Welke MonChou gebruik jij?
De kleine, stevige pakjes MonChou van 100 gram per stuk. Maar je kunt elke soort naturel roomkaas gebruiken.
Op zoek naar een heerlijk dessert, en ben je gek op MonChoutaart? Dan is dit makkelijke recept voor een MonChou toetje met kersen ideaal! Binnen 20 minuten zet je het op tafel of je maakt het alvast voor een later moment.
Een van de meest populaire taarten in Nederland is en blijft de MonChou taart. Zo’n taart vind ik met speciale gelegenheden heerlijk bij de koffie, maar toch net iets minder om als dessert te presenteren. Op die manier ontstond het idee voor dit MonChou toetje met kersen! De smaak van de allerlekkerste taart, maar dan in een dessertglaasje.
Het recept voor dit MonChou toetje in een glaasje is simpel en daarom heel geschikt om samen met kinderen te maken. Het is erg leuk om de glaasjes nog (vlak voor serveren) met discodip te versieren. Je hebt maar een aantal ingrediënten nodig om de toetjes te maken:
BAKTIP: Op zoek naar dessertglaasjes? Deze glaasjes zijn hier geschikt voor. Of hergebruik de glaasjes van de kant-en-klare desserts in de supermarkt.
Dit MonChou toetje is perfect om voor te bereiden voor een etentje of voor een bijzondere gelegenheid. Je hoeft het alleen maar uit de koelkast te halen en dan kan het direct geserveerd worden.
In de koelkast zijn de MonChou toetjes met kersen 3-4 dagen houdbaar.
Ja dit kan, maar het liefst zonder de kersenvlaaivulling. Zorg ervoor dat je het toetje luchtdicht verpakt. Op die manier kun je het tot drie maanden in de vriezer bewaren. Zodra je het toetje wil ontdooien, zet je het in de koelkast. Op die manier krijg je geen grote temperatuurverschillen en dat voorkomt dat de vulling gaat schiften.
Ben je dol op MonChou en krijg je er nooit genoeg van om dit in dessert recepten te verwerken? Laat je inspireren door de volgende ideeën voor feestelijke MonChou toetjes recepten:
Nog niet genoeg gezien? Bekijk dan ook eens mijn verzameling MonChou recepten voor onbeperkte inspiratie!
Met ruim 150 recepten is dit dé Laura’s Bakery bakbijbel die iedere thuisbakker in huis wil hebben. Je leert de basis van het bakken aan de hand van 40 basisrecepten, met op elk basisrecept twee zalige variaties. Ook de nodige baktips komen aan bod en je wordt voorzien van de lekkerste recepten voor vullingen en toppings.
De kleine, stevige pakjes MonChou van 100 gram per stuk. Maar je kunt elke soort naturel roomkaas gebruiken.
Nee, dat moet niet. Ik maak de vulling het liefst volgens eigen recept, maar kant-en-klare kersenvlaaivulling uit de supermarkt is het snelst.
Jazeker! In principe kun je dit door elk soort fruit vervangen, eventueel wat zachter gebakken in de pan. De magische combinatie van MonChou blijft natuurlijk wel met kersen.
In dat geval zou ik eerder kiezen voor een kwarktoetje, zoals het kwarktaart toetje met aardbeien.
Dat kan zeker. Je kunt elk gewenste koekje gebruiken, mits het bij de smaken van dit dessert past.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.