
Dat is zeker jammer, ik denk dat het eerder is gesloten door de grote hoeveelheid aanmeldingen.
Wat een plaatje! Hij lijkt mij heerlijk!
Gister de taart gemaakt. Hij is alleen niet stevig genoeg geworden. Kan het aan de slagroom hebben gelegen? Ik vond het moeilijk te bepalen of die stevig genoeg was. Of zijn er nog andere oorzaken mogelijk?
Kan slagroom zijn geweest, heb je misschien eentje gebruikt met een laag vetpercentage (best is tussen de 30 en 35%)
Hallo,
Hoe kom ik aan het recept van de witte chocolade taart met bros?
Lijkt me super voor de kerst.
Groet Pim
Die staat gewoon op deze pagina. Als je het niet ziet heb je een adblocker aanstaan
Ik heb hem gemaakt voor mijn verjaardag morgen!❤
Heerlijke taart!
Hoe lang kan ik deze in de koelkast bewaren en kan ik hem ook invriezen?
ongeveer 4 dagen in de koelkast, en als je hem goed luchtdicht verpakt tot 3 maanden in de vriezer.
Deze taart was echt heerlijk!!
Hoi Laura,
Ik heb een vraagje. Ik wil van het weekend cheesecake van Dr. Oetker maken.
Nu bak ik die altijd in een bakspringvorm van 24 cm.
Maar nu heb ik leuke springhartjes van 12 cm per taartje. Daar wil ik er een stuk of 6 van maken.
Normaal staat de taart iets van 45min in de oven. Moet de baktijd dan nu minder worden? Omdat de taartjes kleiner zijn?
Met dezelfde ovenstand?
Groetjes Romy
Dan moeten ze inderdaad minder lang in de oven, zou de tijd halveren en dan even controleren of ze nog langer moeten.
Bedankt! De bladerdeeg-kersen-roomkaas hapjes waren trouwens erg lekker!
Gisteren gemaakt!
Het is een caloriebom, maar verrukkelijk.?
Een vraagje: hoe krijg je het bakpapier netjes aan de rand van het bakvorm. Het was erg verkreukeld, waardoor de rand van de taart ook niet mooi wordt.
ik knip een strook van een vel bakpapier, vet de randen in en ‘plak’ het bakpapier daar tegenaan. Gaat altijd goed 🙂
Deze taart zullen mijn kinderen heerlijk vinden. Alleen ik houd niet van witte chocolade. Maar het kan vast ook met melk chocolade. Toch?
Dat kan inderdaad ook 🙂
Hoi Laura in jou recept gebruik je roomkaas en mascarpone nu heb ik geen roomkaas in huis alleen mascarpone hoe is dit eventueel aan te passen?
Hartelijke groet,geniet altijd van jouw blog x x x
De roomkaas is wel echt nodig in dit recept.
Hallo Laura, ik kan het recept voor de No-bake witte chocolade cheesecake met BROS nergens vinden. Zou je mij de link willen sturen?
Als je het recept niet ziet heb je een adblocker ingeschakeld, als je die uitschakelt voor Laura’s Bakery kun je alles gewoon goed zien.
Hij staat in de koelkast en smaakt nu al heerlijk. Ik heb het slagroom mengsel door de helft gedaan en aan de helft melk chocolade en aan de andere helft witte chocolade toegevoegd. En Maltesers gebruikt omdat mijn supermarkt geen bros bubbles had.
Zal vast goed smaken voor mijn verjaardag!
Ehm Laura, bij sommige recepten zoals deze staan geen recepten meer bij alleen alle reacties…
Recept staat er zeker wel hoor, je ziet het alleen niet omdat je een adblocker in hebt geschakeld.
Wel echt een suuuper leuke site, ik doe er heel veel ervaring mee op…
Ik heb het basisbakboek ook van je, heel leuk allemaal! Complimenten! <3
Erg lekker. Taart zal zeker vaker gemaakt gaan worden.
Hallo Laura,
Ik wil de taart voor vanavond maken. Mag ik hem ook in de vriezer laten opstijven. 8uur is best lang.
Opstijven in de vriezer gaat niet, dan bevriest hij en moet hij weer ontdooien. Kwestie van geduld hebben en op tijd beginnen.
Hallo,
Als ik een springvorm van 23 cm wil gebruiken, hoe pas ik dan de hoeveelheden aan? Is daar een regel voor hoe je dat makkelijk aanpast?
Ik heb trouwens al veel taarten van je gebakken en ze zijn allemaal heerlijk! Ik promoot met regelmaat je website ????
Daar heb ik dit artikel voor: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/ 🙂
Taart staat op te stijven in de koelkast❤❤ bij gebrek aan bros balletjes maltesers gebruikt hoop dat het lekker smaakt ?
Heerlijke taart, om je vingers bij op te eten! 😀 Ga hem straks voor de 2e keer maken. Doe het alleen met maltesers ipv bros.
De taart gemaakt voor een verjaardag! Alleen maar positieve reacties, wat was hij lekker!!!
Ik heb het hele recept gevolgd, maar mijn bodem en vulling waren even dik. De vulling was weinig. Dit vond ik raar. Maar was nogsteeds verrukkelijk!
Dat is gek inderdaad, wellicht iets niet goed afgewogen? Fijn dat hij zo lekker was!
Kan ik er ook (verse) frambozen aan toevoegen?
Ja hoor, dat kan.
Kan ik de choco bubbels ook vervangen door bijvoorbeeld maltesers? De Bros bubbels zijn bij ons in de buurt overal uit het assortiment gehaald..
Ja hoor, dat kan. Eventueel een reep bros in stukjes hakken is ook nog een optie 🙂
Helaas geen bubbels kunnen vinden, maar de minibrosjes in kleine stukjes ging ook prima.
Vandaag mijn collega’s op deze taart getrakteerd en ze vonden het heerlijk!
Ik kan het recept niet zien? Alleen reacties.. 🙁
Wou de taart graag maken voor de verjaardag van mijn vriend!
Dan moet je je adblocker even uitzetten 😉
Hè wat jammer; de bros bubbels zijn bij de AH winkel niet meer te krijgen. Nu een poging met stukjes bros.
Vraagje… moet ik suiker toevoegen bij het slagroom kloppen?
Nee dat hoeft niet, anders had het in het recept gestaan 🙂
Ik ben 11 en ik hou van bakken ik ga hem zo maken het ziet er heerlijk uit op de foto ik kan niet wachten
Ik heb een vraagje kan je de bros bubbels vervangen door Maltezer ?
Wat leuk Desirée en wat een lekker idee. Ik denk dat dat prima kan. Veel bakplezier!
Waar kun je die Bros Bubbels kopen?
Zou graag een keer de taart willen proberen te maken weet alleen niet waar ik de Bros Bubbels zou kunnen kopen.
Ik zie ze regelmatig bij de Spar, maar vast ook nog wel bij andere (grote) supermarkten.
Hij staat in de koelkast op te stijven, ben benieuwd!
Gemaakt voor kerst. De beste cheesecake ever! En ik heb er al heel wat gemaakt!
Deze ga ik lekker maken voor mijn verjaardag dit weekend!
Een vraagje hoe zie ik nou dat de slagroom stevig geklopt is en dus niet stijf? Kan online niet echt goede uitleg vinden en zo zonde als ik te ver door klop!
Als je er een klein piekje van kan trekken dat niet gelijk inzakt is het stijf. Als het piekje nog wat zachter is en sneller ombuigt is het stevig.
hoeveel gram bros bubbels gaan er niet hier is het niet te krijgen in de winkels dus ga ik het met de bros reepjes doen maar heb nu geen idee hoeveel gram er in gaat
Ik durf je niet meer te zeggen hoeveel gram zo’n zak was, ik zou het gewoon op gevoel toevoegen. Aantal gram maakt voor het slagen van dit recept gelukkig niet uit.
Vraagje. Bij sommige van je no bake cheesecakes zag ik 400gr roomkaas en bij sommige 200gr roomkaas en 200gr mascarpone. Wat wordt precies het verschil en welke zou jij aanraden? Ik wil een cheesecake maken met witte chocola (zonder de bros dus). Ik gebruikte dit recept vooral voor de hoeveelheden
Ik zou dan gewoon voor 400 gram roomkaas gaan. Mascarpone is voller en romiger van smaak en bevat 10% meer vet dan de meeste andere soorten roomkazen.
Hoi,
Ik wil deze taart graag gaan proberen, maar ik vind met bros te chocolade achtig, kan ik die ook vervangen voor verse aarbeien? En hoelang van te voren kan ik de taart dan maken?
Groetjes
Dat kan, alleen ik heb het zelf niet getest. Dus durf je niet precies te zeggen wat het doet qua vocht (aardbeien zijn natuurlijk vochtiger dan chocolade). Hier lees je alles over het bewaren (en dus ook hoe ver van tevoren je iets kunt maken): https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/
Hoi Laura, gebruik je verse of houdbare slagroom voor dit recept. Maakt het iets uit?
Ik gebruik altijd verse slagroom. Maar het kan mogelijk ook met houdbare slagroom hoor!
Jammer dat je een sponsorship van Nestle neemt :(. Schiet bij mij het verkeerde keelgat in om zo maar even te zeggen. Ik ga het recept binnenkort wel proberen, maar ik zal zeker de taart van de bakker gescheiden houden.