Behind the scenes – augustus 2015

Gepost: 2 september 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

augustus 1

De rust van de zomer is definitief voorbij. Augustus stond vol met afspraken, evenementen en nog meer leuks! Hoewel ik die rust wel prima vond, vind ik de drukte ook heerlijk! En dan dit is nog maar een voorproefje op het najaar.

Augustus begon met een weekend en dat weekend heb ik mijn computer niet aangeraakt! Heerlijk vind ik dat, maar ik moet eerlijk zeggen dat mij soms ook wel moeite kost hoor. De meeste weekenden ben ik altijd wel iets aan het doen voor het blog, al is het maar het beantwoorden van reacties. Maar dit weekend dus niet. Mijn vader vroeg of ik met hem meeging geocachen. Hij had een route uitgestippeld die we op de fiets konden doen. Zo gezegd, zo gedaan en we fietsten lekker in het zonnetje door de weilanden van Hazerswoude.

augustus 2

Na het weekend weer aan de bak. Als ik een weekend niets doe, betekent dat een ochtendje bijwerken op maandag. Ik deed de boodschappen voor mijn bakplannen de volgende dag en vond daarbij deze fles met eiwitten in de supermarkt. Echt heel handig, ik heb wel eens flink wat eiwitten nodig voor recepten en ik heb dan niet altijd tijd/zin om de eidooiers nog te verwerken. Weggooien is zonde en daarom is deze fles wel erg handig. Ik ga hem een keer proberen!

Die week heb ik flink wat recepten voor het blog gemaakt. Één middag maakte ik allemaal lekkere hapjes, waaronder de salami hapjes. Die aten we ’s avonds gezellig met elkaar op. De volgende dag nam ik video’s op. Dat was weer even geleden. Ik maakte onder andere de Nutella mousse en binnenkort komt een lekkere variant op de boterkoek nog online. Ik begin trouwens steeds meer lol te krijgen in het maken van de video’s! Ik kookte ook nog Grieks deze week en maakte daarvoor de Griekse salade en de Griekse hotdogs. Lekker veel in de keuken gestaan dus deze eerste week!

augustus 3

Op vrijdag liet ik mijn weekend al beginnen en ging ik met een vriendin naar de jaarmarkt in Santpoort. Zoals altijd liepen we alleen maar kletsend langs de kraampjes en kochten we niks. Ik weet niet wat dat is, maar het gebeurt iedere keer weer. Het enige dat we wel kochten was onze lunch! Een grote oubliehoorn gevuld met aardbeien en lekkere toef slagroom bovenop.

Het weekend ging ik bramen plukken! Een tijdje geleden kwam ik ontzettend veel bramenstruiken tegen, maar de bramen waren toen nog klein en groen. Dit weekend kwam ik terug om ze te plukken, ik ging uiteindelijk met bijna 2,5 kilo bramen naar huis!

augustus 5

Maandag begon spannend, ik ging weer een appartement bezichtigen. Vlak bij het station in Haarlem in een mooi herenhuis. Ik was best een beetje verliefd geworden op deze woning, maar helaas wilde de verhuurder liever iemand in loondienst met een vast contract. Balen! Naast dat het in Haarlem gewoon al lastig is om leuke, betaalbare appartementen te vinden wordt het ondernemers nog net even wat moeilijker gemaakt. Ik ben dus nog steeds druk op zoek. Mocht je tips hebben, ik hoor ze heel erg graag! ’s Middags wachtte ik dus nog op antwoord van de verhuurder en leidde ik mij af door in de keuken aan de slag te gaan. De bramen moesten verwerkt worden dus ik maakte daar allemaal lekkers van.

augustus 4

Dinsdag ging ik naar Amsterdam! ’s Ochtends trof ik Lian al op het station en gingen we naar de Pijp. We liepen over de Albert Cuyp markt, lunchten bij de Yoghurt Barn, kletsten bij met Patrick van Poptasi en borrelden met bitterballen bij de Foodhallen. Daarna gingen we naar Mariette die net klaar was met werken, we gingen ’s avonds namelijk uit eten bij tapas restaurant Tia Rosa! Heerlijk was dat, we sloten de avond af bij Mariette thuis. Lian en ik hadden bij Petit Gateau taartjes meegenomen die we bij een kopje thee opaten. De rest van de week zat ik voornamelijk achter de computer om flink vooruit te werken. De week erna zou ik mijn laptop maar weinig zien en ik had genoeg te doen, aan de bak dus!

augustus 7

Deze drukke week begon met wat telefonische afspraken en tussen die bel afspraken door zocht ik foto’s uit voor bij de blogposts en maakte ik een planning voor die posts. Op woensdag ging ik naar de fabriek van Ben & Jerry’s om met eigen ogen te zien hoe het ijs daar wordt gemaakt! Zo ontzettend gaaf om te zien! Op donderdag ging ik even snel naar de stad omdat mijn dit-moet-ik-nog-kopen lijstje erg lang was geworden. Uiteraard ben ik nog steeds wat dingen vergeten, lekker handig!

augustus 8

Vrijdag had ik opnames voor Radar! Ik zat in de jury van een testpanel waarbij we taarten gingen testen. Heel gaaf om dit meegemaakt te hebben. Volgende week komen ze nog bij mij thuis voor een korte introductie en dan is alles gefilmd. Het is nog niet bekend wanneer de uitzending is, maar zodra ik dit weet horen jullie het natuurlijk! Op de terugweg naar huis kreeg ik nog een hoop gezelligheid van de SAIL mee. Ik zat in de tram en we stonden een hele tijd stil in verband met een parade. Daardoor had ik wel goed zicht op de parade, leuk om te zien!

augustus 9

Zaterdag ging ik met mijn vader en zusje naar Amsterdam voor de SAIL! Ik was nog niet eerder bij de SAIL geweest, maar wat was het gaaf zeg. Zo ontzettend mooi al die tall ships en wat komen er ongelooflijk veel mensen op af, bizar! Mijn vader en ik wilde ze ook wel graag varend zien en gingen daarom op zondag naar pontje Buitenhuizen. Daar zaten we lekker langs de waterkant en wachtten op de schepen. Deze boot uit Colombia maakte de meeste indruk. Met vrolijke muziek kwamen ze voorbij en alle bemanning stond op de masten naar iedereen te zwaaien.

augustus 10

Vorige week was iets rustiger qua afspraken. Ik stond weer een dagje in de keuken en ging onder andere aan de slag met het testen van mug cakes. Uiteindelijk vond ik een lekker recept, dat staat inmiddels al online. Ik ging ook nog aan de slag met gevulde croissantjes, hiervan volgen de recepten nog.

augustus 11

Op donderdag had ik weer een evenement, van Bosch dit keer. Ze presenteerden hier hun nieuwe zelfdenkende ovens en een stille blender. Die mochten we gelijk gaan uittesten aan de hand van 2 workshops. Onder leiding van Miljuschka Witzenhausen gingen we aan de slag met de blender en met patissier Carlo Midiri gingen we bakken. Ik vertel je binnenkort nog iets meer over deze nieuwe producten!

De rest van de maand was niet meer zo heel erg spannend. Ik bakte nog wat lekkere dingen en werkte flink vooruit. September belooft ook weer een leuke maand te worden! Komend weekend ga ik naar Amsterdam voor een gezellig weekend met Lian en Mariette. Radar komt nog bij mij tuis voor wat extra opnames, ik ben jarig deze maand en ik wil alvast een goed begin maken met recepten voor de feestdagen. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn 😉 .

Wil je niet wachten tot de volgende behind the scenes? Volg mij dan op Instagram, daar deel ik vrijwel dagelijks wat kiekjes van achter de schermen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Margot schreef:

  Jammer van dat appartement, hopelijk kan je snel iets leuks vinden. En handig die fles eiwitten! Welke supermarkt was dat?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Bij Albert Heijn! 🙂

 2. Carolien schreef:

  Wat een leuke dingen allemaal weer! Ik geniet met je mee! Handig zeg, zo’n fles eiwitten….

 3. Angela schreef:

  Een stille blender? Dat klinkt goed! Balen dat ze je niet wilden in dat appartement, ik weet hoe lastig het kan zijn!

 4. Mariette schreef:

  Was weer een toffe maand bij jou! We gaan september aankomend weekend ook weer goed inluiden 😉

 5. Nicole schreef:

  Wat leuk zo’n kijkje in jouw leven.
  Erg jammer dat het appartement niet doorging. Hopelijk vind je snel iets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *