Op zoek naar een heerlijk dessert, en ben je gek op MonChoutaart? Dan is dit makkelijke recept voor een MonChou toetje met kersen ideaal! Binnen 20 minuten zet je het op tafel of je maakt het alvast voor een later moment.

MonChou toetje met kersen maken

Een van de meest populaire taarten in Nederland is en blijft de MonChou taart. Zo’n taart vind ik met speciale gelegenheden heerlijk bij de koffie, maar toch net iets minder om als dessert te presenteren. Op die manier ontstond het idee voor dit MonChou toetje met kersen! De smaak van de allerlekkerste taart, maar dan in een dessertglaasje.

Ingrediënten voor dit makkelijke toetje

Het recept voor dit MonChou toetje in een glaasje is simpel en daarom heel geschikt om samen met kinderen te maken. Het is erg leuk om de glaasjes nog (vlak voor serveren) met discodip te versieren. Je hebt maar een aantal ingrediënten nodig om de toetjes te maken:

  • Slagroom. Zorgt voor luchtigheid in het roomkaasmengsel.
  • Suiker.
  • Vanille. In dit recept vind ik vanille-extract het meest makkelijk werken, maar je kunt het door vanille in andere vormen vervangen.
  • MonChou. Dit kan vervangen worden door iedere naturel roomkaas.
  • Bastognekoeken. Houd je niet van Bastogne? Vervang ze dan door Digestives of kokosbiscuits, die smaken ook perfect bij de smaken van dit toetje.
  • Kersenvlaaivulling. Als het me lukt, maak ik deze het liefst vers volgens eigen recept. Maar eerlijk is eerlijk, ik koop het ook weleens kant-en-klaar.

BAKTIP: Op zoek naar dessertglaasjes? Deze glaasjes zijn hier geschikt voor. Of hergebruik de glaasjes van de kant-en-klare desserts in de supermarkt.

MonChou toetje in glas

MonChou toetje met kersen bewaren

Dit MonChou toetje is perfect om voor te bereiden voor een etentje of voor een bijzondere gelegenheid. Je hoeft het alleen maar uit de koelkast te halen en dan kan het direct geserveerd worden.

Hoe lang blijft dit MonChou toetje goed?

In de koelkast zijn de MonChou toetjes met kersen 3-4 dagen houdbaar.

Kun je een MonChou toetje invriezen?

Ja dit kan, maar het liefst zonder de kersenvlaaivulling. Zorg ervoor dat je het toetje luchtdicht verpakt. Op die manier kun je het tot drie maanden in de vriezer bewaren. Zodra je het toetje wil ontdooien, zet je het in de koelkast. Op die manier krijg je geen grote temperatuurverschillen en dat voorkomt dat de vulling gaat schiften.

Meer feestelijke MonChou toetjes recepten

Ben je dol op MonChou en krijg je er nooit genoeg van om dit in dessert recepten te verwerken? Laat je inspireren door de volgende ideeën voor feestelijke MonChou toetjes recepten:

Nog niet genoeg gezien? Bekijk dan ook eens mijn verzameling MonChou recepten voor onbeperkte inspiratie!

Het complete basisbakboek

Met ruim 150 recepten is dit dé Laura’s Bakery bakbijbel die iedere thuisbakker in huis wil hebben. Je leert de basis van het bakken aan de hand van 40 basisrecepten, met op elk basisrecept twee zalige variaties. Ook de nodige baktips komen aan bod en je wordt voorzien van de lekkerste recepten voor vullingen en toppings.

Bestel hier!

Afbeelding

Tips: MonChou toetje met kersen

Welke MonChou gebruik jij?

De kleine, stevige pakjes MonChou van 100 gram per stuk. Maar je kunt elke soort naturel roomkaas gebruiken.

Moet ik de vlaaivulling zelf maken?

Nee, dat moet niet. Ik maak de vulling het liefst volgens eigen recept, maar kant-en-klare kersenvlaaivulling uit de supermarkt is het snelst.

Kan ik de kersen ook vervangen?

Jazeker! In principe kun je dit door elk soort fruit vervangen, eventueel wat zachter gebakken in de pan. De magische combinatie van MonChou blijft natuurlijk wel met kersen.

Kan ik de bastognekoeken vervangen?

Dat kan zeker. Je kunt elk gewenste koekje gebruiken, mits het bij de smaken van dit dessert past.

Bastogne koeken verkruimelen met deegroller
MonChou toetje vulling maken
Toetjes glaasjes met bastogne kruimels gevuld en nu met roomkaasmengsel vullen
Monchou Toetjes glaasjes met kersenvlaaivulling vullen

 

MonChou toetje met kersen recept

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

MonChou toetje met kersen recept

Op zoek naar een heerlijk dessert en ben je gek op MonChoutaart? Dan is dit makkelijke recept voor een MonChou toetje met kersen ideaal!
Bereiding20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Benodigdheden

Instructies

  • Klop de slagroom met suiker stijf. In een andere kom mix je het vanille-extract en de MonChou romig. Voeg de geklopte slagroom toe aan het MonChou mengsel en mix op een lage stand tot een egaal mengsel.
  • Verkruimel de Bastognekoeken met de hand of een keukenmachine. De kruimels mogen nog wat grof zijn.
  • Verdeel de koekkruimels over de glaasjes gevolgd door het MonChou mengsel.
  • Verdeel de kersenvlaaivulling over de glaasjes en je toetje is klaar. Het kan direct geserveerd worden, maar je kunt het ook afgedekt in de koelkast bewaren voor een later moment.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept