Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Stempelkoekjes recept

Laura Kieftdoor Laura Kieft
22 februari 2017
in Basisrecepten, Handige Baktips, How To, Koekjes, Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

In vele winkels kun je tegenwoordig koekstempels vinden, zo kun je je koekjes allerlei leuke printjes geven. In de vorm van een tekst of juist met leuke figuurtjes. Zelf heb ik er ook een paar in mijn bezit en grijp daarvoor altijd weer naar hetzelfde recept om stempelkoekjes te maken. Dat is het recept voor shortbread koekjes, deze vind ik erg geschikt voor dit doel. Je gebruikt poedersuiker in dit recept waardoor het deeg heel fijn van structuur is, dat werkt goed in combinatie met de stempels.

Ja, het is mogelijk om nog strakkere resultaten te behalen. Dan gebruik je het recept voor suikerkoekjes, maar omdat je stempelkoekjes meestal niet decoreert vind ik het shortbread recept een betere optie. Deze koekjes zijn namelijk veel lekkerder, ik vind dat de suikerkoekjes toch wel iets extra’s nodig hebben voor de smaak. Glazuur bijvoorbeeld.

Recept afdrukken

Stempelkoekjes

Met het recept voor suikerkoekjes of shortbread koekjes kun je deze super leuke stempelkoekjes maken. Simpel, lekker én leuk.
Porties: 17 koekjes

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gram bloem

Extra nodig

  • koekstempel
  • ronde uitsteker die iets groter is dan de print van de stempel

Instructies

  • Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg de vanille extract toe en mix even kort door. Als laatst voeg je de bloem toe, kneed tot een stevig koekjesdeeg.
  • Leg het deeg een uurtje in de koelkast om te rusten voordat je verder gaat.
  • Eenmaal afgekoeld bestuif je je werkblad met bloem en rol je het deeg uit tot ongeveer 5 millimeter dikte.
  • Bestuif de stempel met bloem (of strooi wat bloem op je werkblad waar je hem in ‘doopt’) en tik het overtollige bloem eraf. Door het laagje bloem zorg je dat de stempel niet aan het deeg blijft plakken. Maak een stempelafdruk in het deeg en duw hem goed aan. Bestuif je stempel weer opnieuw met bloem voor de volgende stempelafdruk.
  • Houd voldoende tussenruimte tussen de afdrukken in het deeg omdat je ze nog gaat uitsteken. Hiervoor gebruik je een uitsteker of glas dat net iets groter is. Steek de gestempelde koekjes uit en verplaats de koekjes naar een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Mocht het deeg nu iets zachter zijn geworden, zet de plaat met ongebakken koekjes dan nog even in de koelkast.
  • Bak de koekjes in 14 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.
Tips

Eenmaal uit de oven zul je zien dat de print nog goed zichtbaar is, mocht het nu naar jouw smaak toch iets minder goed zichtbaar zijn kun je daar nog iets aan doen. Net uit de oven zijn de koekjes heet, maar ook nog heel zacht. Door de stempel op precies dezelfde manier weer op de koekjes te zetten, kun je zachtjes het patroon als het ware weer erin stempelen. Doe dit voorzichtig, want je wilt niet dat het koekje breekt. Als je dit doet, kun je het best het siliconen gedeelte van de stempel afhalen. Zo heb je iets meer controle over wat je doet.

Bewaren

De koekjes blijven in een afgesloten trommel 3 tot 4 weken goed.

Vorige post

Volgende post

De basis van het bakken
pizza pannenkoeken hapjes

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft
07 april 2021
1

Zoals...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 59

  1. Phyllis says:
    4 jaar geleden

    Lekker, leuk en niet moeilijk 🙂

    Beantwoorden
  2. Ingrid van Loon says:
    4 jaar geleden

    Ik gebruik altijd een recept met veel meer bloem en minder boter zodat ze zeker niet uitlopen, maar meer boter is natuurlijk wel lekkerder dus ik ga dit recept zeker uittesten. Ik heb genoeg koekjes stempels en koekjesplankjes 🙂

    Beantwoorden
  3. Esmee says:
    4 jaar geleden

    Wat leuk! Ik heb hier ook nog wel een paar stempels hangen!

    Ik hou van recepten met ingrediënten die je altijd wel in huis hebt. Ook mijn koekjesrecept heeft minder boter, net als bij Ingrid, maar ik ben heel benieuwd naar deze (want met veel boter is wel altijd heel lekker). Ik ga dit recept dit weekend eens proberen om mee te nemen naar mijn oma!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Haha ja, dat wordt zeker lekkerder. Daarom kies ik voor stempelkoekjes liever voor een print die ietsje minder zichtbaar is, maar wel een heel lekker resultaat geeft.

      Beantwoorden
    • Sonja says:
      2 jaar geleden

      Hallo,

      De koekjes zien er heerlijk uit! Ik heb een tarwe-allergie en kan bijgevolg geen tarwebloem gebruiken.
      Ik heb al koekjes gemaakt met amandelmeel en speltbloem. Kan ik ook maisbloem, kokosbloem of andere bloem gebruiken? Geeft dat hetzelfde resultaat?

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Daar heb ik geen ervaring mee, maar er komt later deze week een lekker recept voor glutenvrije koekjes online wat je hiervoor ook goed kunt gebruiken.

        Beantwoorden
  4. Britt says:
    4 jaar geleden

    Deze koekjes is dan voor mij een voorbeeld van hoe de perfecte koekjes eruit zien, sowieso zijn zandkoekjes of iets in die trend mijn favoriet, deze ga ik gauw proberen!

    Beantwoorden
  5. Tonny says:
    4 jaar geleden

    De koekjes zien er geweldig uit, ga ik zeker een keer maken. Heb ik nog een vraag, ik heb een deegroller waarin dezelfde tekst met mijn naam staat. Zou dit deeg hiervoor ook gebruikt kunnen worden? Groetjes Tonny

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan zeker. Het is hetzelfde principe. Hoe goed het zichtbaar blijft hangt wel een beetje van het patroon af.

      Beantwoorden
      • Tonny says:
        4 jaar geleden

        Dank je wel voor je reactie, ik ga het uistproberen. Groetjes

        Beantwoorden
  6. Elly says:
    4 jaar geleden

    Ik heb vanmiddag ook deze lekkere “”stempel koekjes gemaakt

    Wel heb ik ze iets anders verwerkt “”misschien ook een idee??

    Heb ze nl net als de meeste koekjes gewoon een bolletje gemaakt

    deze gelijk op de bakplaat uitgedrukt , stempelen en uitgerond met steker ”

    op deze manier liggen ze gelijk op de plaat .

    en kan je ze gelijk op goede plek leggen

    fijne avond laura , en groetjes van mij Elly

    Beantwoorden
  7. Judith says:
    4 jaar geleden

    Super leuk! Mag ik vragen wat voor bloem je gebruikt? Ik heb namelijk tarwebloem en patentbloem in huis. Welke kan ik het beste gebruiken.
    Ik kijk alweer uit naar je volgende recept!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Beide kan, misschien heb je hier iets aan: http://www.handigebaktips.nl/welke-bloem-gebruik-je-om-te-bakken/

      Beantwoorden
  8. Elly says:
    4 jaar geleden

    Ik heb idd Patentbloem gebruikt,

    veel plezier met het bakken , van de koekjes .

    groetjes Elly

    Beantwoorden
  9. Draatje says:
    4 jaar geleden

    Koekjes geprobeerd. ..stempel ver te zoeken…wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het zou ook nog aan de stempel kunnen liggen, is het misschien een hele fijne print?

      Beantwoorden
  10. Elly says:
    4 jaar geleden

    Bestuif je de stempel misschien niet ? “”of te weinig ?””

    ook kan het wat stempel betreft verschillen , maar wel goed drukken hoor !

    sukses !

    Beantwoorden
    • Draatje says:
      4 jaar geleden

      Stempel staat er goed is als ik ze in de oven doe maar in de oven verdwijnen ze bijna helemaal. ..koekjes zijn dr wel lekker om 😉 maar toch…

      Beantwoorden
  11. Elly says:
    4 jaar geleden

    Het enige wat ik nog kan bedenken is dat er “”misschien “te veel boter is gebruikt?

    in het recept .

    dat daardoor ook de afdruk wegzakt .

    het deeg is het beste wanneer dat wat stevig op de plaat in de oven gaat

    ik zou het gewoon nog eens proberen , mij is het ook gelukt ”

    aanhouder wint groetjes Elly

    Beantwoorden
  12. Marlies says:
    4 jaar geleden

    Ook ik heb vandaag iets geprobeerd, maar helaas de print weg. Waarschijnlijk door gebruik van zelfrijzend bakmeel. 🙁

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zelfrijzend bakmeel is inderdaad niet geschikt voor dit recept.

      Beantwoorden
      • Maaike says:
        11 maanden geleden

        Welke bloem nemen we dan wel best? Teleurgestelde kids hier want het lukt niet en had zelfrijzend bakmeel genomen. Is veel te plakkerig 🙈

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Tarwebloem of patentbloem. In dit recept kan je in ieder geval geen zelfrijzend bakmeel gebruiken, daar zit een rijsmiddel bij in. Als het plakkerig was, dan heb je het misschien niet lang genoeg laten rusten. Succes!

          Beantwoorden
          • Maaike says:
            11 maanden geleden

            Super bedankt voor je snelle reactie. We proberen het straks nog een keer. De volhouder wint hoop ik lekkere koekjes ♡
            Groetjes

  13. Janneke says:
    4 jaar geleden

    Ik volg sinds kort uw blog en dit is het eerste wat ik maakte, maar het is gelijk raak! Mijn ouders zijn er ook al verzot op! Ik kon precies van mijn vier stempels elk acht koekjes maken. Maar nog wel een vraag, elke keer als ik boter moet mengen lukt dat amper en kost veel tijd. En als er iets poederigs bij zit als poedersuiker of bloem stuift het alle kanten op en ligt er veel naast de kom… heeft u hier en tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Is je boter wel op kamertemperatuur, dan zou het mengen geen probleem moeten zijn.

      Beantwoorden
  14. Linda says:
    4 jaar geleden

    Bedankt voor je lekkere, inspirerende recepten!

    Vind je dit recept ook t meest geschikt om vormpjes uit te steken?
    Of adviseer je dan een ander recept.

    Groetjes, linda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Deze kun je ook gebruiken, maar als de vorm echt helemaal goed moet blijven zou ik de (chocolade) suikerkoekjes gebruiken.

      Beantwoorden
  15. Sophie says:
    4 jaar geleden

    ??

    Beantwoorden
  16. Jenske says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,
    Het is misschien een domme vraag, maar wat is het verschil tussen deze koekjes en zandkoekjes? Want daar heeft u geen recept van op uw site toch?
    Alvast hartelijk bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik heb inderdaad geen recept voor zandkoekjes online. Meestal wordt voor zandkoekjes geen poedersuiker gebruikt.

      Beantwoorden
  17. lisette says:
    3 jaar geleden

    Hallo laura,

    Ik zou graag deze koekjes willen maken maar ik heb geen vanille extract in huis, kan je dit ook vervangen door een zakje Vanille suiker toe tevoegen? al is de smaak denk dan iets minder sterk.

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
  18. Sharon says:
    3 jaar geleden

    Ziet er goed uit! Zou dit recept ook makkelijk verdubbeld kunnen worden, denk je?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan prima

      Beantwoorden
  19. Anne-Marie says:
    3 jaar geleden

    Heb het recept vandaag gemaakt.
    Het enige wat ik kan zeggen is dat je beter koude boter kunt gebruiken en deeghaken of een Standmixer kan gebruiken om te kneden. Ik heb boter op kamertemperatuur gebruikt de eerste keer en met mn handen geprobeerd te kneden, het resultaat was dat mn handen echt onder zaten en ik het haast niet meer van mn handen af kreeg. Heb het overnieuw met koude boter geprobeerd en deeghaken van de handmixer. Dat ging geweldig!

    Beantwoorden
  20. Carla says:
    3 jaar geleden

    Ben een beginnende bakster
    Zojuist deze koekjes gebakken, het deeg ruim een uur in de koelkast gehad maar was zacht, kon het niet goed uitrollen en na het bakken zijn ze ook aan de droge kant.
    Heb wel vloeibare boter en een mix van poedersuiker en basterdsuiker gebruikt omdat ik niet genoeg poedersuiker had.
    waar zou het aan gelegen hebben?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat zal waarschijnlijk door de vloeibare boter komen, dit is namelijk niet geschikt voor koekdeeg. Om er dan een deeg van te kunnen maken heb je waarschijnlijk ook meer bloem moeten toevoegen en dat maakt het droger.

      Beantwoorden
  21. Caroline says:
    3 jaar geleden

    De koekjes zijn heel erg lekker maar ik vind het deeg lastig te bewerken. Ik had het te lang in de koelkast laten liggen, toen werd het keihard. Daarna was het weer snel te zacht. Ik gebruik voor het vormen het liefst een recept met minder boter.

    Beantwoorden
  22. Lindsay Huyghebaert says:
    3 jaar geleden

    Hoi,

    Hoe lang kan je deze koekjes ongeveer bewaren?

    Dankjewel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je ze goed verpakt zeker 3-4 weken

      Beantwoorden
  23. Naära says:
    3 jaar geleden

    Vol goede moed en met mijn leuke “Home Made” stempel aan de slag gegaan. Koekjes zagen er voor het bakken geweldig uit. Helaas verdween tijdens het bakken de stempel volledig… 🙁
    En ik had het recept al wat aangepast dat er minder boter in zat. Had een aantal shortbread-recepten naast elkaar gelegd voor de verhoudingen.
    Maar helaas dus nog steeds niet goed. Weet niet hoe ik het nou wel voor elkaar kan krijgen.
    Smaak weet ik nog niet, ze liggen nog in de oven.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat voor boter gebruik je, daar kan het ook aan liggen. Grasboter is bijvoorbeeld erg zacht en niet geschikt hiervoor. Een goede (harde) ongezouten roomboter is het best.

      Beantwoorden
      • Naära says:
        3 jaar geleden

        Ik heb gewoon ongezouten roomboter gebruikt.

        Beantwoorden
  24. Valerie Van lokeren says:
    2 jaar geleden

    Hoelang kan je deze koekjes bewaren en waarin bewaar je ze het dan best?
    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      In een trommel zijn ze minstens 2 weken te bewaren.

      Beantwoorden
  25. Daniëlle says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, bedankt voor het recept, ze zijn superlekker! Ik heb wel een vraagje, ik heb namelijk uitsteekvormpjes gebruikt met bijbehorende stempel, maar de vormpjes zijn erg ongelijk (dino’s met smalle poten en staarten, maar wel een groot lijf). Hierdoor zijn de poten en staarten steeds erg donker, bijna verbrand, terwijl het lijf amper gaar is. Heb jij hier tips voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt proberen ze op een lagere temperatuur te bakken en dan iets langer, maar kleurverschil zal niet te voorkomen zijn bij zo’n vorm.

      Beantwoorden
  26. Laenen wendy says:
    2 jaar geleden

    Hoi eerst en vooral wil ik zeggen dat je super lekkere recepten hebt! Is het ook mogelijk om van de stempelkoekjes een chocolade versie te maken door cacaopoeder toe te voegen? Zo ja, hoeveel dan?
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je vervangt dan wat bloem voor cacaopoeder. 15-20 gram zal voldoende zijn.

      Beantwoorden
  27. Diewke says:
    2 jaar geleden

    Heel leuk receptje! Ik heb nu wat deeg over. Kan ik dit invriezen? En best oprollen in vershoudfolie of hoe? En indien dit kan, hoe ga ik dan te werk wanneer ik er een volgende keer koekjes van wil gaan maken? Dank je wel!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt het prima invriezen, goed verpakken inderdaad.

      Beantwoorden
      • Leen says:
        1 jaar geleden

        Kan je de gebakken koekjes ook invriezen dat ze er nog goed uitkomen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Zeker!

          Beantwoorden
  28. caroline nuyts says:
    1 jaar geleden

    Waar haal je zulke stempels?

    groeten Caro

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Bij kookwinkels of online, maar ik zie ze ook vaak bij Hema, Xenos of Sostrene grene!

      Beantwoorden
  29. AnneMo says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura
    Ik vind je geweldig !
    Simpele recepten om zeker uit te proberen!
    Ik bak graag zeker voor de kinderen en de enige keer gaat het aardig mooi en de andere keer lukt het gewoon niet !
    De stempel of motieven uit de deeg roller verdwijnen na het bakken dus dat was geen succes maar ik ik heb gewoon Dr Oeter zandkoekjes recept gebruikt maar ik ga jou recept uit proberen en jou tips volgen !
    De aanhouder wint zegt men dus next time ….zeker op nieuw uit proberen!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Zandkoekjes zijn ook niet vormvast tijdens het bakken en dus niet geschikt voor stempelkoekjes. Met dit recept gaat het vast goed! Veel bakplezier!

      Beantwoorden
  30. Gerda Damen says:
    4 maanden geleden

    Vandaag dit recept gebruikt voor mijn kerstkoekjes stempels.
    De eerste lichting was helaas te donker en een vervaagde print.
    150 graden umluft ( help Nederlandse woord kwijt) werkte perfect. 10 minuten en prachtige koekjes.
    Ik heb aan de bloem kaneel, gember en kardemom poeder toegevoegd en een vleugje nootmuskaat.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
pizza pannenkoeken hapjes

pizza pannenkoeken hapjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-4

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan