Madeleine recepten: 9x met een twist

Gepost: 21 augustus 2020 Laatst bewerkt: 30 november 2023
Madeleine recepten: 9x met een twist
23

Binnen de Franse patisserie zijn madeleines misschien wel het meest makkelijke gebak om zelf te maken. Het leuke is: met het basisrecept voor madeleines kun je oneindig variëren. Inmiddels staan er ook diverse recepten voor verschillende madeleines online op Laura’s Bakery. Dus hoog tijd om 9 madeleine recepten voor jullie op rij te zetten.

BAKTIP: Nog geen madeleine bakvorm in huis? Met deze vorm kun je gelijk aan de slag!

We gaan van start met een recept voor echte Franse madeleines, zoals we ze allemaal kennen. Dit recept is echt de perfecte basis, waarmee je goed kunt variëren. Want een variatie met chocolade mag uiteraard niet ontbreken. Met dit basisrecept voor chocolade madeleines maak je echt heerlijke smeuïge cakejes. En je proeft de chocolade hartstikke goed!

Madeleine recepten zijn ook perfect om te combineren met witte chocolade. Deze citroen madeleines met witte chocolade smaken heerlijk. En zien er ook nog eens super leuk uit. Net zoals de Valentijn madeleines. Hartstikke leuk om deze madeleines zelf te bakken en om dan aan iemand cadeau te geven, toch?

Het Laura’s Bakery Bakboek 

De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet.

Bestel hier!

Afbeelding

Voor de feestdagen is het ook hartstikke lekker om iets te bakken met de typische smaken van dat seizoen. Zo zijn gingerbread madeleines ideaal voor Kerst. En met deze speculaas madeleines zit je helemaal goed bij het Sinterklaas gevoel.

Zelf vind ik het leuk om af en toe ook eens iets anders dan standaard op tafel te zetten. Vind jij dat ook leuk om te doen? Dan zijn lavendel citroen madeleines echt iets voor jou! Of wat dacht je er van om dit zoete gebak aan te passen naar hartige madeleines? Heerlijk met Parmezaanse kaas.

Chocolate chip madeleines-1a

We sluiten af met een variatie voor madeleine recepten die altijd goed in de smaak valt: chocolate chip madeleines. Het is misschien een simpele variatie, maar het smaakt echt heerlijk!

Ik ben benieuwd welke madeleines jij binnenkort gaat bakken. Laat je het me hieronder weten?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Kim schreef:

    Mmm madeleines! Ik heb altijd wel het probleem dat, wanneer ze een nabewerking krijgen, ze al snel minder lekker zijn. Dus bijvoorbeeld doordat ze nog in de chocolade gedipt moeten worden. Ze zijn echt het meest lekker als ze nét uit de oven komen…Heb je daar een tip voor?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk dat je daaraan niet ontkomt, niks gaat boven een nog warme madeleine..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *