Al bijna twee jaar geleden noteerde ik het volgende op mijn lijstje: bakken met lavendel. Zoals jullie weten is die baklijst van mij eindeloos lang en is het niet zo gek dat het een tijdje -oke, een hele tijd- duurt voordat ik een idee er weer vanaf streep. Maar dat puntje met lavendel kan er nu dan eindelijk vanaf, ik maakte namelijk lavendel citroen madeleines. De geur van lavendel vind ik heerlijk, ik word er echt blij van als ik zomers buiten struiken lavendel zie staan.
Ik haal zo diep mogelijk adem om die heerlijke geur te ruiken. Lavendel eten, dat had ik nog nooit gedaan. Wel wilde ik het graag eens proberen. Iemand vertelde mij ooit dat hij dat verschrikkelijk vind, alsof je een stuk lavendelzeep eet of zo’n wc spray in je mond spuit. Ik moest daar erg om lachen, maar toch is dat beeld een beetje blijven hangen.
Ietwat twijfelachtig nam ik dan ook de eerste hap van mijn lavendel madeleines. Smaken verschillen gelukkig, want ik vind de smaak van lavendel echt heerlijk. Echt alsof je een stukje zomer eet, het vleugje lavendel proeft zoals het ruikt. Rare vergelijking misschien, maar ik zou dan ook echt niet weten waar ik deze smaak wel mee kan vergelijken. Als je blind zou proeven, dan haal je de lavendel er in ieder geval gelijk uit. Hoewel ik het nog nooit had gegeten, is het toch heel herkenbaar.
BAKTIP: Nog geen madeleine bakvorm in huis? Met deze vorm kun je gelijk aan de slag!
Haha, dacht gelijk; dat ga ik vandaag maken, maar helaas, vrees dat ik in dit gat geen eetbare lavendel kan kopen! 🙂 Misschien maak ik er dan maar citroen madeleines van, kan ook toch? Ben niet voor 1 gat te vangen! 🙂 Dank je wel!
Alleen citroen kan zeker! Je kunt dan eventueel ook iets meer citroenrasp toevoegen 🙂
Goed idee, het ligt in de koelkast, ben heeeeeel benieuwd! En ik heb ook al iemand opdracht gegevens eetbare lavendel te kopen dus gaat het niet helemaal goed doe ik het gewoon weer opnieuw volgende week! 🙂
Er staat pak de spuitzak uit de oven.
Maar voor derest een duidelijk rcept dat ik zeker binnenkort ga proberen
Haha, dat moet een koelkast zijn uiteraard 😉 ga het gelijk even aanpassen
Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt naar de smaak!
Tijdens een gezellig etentje heb ik eens een flensje met lavendelroom al dessert gekozen en dat was me toch lekker!! Dit recept durf ik dus wel aan. Ik ben niet zo’n echte bakster en heb geen speciale bakvorm voor madeleines. Het zal toch ook wel lukken in papieren vormpjes in een muffinvorm?
Muffinvorm kun je zeker proberen, maar ik zou dan wel de papiertjes achterwege laten.
Waar kan ik lavendel kopen?
Alvast bedankt voor de reactie.
Waar kan ik lavendel kopen want wil graag mee bakken.
Alvast bedankt
Groet, Marina
toko of dille en kamille
Het lijkt me heerlijk om eens te proberen, ik lonk wel steeds naar zo’n vorm, maar die heb ik nog niet. Wat is een alternatief? Cupcakevormpjes?
Wat een leuk idee zeg! Ik heb nog nooit lavandel gegeten, maar ga het zeker proberen.
Vandaag de Madeleines gemaakt.
Super handig recept.
Maar wat zijn ze zoet, nu de tweede keer minder suiker gebruikt. Ben benieuwd.
klinkt heel lekker, het staat op mijn lijstje om te maken!
Super leuk recept lijkt me echt heerlijk
Ik heb lavendel thee in huis gedroogd is het zou ik dat kunnen gebruiken??
Als het alleen uit lavendel bestaat kan dat prima
Oh super dan ga ik dat proberen
Bedankt alvast?
Hoi hoi kan je deze koekjes invriezen?
Dat kan zeker 🙂
Hey Laura, zou je de lavendel ook kunnen vervangen door lavendelsuiker. Heb een paar zelfgemaakte potten lavendelsuiker staan voor ijs te maken.
Verukkelijk! Met lavendel uit eigen tuin. Het deeg op zich was al heerlijk. Mooi recept!