Jaren geleden zag ik al eens hartige madeleines voorbij komen op het grote wereld wijde web. Dat vond ik gelijk een goed idee, maar verder dacht ik er niet echt meer over na. Totdat ik laatst aan het brainstormen was voor hartige hapjes bij de borrel en ik eens even iets anders wilde.
Ik pakte mijn bakvorm voor mini muffins en vergeleek de grootte van de vormpjes met andere bakvormen die ik had. En ja, daar was mijn madeleine vorm. Hartige madeleines zouden het gaan worden. Deze versie is met Parmezaanse kaas en stukjes zongedroogde tomaat, maar ik heb inmiddels inspiratie voor nog veel meer soorten.
BAKTIP: Nog geen madeleine bakvorm in huis? Met deze vorm kun je gelijk aan de slag!
Leuk, de hartige bakker! Lijkt me erg lekker!
Wat een super makkelijk en origineel recept! Ga nu echt een keer zo’n bakvorm scoren en dit recept uitproberen
Wat een leuke variant! Goed idee!
Ik vind Madeleines altijd zo mooi en lekker! Dit lijkt mij een heerlijke variatie op de zoete variant!
Kun je hier ook Griekse yoghurt voor gebruiken?
Dat zal vast lukken.
Hoef je dit deeg/beslag niet eerst een poosje in de koeling te zetten? Waarom het deeg voor ‘gewone’ madeleines wel?
Dat hoeft inderdaad niet. Dat komt omdat er in dit recept geen boter zit en in de andere madeleines wel. Het opstijven zou daarom geen functie hebben in dit geval.
Gisteren geprobeerd. Ze waren binnen 10 minuten op met de mededeling dat het “ lekker weg hapt”. Volgende keer maak ik meer. ( nu 3 per persoon)
Zelf heb ik een stukje prei en een bosuitjes heel v
Fijn gesneden erbij gedaan.
Bedankt voor dit heerlijk recept.