Panna cotta is niet alleen heel erg simpel, maar ook heel erg lekker. Ik maakte eerder al een aardbeien panna cotta, dit keer wilde ik kersen gebruiken nu die in het seizoen zijn. Door de pannacotta zelf zitten al wat stukjes kersen en de topping is een zelfgemaakte kersenvlaaivulling. De panna cotta zelf bestaat niet alleen uit slagroom, maar ook uit kwark. Dat maakt het wat lichter en frisser, perfect voor de zomer dus deze kwark panna cotta met kersen!
BAKTIP: Mocht het ontpitten je tegenhouden om verse kersen te gebruiken: met een kersenontpitter gaat dit heel makkelijk! Je kunt kersen ook ontpitten met een mesje of rietje. Zorg er altijd voor dat je dit in een wasbak doet met een schort om, want het kan spetteren.
Maakt het nog uit wat voor kwark?
Volle, magere, Griekse
Alvast bedankt!
Het is maar net wat jouw voorkeur heeft!
Hallo Laura, super leuk dessert! Maar kan je deze ook invriezen? Ik twijfel omdat er slagroom doorheen zit…
Nee, de gelatine is daar niet tegen bestand.
Ziet er zoals altijd heeerlijk uit!! Deze ga ik zeker maken.