Chocolade madeleines

Gepost: 27 januari 2018 Laatst bewerkt: 6 mei 2024
Chocolade madeleines

Noem het een cakeje of koekje, maar een ding is zeker madeleines zijn lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Deze chocolade madeleines bewijzen maar weer eens dat je vanuit een basisrecept alle kanten op kunt gaan. Het cakeje is heerlijk smeuïg en de smaak van chocolade komt goed tot zijn recht. Hier in huis waren ze binnen een mum van tijd op en hebben we er echt van genoten. Als je van chocolade houdt dan is deze variant op het Franse koekje dan ook echt wat voor jou.

BAKTIP: Nog geen madeleine bakvorm in huis? Met deze vorm kun je gelijk aan de slag!

Het Laura’s Bakery Bakboek 

De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet.

Bestel hier!

Afbeelding
chocolade-madeleines2

Meer madeleines recepten

Heb je de madeleines bakvorm in huis gehaald? Ga dan ook eens aan de slag met een van deze andere heerlijke madeleines recepten:

chocolade-madeleines1

 

Madeleines chocola

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Chocolade madeleines

Madeleines zijn al erg lekker van zichzelf, maar deze chocolade madeleines zijn nog net iets lekkerder en hartstikke makkelijk te maken!
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten roomboter (gesmolten en afgekoeld)
  • 2 grote eieren
  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 120 gram bloem (gezeefd)
  • 30 gram cacao (gezeefd)
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout

Instructies

  • klop de eieren en beide suikers tot een schuimig mengsel waarvan het volume is toegenomen, je bent zeker wel 5 minuten aan het mixen hiervoor. Het moet een bleke schuimige crème worden. Spatel de bloem, cacao en gesmolten boter in delen door het mengsel. Voeg als laatst het vanille extract en het snufje zout toe.
  • Schep het beslag in een spuitzak met ronde opening en zet het beslag 2 uur in de koelkast voordat je verder gaat.
  • Vet de madeleinevorm goed in en bestuif deze met bloem. Spuit het beslag in de vormpjes, maar wees zuinig. Je hebt voor 24 madeleines aan beslag.
  • Bak de madeleines in 8-10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar. De madeleines moeten nog lichtjes terugveren als je er op duwt.

Tips

  • Wil je geen zichtbare bloemrestjes op je madeleines? Gebruik dan bakspray of bestuif hem met cacaopoeder in plaats van bloem.
  • Op zoek naar stap-voor-stap-foto’s? Kijk bij het basisrecept om te zien hoe je ze maakt en hoeveel beslag in de vormpjes moet.
Bewaren

Madeleines goed luchtdicht verpakken en dan kun je ze zo’n 3 dagen bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

  1. Dorien schreef:

    Oooeeeh
    Die gaan op te to-bake list
    Helaaas gaat het nog wel even duren voordat deze gebakken kunnen worden
    Eerst een passende vorm voor mn mini-oventje vinden 😉

  2. Katinka schreef:

    Ik vond de sinaasappel madeleins ook heerlijk . Dus gaat deze zeker ook maken . Alleen bij mij lopen ze toch uit . Had ze ook 2 uur in de ijskast gezet . Toch maar minder in spuiten dan

  3. lotte schreef:

    supppeeerrrrrrrrrrrrrrr lekkkkeerrrrrrrrrrr yummieeeee

  4. Rutger schreef:

    Hoe groot/zwaar zijn de eieren die je hebt gebruikt?
    Medium ei 50 gram, verwachting grote ei van +-70 gram?
    Alvast bedankt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat weet ik niet meer precies, maar ik denk inderdaad ongeveer 70 gram.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept