Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

lemon bars

Laura Kieftdoor Laura Kieft
24 september 2016
in Brownies & Repen, Feestdagen, Koekjes, Pasen, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

lemon-bars-1a

Het is herfst! Hier heb ik echt naar uitgekeken. Sowieso kijk ik aan het eind van elk seizoen weer uit naar het volgende, maar ik was nu echt helemaal klaar met dat warme benauwde weer. Ik kan daar gewoon niets mee en zit dit nu dan ook helemaal happy te schrijven met een vest aan. Jawel, mijn favoriete vest kon ik weer uit de kast halen. Hoewel ik weer-technisch helemaal in mijn element ben, kan ik de zomerse smaken nog niet helemaal loslaten. Er komen de komende tijd dus nog een paar frisse recepten met citroen online. Voor iedereen die dat zomerse gevoel nog even wil vasthouden, of voor wie -net zoals ik- gewoon dol is op alles met citroen.

Laat ik beginnen met deze lemon bars. Het is een idee dat al een paar jaar geleden op Pinterest tegenkwam en wat ik er gelijk heerlijk uit vond zien. Toen ik besloot ze eindelijk te maken heb ik verschillende recepten opgezocht en hier uiteindelijk een eigen versie van gemaakt. Op foto’s zagen de repen er smeuïg, fris en zoet uit, maar ik had echt geen idee wat ik nu precies kon verwachten. Mijn recept resulteerde in zachte, smeuïge koekrepen met een soort lemon curd laag bovenop. Je weet waarschijnlijk wel dat ik dol ben op lemon curd, deze lemon bars zijn daarom ook meer dan goedgekeurd! Omdat je de citroenlaag mee bakt, trekt dit lekker in de koekbodem wat het echt fantastisch lekker maakt.

lemon-bars-2a

Recept afdrukken

Lemon bars

Dol op citroen? Dan zullen deze lemon bars ook wel in de smaak vallen. Deze heerlijke smeuïge repen zijn perfect bij een high tea, maar ook bij een picknick of gewoon als toetje.
Porties: 15 stukjes (voor een vorm van ongeveer 20x30 cm)

Ingrediënten

Koekbodem

  • 240 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 260 gram bloem

Citroenlaag

  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram bloem
  • 4 eieren (M)
  • rasp van 2 citroen
  • sap van 2 citroenen (ongeveer 120 ml sap)

Decoratie

  • poedersuiker

Instructies

  • Begin met het maken van de koekbodem. Doe de boter, suiker en bloem in een kom en mix tot tot een mooi deeg. Bekleed je bakvorm met bakpapier, en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem
  • Bak de koekbodem in 25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Terwijl de koekbodem in de oven staat, kun je gelijk verder met de citroenlaag. Doe alle ingrediënten in een kom en roer met een garde tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel nu rusten tot de koekbodem klaar is.
  • Haal de bodem uit de oven en giet het citroenmengsel er overheen. Schuif de bakvorm weer terug in de oven.
  • Bak de lemon bars in 20-25 minuten op 180 °C. De citroenlaag moet stevig zijn, maar niet keihard.
  • Laat de citroen koek helemaal afkoelen voordat je hem in blokjes snijdt. Strooi er voor serveren nog wat poedersuiker overheen, zo zien ze er gelijk een stuk mooier uit.
Tips

Dol op lemon curd? Dan raad ik je aan om deze lemon bars zeker eens te maken, ze zijn zalig!

Bewaren

In een afgesloten trommel tot 4 dagen houdbaar.

lemon-bars-3a

Vorige post

Volgende post

Spinazie-feta spiralen
Italiaanse plaattaart met courgette

Related Posts

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft
06 maart 2021
2

Elke...

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
1

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 115

  1. Daniëlle says:
    4 jaar geleden

    Ik ben dol op lemon bars! Deze zien er erg lekker uit!

    Beantwoorden
  2. Janneke says:
    4 jaar geleden

    Deze koekrepen zien er zo lekker uit, en volgens mij niet eens zo lastig!
    Laat ik vanmiddag meteen een paar citroenen halen 🙂
    Ik had nog een vraagje, gebruik je kristalsuiker of witte basterdsuiker?
    Liefss

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Met suiker bedoel ik altijd (fijne) kristalsuiker.

      Beantwoorden
      • Annette says:
        4 jaar geleden

        Zou het wel kunnen met witte basterdsuiker? Laatste beetje kristalsuiker zit in de koekbodem.
        Groetjes Annette

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Ja hoor, dat kan.

          Beantwoorden
  3. Lianne says:
    4 jaar geleden

    Ziet er lekker uit, klikt ook heerlijk fris, kostelijk! 🙂 Ik blijf altijd hangen in chocolade, fruit en vooral veel appel, maar dit is een tof idee. 🙂

    Beantwoorden
  4. Corrie says:
    4 jaar geleden

    Kun je deze lemonbars ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Moet lukken, zou er wel even velletjes bakpapier tussen doen (als je ze opstapelt)

      Beantwoorden
  5. Demi | DE KOOKFABRIEK says:
    4 jaar geleden

    Wat een lekker recept! Ik heb nog citroenen in huis dus ik weet wat ik hiermee ga maken 😉

    Beantwoorden
  6. Nicole says:
    4 jaar geleden

    Jum! Ze zien er heerlijk uit! Lekker fris met die citroen 🙂

    Beantwoorden
  7. Margot says:
    4 jaar geleden

    Oeh dit lijkt me heel erg lekker!

    Beantwoorden
  8. Chantal says:
    4 jaar geleden

    Net gemaakt en een stukje geproeft, ze zijn heerlijk! Blij met het recept

    Beantwoorden
  9. Carolien says:
    4 jaar geleden

    Ze zien er super uit!

    Beantwoorden
  10. Jonna@burgertrutjes says:
    4 jaar geleden

    Dit staat nog steeds op mijn to do list. Met de herfst in aantocht ga ik dot recept zeker een keer proberen.

    Beantwoorden
  11. Laura | liefdevoorbakken says:
    4 jaar geleden

    Ziet er heerlijk en fris uit!!

    Beantwoorden
  12. Tamara says:
    4 jaar geleden

    Heb ze vanmiddag gemaakt (wel met 50 gram minder suiker in de vulling, en ik vond hem alsnog iets te zoet eigenlijk) Wel heerlijk, ik kan er moeilijk vanaf blijven! 🙂

    Beantwoorden
  13. Jacqueline says:
    4 jaar geleden

    Zien er goed uit!! Deze ga ik zeker van de week maken!

    Beantwoorden
  14. Kithy van der Zwaag says:
    4 jaar geleden

    Kan je ook kant en klare lemon curd gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Nee, dat werkt bij dit recept niet.

      Beantwoorden
  15. Stefanie says:
    4 jaar geleden

    Gister gemaakt en ze zijn heerlijk!!!

    Beantwoorden
  16. Petra says:
    4 jaar geleden

    Gisteren gemaakt. Heerlijk! Zelfs zonder poedersuiker en wat minder citroen.

    Beantwoorden
  17. Petra says:
    4 jaar geleden

    Net gemaakt, lekker hoor! Klopt het dat de citroenlaag na het afkoelen nog wat nattig lijkt? Hij is wel stevig en niet vloeibaar en smaakt ook goed. Heb hem 25 minuten in de oven gehad op 180, dus dat lijkt me voldoende? Op jouw foto lijkt hij wat droger namelijk. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      De bovenkant was bij mij ook nog wat plakkerig, belangrijkst is dat hij stevig is.

      Beantwoorden
  18. Merel says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Dit recept lijkt mij heerlijk! Ik ben nieuw hier dus heb 2 vragen:
    Kan ik ook plantaardige boter gebruiken? Mijn zoontje heeft namelijk koemelkallergie.
    En ik heb een heteluchtoven. Hoe warm moet hij dan worden gebakken?
    Groetjes Merel

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Plantaardige boter kan ook, en als je een heteluchtoven hebt zet je de temperatuur 10-20% lager.

      Beantwoorden
  19. Nicole says:
    4 jaar geleden

    Mm die ga ik snel proberen!

    Beantwoorden
  20. Robin Los says:
    4 jaar geleden

    Hai hai!

    Ik ga ze straks bakken, ziet er heerlijk uit!
    Hoelang en hoe kun je dit het beste bewaren?

    Groetjes Robin

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zeker 4 dagen blijven ze goed, ik deed ze in een afgesloten trommel

      Beantwoorden
      • Coby says:
        2 jaar geleden

        Bedankt voor het recept! Bewaar je ze gekoeld of op kamertemperatuur?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Koele plek buiten de koelkast is goed voor deze repen.

          Beantwoorden
  21. Mirjana says:
    4 jaar geleden

    Gisteren deze heerlijke lemon bars gemaakt. Ik ben zo blij met dit recept! Lekker makkelijk. Kan je in plaats van citroen ook sinaasappel gebruiken? Of iets anders? In ieder geval, lekker lekker en nog eens lekker!

    Beantwoorden
  22. sam says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk recept net gemaakt en is goes gelukt, dank je Laura voor je zalige recepten top!

    Beantwoorden
  23. Monika says:
    4 jaar geleden

    Meteen gemaakt nadat ik het las, maar mijn koekbodem is totaal verdwenen lijkt wel… Net of die is opgenomen in de lemon laag… Is dit wel goed? Ik heb netjes de bodem voorgebakken, zoals je hebt beschreven…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Het vocht van de bovenste laag trekt er inderdaad in, het is geen knapperige koekbodem in het resultaat.

      Beantwoorden
  24. Carine says:
    4 jaar geleden

    Ze zijn heerlijk! Ik heb in de citroenlaag ook 100 gr suiker minder gedaan. Poedersuiker bovenop vergeten, maat dat mocht niet deren.
    Ik vond m nog wel heel wiebelig uit de oven komen (baktijd +5 minuten gedaan daarom) maar hij was wel goed!
    Enige lastige vond ik dat de koek echt 2 lagen heeft, en deze tijdens het snijden/eten los van elkaar kunnen gaan.
    Maar dan nog… Lekker hoor!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat hij bij jou twee lagen heeft komt wellicht door de aanpassing die je hebt gedaan, bij mij was het namelijk echt een geheel dat met geen mogelijkheid van elkaar losliet.

      Beantwoorden
      • Carine says:
        4 jaar geleden

        Wat leuk en fijn dat je reageert! Altijd fijn, professionele feedback! Ik ga m vanavond nog een keer maken, zal me nu netjes aan het recept houden haha!

        Beantwoorden
  25. Corrie says:
    4 jaar geleden

    Oh wat een heerlijk recept weer. Ik heb hem net gemaakt maar 1 citroen vervangen die een sinaasappel. Heerlijk fris!

    Beantwoorden
  26. Corrie says:
    4 jaar geleden

    Net gemaakt. Ook in mini muffin vormpjes gemaakt (de baktijd op gevoel aangepast).
    Wel een citroen vervangen door een sinaasappel. Wat een heerlijk recept weer!

    Beantwoorden
  27. Lianne says:
    3 jaar geleden

    Wat een heerlijk fris recept! Gelijk uitgeprobeerd! Bij jou lijkt de lemon bar een geheel. Bij mij zie je duidelijk koeklaag en citroenlaag. Enig idee hoe dat kan? (te kort laten rusten?)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het zou kunnen dat jouw koek al iets gaarder was en daardoor het mengsel minder goed kom opnemen.

      Beantwoorden
      • Nicole says:
        8 maanden geleden

        Hi hi! De citroenlaag ging dwars door mijn koeklaag 😂. Toch maar in de oven gedaan … Misschien de eerste laag niet goed aangedrukt ? Straks toch maar even proeven! X

        Beantwoorden
  28. Niki says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb deze vorig naar gemaakt en wil ze deze week weer maken… Wat er bij mij fout ging was, dat er tijdens het bakken in de oven een witte laag op de citroen kwam.. ik denk De oven te warm?? Ik heb die witte laag eraf geschraapt en opnieuw in de oven gezet.. uiteindelijk waren ze niet heel mooi zoals bij jou op de foto. Ook vond ik de citroenlaag erg naar ei smaken in combi met citroen. Heb ik iets niet goed gedaan? Ik heb een heteluchtoven..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hij was bij mij niet helemaal wit, maar er waren wel iets lichtere vlekjes op te zien. Denk niet dat dat aan de temperatuur ligt hoor, maar misschien was het mengsel nog niet helemaal goed? Je hebt verder wel alles goed afgewogen en geen aanpassingen gedaan?

      Beantwoorden
  29. Esther says:
    3 jaar geleden

    Deze zijn echt super lekker! Mijn zoontje wil ze zelfs trakteren op school als hij binnenkort 5 wordt 🙂

    Beantwoorden
  30. Elise says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk recept! Gisteren gemaakt, binnenkort weer. Want hoewel de smaak goed is, is het bij mij meer een soort pudding geworden. Dus volgende keer toch nog langer in de oven. Mooie website Laura, ik heb sinds kort een Artisan mixer dus kom vaker bij je langs voor recepten.

    Beantwoorden
  31. Loes says:
    3 jaar geleden

    Ik heb ze al een paar x gemaakt en ze zijn geweldig! Ze zijn lekker zoet, zoals koek moet zijn, maar ook hebben ze door de citroen een heerlijk frisje. Ook al het bezoek eet er de vingers bij op. Nu zit er weer een portie in de oven. Super!

    Beantwoorden
  32. Loes says:
    3 jaar geleden

    Robin,
    Ik heb ze ook een paar x ingevroren dat ging ook heel goed. Ontzettend handig om altijd zoiets lekkers in huis te hebben.

    Beantwoorden
  33. Ineke says:
    3 jaar geleden

    Hallo, het lijkt me een heerlijk recept. Kan je de citroen rasp ook weglaten. Een tijdje terug kocht ik citroenen (ah) en op het etiket stond dat de schil met iets behandeld was. Dat woord opgezocht en daar werd je niet vrolijk van. Helaas weet ik het woord niet meer. Vandaar mijn vraag. Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan, maar dat geeft wel een heel andere smaak natuurlijk. Ik was mijn (biologische) citroenen gewoon en gebruik het rasp.

      Beantwoorden
  34. Astrid says:
    3 jaar geleden

    Wat voor vorm gebruik je?
    Een brownie vorm oid?
    Hoe hoog worden de lemon bars?
    Ik had nu maar een half recept, dus moest improviseren met een cakeblik, dat was niet zo’n succes.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Een vierkante bakvorm van 25×25, kan inderdaad een brownievorm zijn. Denk zo’n 3 cm hoog, maar weet het niet exact meer.

      Beantwoorden
      • Lise says:
        8 maanden geleden

        Hoi Laura,
        Moet het nou een 20×30 vorm zijn wat boven het recept staat of een 20×20? Een ovenschaal werkt denkt ik niet ivm dikke bodem?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          8 maanden geleden

          20 bij 30 cm inderdaad, heb het even aangepast hierboven. Een ovenschaal kan wel, maar hou dan een iets langere baktijd aan.

          Beantwoorden
          • Lise says:
            8 maanden geleden

            Dank voor je reactie! Ik twijfelde even, omdat je bij Astrids reactie hierboven het hebt over een vierkante bakvorm van 20×20. Maar wellicht had ik dat verkeerd gelezen! Inmiddels heb ik een bakvorm gevonden van 28×19, dus dat werkt vast ook. Ga ze morgen maken, hoop dat ze goed uit mijn oventje komen 🙂

          • Laura's Bakery says:
            8 maanden geleden

            Haha ja ik snap het inmiddels! Heb het even aangepast!

  35. Annet van horssen says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik heb een algemene vraag.
    Ik gebruik vaak plantaardige boter ivm een koemelkallergie.
    Alleen de smaak hiervan is niet zo lekker.
    Heb jij een tip om de smaak te verbeteren.
    Gr. Annet

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Helaas, daar is weinig aan te doen. De smaak van gebruikte vetstof zal altijd invloed hebben op het resultaat.

      Beantwoorden
  36. Warda says:
    3 jaar geleden

    Ik snap er niks van. Ik heb exact het recept gevolgd maar het citroenmengsel leek net op couscous? Korrelig ipv vloeibaar. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Er zit natuurlijk citroenrasp in, dat lost niet op en zorgt voor een soort structuur. Heb je wel een fijne rasp gebruikt? Na het bakken zou je daar overigens niets meer van moeten merken.

      Beantwoorden
  37. Jarinda says:
    3 jaar geleden

    Vandaag deze lemon bars gemaakt en vond het maar tegenvallen! Bij de koek bodem lijkt het alsof je een hap meel in je mond hebt, kloppen de verhoudingen daar wel? Verder was mijn deeg meer een dik cake beslag dan een vast deeg…(denk dat mijn roomboter te zacht was) geen succes maar wie weet proberen we het nog eens want de citroen laag is heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De verhoudingen in het recept kloppen zeker. Heb je alles wel goed afgewogen en geen vervangers oid gebruikt?

      Beantwoorden
      • Jarinda says:
        3 jaar geleden

        Nee heb dezelfde hoeveelheid aangehouden, maar de citroen laag ging er dwars doorheen dus was hij omgekeerd, en de Koek bodem die dus nu bovenop zat was echt een kruimeldeeg, geen gebonden substantie

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Dat is wel heel gek, de topping hoort er echt bovenop te liggen. Had je de koekbodem wel aangedrukt in de vorm? Als een stevige taartbodem dus?

          Beantwoorden
  38. Fleur says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Zou het recept van jouw Lemon Curd wel geschikt kunnen zijn voor de topping? Die heb ik nl nog wel op voorraad 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, niet in dit recept. Het mengsel dat je maakt wordt uiteindelijk een soort van lemon curd wanneer het indikt.

      Beantwoorden
  39. Hellen says:
    3 jaar geleden

    OMG!!!!! Deze zijn echt te lekker……hier kan ik niet van afblijven….

    Beantwoorden
  40. Joyce says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Gebruik jij gezouten of ongezouten boter in dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je gebruikt altijd ongezouten roomboter voor het bakken.

      Beantwoorden
  41. Simone says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe voorkom je dat de gele eidooier ook wat klontjes vormt tijdens het mixen? (niet heel erg hoor, maar er blijven wat gele stukjes zichtbaar)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Weet je zeker dat de eidooiers klontjes vormen? Zijn het niet gewoon de stukjes rasp die je ziet?

      Beantwoorden
  42. Patricia says:
    3 jaar geleden

    Ik heb deze gisteren gemaakt en ik vind ze echt mega lekker! Heerlijke verhouding van zoet en zuur als je het mij vraagt. Er ging bij mij tijdens het bakken van de citroenlaag wel iets mis. Er kwam een soort harde (witte) laag op die er niet echt smakelijk uit zag. Die heb ik er af moeten schrapen. Verder waren ze heerlijk. Zou die laag kunnen ontstaan door mijn hete lucht oven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat zal het niet zijn, ik bakte deze zelf toevallig ook in een heteluchtoven. Heb je het mengsel misschien heel luchtig geklopt?

      Beantwoorden
      • Patricia says:
        3 jaar geleden

        Volgens mij heb ik het inderdaad wel wat luchtig geklopt. Ik wilde er zeker van zijn dat de suiker opgelost was in het mengsel, dus ik dacht je kunt beter wat langer kloppen. Maar dat kun je dus beter niet doen denk ik?

        Beantwoorden
  43. Daan says:
    3 jaar geleden

    Hi! I love lemon curd en alles bereid met citroen dus ik moest deze maken! Ik heb ze nog in de oven staan maar het deeg was bij mij zacht waardoor ik het niet kon aandrukken. Komt dit door te zachte boter wellicht? Ik heb zojuist de tweede laag er op gegoten (klopt het dat die echt heel dun is, je hoeft alleen te schenken zeg maar en geen spatel nodig) en die bleef wel mooi liggen dus ben heel benieuwd naar het resultaat!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Kan aan de boter liggen inderdaad, de tweede laag schenk je er inderdaad op.

      Beantwoorden
      • Daan says:
        3 jaar geleden

        Hij kwam uiteindelijk toch perfect de oven uit! Zo fijn, alles wat ik van jouw recepten maak, lukt tot nu toe altijd! Het was ook onwijs lekker!

        Beantwoorden
  44. Leonie says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik ben enorm fan van jouw recepten, heb er al diverse gemaakt en meestal lukt het de eerste keer al. Met deze Lemon bars ging het helaas niet direct goed, hoewel de smaak wel heerlijk is. Ik heb een vel bakpapier in mijn vorm gedaan voordat ik begon. De koekbodem leek goed te bakken, maar toen ik het citroenmengsel erbij goot zag ik dat er een bel in het midden zat die vervolgens kapot knapte. In mijn eindresultaat zit het citroenmengsel op, onder, tussen en achter de koeklaag. De smaak is er denk ik niet minder om, maar het is niet een mooi geheel. Heb je eventueel tips? Ik heb me verder exact aan het recept en baktijden gehouden.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Zat de bel in het koekdeeg? Dan is het waarschijnlijk op dat punt niet goed aangedrukt in de vorm. Zonder bel moet het helemaal goed gaan 🙂

      Beantwoorden
  45. sira says:
    2 jaar geleden

    hoi laura,

    dit lijkt mij heel leuk recept om te maken, kan ik in plaats van citroenschil en sap ook dat van een sinasappel gebruiken?

    liefs sira

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima.

      Beantwoorden
  46. Ericksson says:
    2 jaar geleden

    Vandaag gemaakt!! Lauras lemon bars. Smeeeeuuuig lekkuhhhrrr!!! Erg goed goed gelukt! Winter of zomer, deze smaken altijd

    Beantwoorden
  47. Chantal says:
    2 jaar geleden

    Ik wilde deze Lemon Bars al zo lang maken. Ondanks dat het geen herfst is maar een regenachtige 3 maart (lijkt wel op herfst 😊). Ik heb nu net de koekbodem in de oven en de citroenlaag staat klaar. Ben zo benieuwd of het gaat lukken en lekker is. Kan ik ook een beetje een knapperige koekbodem krijgen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Deze lemon bars zijn niet knapperig/bros, is ook niet mogelijk met dit recept.

      Beantwoorden
  48. Gemma says:
    2 jaar geleden

    #Geweldigrecept!

    Beantwoorden
  49. Bianca says:
    2 jaar geleden

    Wat een lekkernij is dit! Ik heb hem in hele kleine blokjes gesneden, echt geweldig bij de koffie. Op de foto leek het meer een cake, maar dit is echt iets dat ik enkel nog maar in een paar kleine koffiezaken heb gegeten. Met liefde gemaakt. Zoet, fris (heb hem in de koelkast bewaard) en super als traktatie (grote lasagneschaal gebruikt en dubbele portie ingrediënten).

    Beantwoorden
    • Hanneke says:
      1 jaar geleden

      Ik vond de koek te machtig, leek wel op boterkoek. Zou je ook biscuit als bodem kunnen gebruiken? Of heb je een tip voor een andere bodem?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Het is inderdaad niet het lichtste hapje, kleine stukjes snijden helpt ook 😀 . Je kunt met een andere bodem experimenteren, dat heb ik zelf nog niet gedaan.

        Beantwoorden
  50. Letitia says:
    2 jaar geleden

    Ik lees nergens iets over de temperatuur van de boter, moet deae op kamertemperatuur of kan dit met koude boter ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, is een ongeschreven regel (tenzij anders vermeld)

      Beantwoorden
  51. Wendela says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik heb het recept gemaakt zoals beschreven maar bij mij is het niet gerezen. Dus kan het zijn dat bakpoeder ontbreekt in dit recept ? Ik heb nu wel lemon – koekjes ook lekker ….

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi, nee het hoort ook niet te rijzen. Hoogstens de lemon vulling een kleín beetje door het ei.

      Beantwoorden
      • Wendela Smit-Boot says:
        1 jaar geleden

        Hallo Laura, Ik heb mijn bak blik eens op gemeten maar die is 1.5 keer groter dan die van het recept ?
        Zou het daar dan in zitten ?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ik denk het wel, anders waren ze dikker en smeuïger geweest.

          Beantwoorden
  52. Lars says:
    12 maanden geleden

    Hoi, ik heb het recept gemaakt en ik vind het echt lekker, maar de smaak is wat vlak vind ik. Kan het zijn dat er een snufje zout mist in het recept voor de bodem?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Wat jammer om te lezen! Een snufje zout kan daar inderdaad geen kwaad, maar ik vond het niet nodig.

      Beantwoorden
      • Lars says:
        12 maanden geleden

        Ze zijn nog steeds heerlijk hoor, de familie heeft er van gesmuld!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          12 maanden geleden

          Gelukkig maar 😀

          Beantwoorden
  53. Deborah says:
    11 maanden geleden

    Jammie! Heerlijk! Heb de suiker in de citroenlaag gehalveerd, perfecto! Snel op, dus voor een tweede ronde bakken vandaag. Bedankt voor het top recept!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Graag gedaan en mooi om te lezen dat je het naar je eigen smaak hebt kunnen aanpassen.

      Beantwoorden
  54. Pingback: Bekentenis 25: hoe dan? – Leven van Marleen
  55. Tjitske says:
    9 maanden geleden

    De eieren in de lemon vulling dienen als binding denk ik? Zou ik ze kunnen vervangen door vegan ei-vervanger?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Oei, dat heb ik nog nooit getest, maar inderdaad voor de binding.

      Beantwoorden
  56. KrisSs says:
    9 maanden geleden

    Mijn zoontje wil dit heel graag op zijn verjaardag eten (want dol op 🍋), maar ik heb alleen zelfrijzend bakmeel en tarwemeel in huis; zou het met één van die 2 ook kunnen of moet ik echt naar de winkel voor bloem?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ik zou persoonlijk toch even bloem gaan halen ja..

      Beantwoorden
  57. Anne says:
    9 maanden geleden

    Hi Laura,

    Ondanks dat de mijne niet gaar waren, is het recept fantastisch!
    Echter, er ontstond bij mij wel een dikke witte plakkerige laag bovenop de cake.

    Heb je enig idee hoe dit kan?
    Zou het kunnen doordat ik niet specifiek fijne kristalsuiker heb gebruikt? Of komt het doordat ik ze te snel uit de oven heb gehaald?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Hi Anne, wat gek! Ik weet niet zo goed waardoor dat kan komen, had je het wel goed gemengd?

      Beantwoorden
      • Anne says:
        8 maanden geleden

        Ik heb het inderdaad zelf met een garde even geroerd, wellicht dat dit langer had gemoeten.. Hoelang heb jij dit gedaan?
        En had het mengsel ook met de mixer (met gardes) gemengd moeten worden trouwens?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          8 maanden geleden

          Nee, de citroenlaag was prima om met te garde te mengen, maar niet te kort want dan is de suiker niet opgenomen en kan het later scheiden in de oven.

          Beantwoorden
          • Anne says:
            8 maanden geleden

            Okee top, ga ik het nog eens proberen! Bedankt voor je snelle reactie! 🙂

  58. Goedele says:
    8 maanden geleden

    Gisteren dit recept geprobeerd: zalig! ik vroeg me af of je ook een versie met frambozen kunt maken? Vervang ik dan simpelweg het citroensap + -rasp door gepureerde frambozen? Of komt dat niet goed? 🙂
    bedankt voor je tips!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Oeh, dat klinkt als een heerlijke variatie! Ik durf niet goed te zeggen hoe dat uit zal pakken:) Een beetje citroensap kan geen kwaad voor de frisheid en misschien wil je de gepureerde frambozen nog zeven zodat je geen pitjes in je bars hebt. Laat je even weten of het lukt?

      Beantwoorden
      • Goedele says:
        6 maanden geleden

        Deze week de framboosversie geprobeerd. Met 200g suiker ipv 300, want anders werd het te zoet denk ik. Ik heb ook +/- 120 ml frambozenpulp (met klein beetje limoensap bij) genomen, maar daar zou ik de volgende keer iets meer van bij doen. Nu smaakte de framboos net te weinig door en de kleur was ook minder mooi roze dan ik me had ingebeeld :-). Dat extra vocht compenseren met wat extra bloem??
        Globaal gezien zeker ook heel geslaagd; ik probeer deze variant zeker nog te verfijnen!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 maanden geleden

          Lastig om te zeggen! Suiker is ook een structuurbouwer. Wat goed dat het globaal gezien een succes was, leuk experiment!

          Beantwoorden
  59. Silke says:
    6 maanden geleden

    Heerlijk! Ik had enkel wat problemen met het snijden maar verder een toprecept!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUWE THEMAWEEK! Aankomende week gaat er weer een nieuwe themaweek van start op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #lowcarb #gezondesnack #vegetarisch' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/157389579_628694011280860_3900341062581441476_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GdhM8MT7lK8AX-nw618&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=1470b98a26c8b80ae858fb81f6b2c130&oe=6068BA9C' title='NIEUWE THEMAWEEK! Aankomende week gaat er weer een nieuwe themaweek van start op Laura's Bakery en deze omelet hapjes met groenten (en kruidenkaas) zouden daar heel prima tussen passen. Kun jij raden wat het thema zal zijn? 😏⁠ ⁠ Dit hapje is trouwens ontzettend lekker en staat al online op het blog, je vindt het via de zoekfunctie. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #lowcarb #gezondesnack #vegetarisch'>
  • NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156636391_1169278336865105_3759401783293442872_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=g8PZVdJGIagAX-xw05P&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=c35bc9d0212fc094ec5194d486958c18&oe=6069A542' title='NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online op Laura's Bakery, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood'>
  • Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156580703_451280679542007_126100774414389601_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=v6A-Rn1HWSIAX-f8p9j&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d7891865f5fd2f44ff84e055d7c51234&oe=6068D074' title='Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op '4 persoons taart met rood fruit'. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake'>
  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Niq_2YgVH2oAX9artsl&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c5d4c8011a8fb4dc482f1c447f5701c7&oe=606C00C1' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=-sIRLaM29bUAX8MwIO0&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=749ea7e96ca1c07cd4b418f10929cab5&oe=60693F90' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Pizza broodjes

Appelcake met chocola en karamel

Ravioli ovenschotel

Temperatuur + baktijd aanpassen bij ander formaat bakvorm

Volgende Post
Italiaanse plaattaart met courgette

Italiaanse plaattaart met courgette

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

06 maart 2021

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan