Heerlijk brosse koekbakjes gevuld met friszure lemon curd en daarbovenop een mooie, romige toef slagroom. Dat is wat je kunt verwachten van deze lemon curd koekjes!
Lemon curd koekjes
Ik maakte al eens eerder lemon curd koekjes met gingerbread als basis en dat vond ik zo lekker dat ik meer koekjes met lemon curd wilde bakken. Bij dit recept voor lemon curd koekjes besloot ik de lemon curd niet mee te bakken, zoals ik dat bij de gingerbread variant wel deed.
Deze lemon curd koekjes zijn opgebouwd uit kleine koekbakjes, die je na het bakken vult met de lemon curd en slagroom. De vorm van de koekjes maakt ze lekker speels en geeft een unieke twist aan dit koekjes recept.
Daarnaast zijn het net kleine taartjes en kun je ze op veel manieren serveren: bij de koffie of thee, tijdens een verjaardag of als onderdeel van een high tea. Smullen geblazen!
Ach Laura,dacht ik slim te zijn en de bakjes voor de lemoncurd cakejes te vullen met blindbakkorrels.
Nou,die gingen vast zitten in de bakjes.
Zal ik nooit meer doen dus!
Oh ja als je blind bakt sowieso altijd een bakpapiertje ertussen. 🙂
kun je de slagroom ook vervangen door meringue?
Absoluut! Heerlijk!
Als je een siliconen cup cake vorm gebruikt, kun je de koekjes er zo uit halen.
gaat heel goed. Vorm gehaald bij de xenos.
heb ze net gemaakt.
Dank voor de tip Resy!
Ik heb dit laatst gemaakt in een gewone silicone muffinvorm en was echt heerlijk. Wel met meringue vanboven. Ik vroeg me af of ik met dit koekjesdeeg ook een grotere taart zou kunnen maken en vullen met lemoncurd en meringue om mee te nemen op visite? 22cm diameter? Of zou het deeg te broos zijn.. Muffinvormpjes kan ook maar iets meer werk..
O dan zou ik misschien gewoon de normale lemon meringue maken? https://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-pie/ Ik heb het met dit specifieke recept niet uitgeprobeerd met een grote vorm.
Kun je deze bakjes ook invriezen? Ook als je ze al gevuld hebt?
Hmm, ik zou ze dan zonder de vulling invriezen. Sowieso niet met de slagroom erop want dat gaat splitsen. Ik zou de lemon curd echt pas na het ontdooien toevoegen voor het lekkerste resultaat.