Ik ben er dol op, maar ik eet ze eigenlijk bijna nooit. En maken gebeurt zelfs nog minder. Ik heb het dan over soezen en eclairs, want eclairs zijn eigenlijk gewoon luxe soezen in een ander jasje. Jaren geleden maakte ik voor het laatst soezen, om daar vervolgens een croquembouche te maken. Je weet wel, zo’n mooie soezentoren met karamel. Nu ging ik ook weer eens aan de slag met soezendeeg, maar ik maakte er eclairs van. Heerlijke tiramisu eclairs om precies te zijn. Gevuld met een koffie mascarponeroom, cacaopoeder, gewone mascarponeroom in kleine toefjes bovenop en vervolgens afgemaakt extra decoraties. De eclairs maakte ik echter wel helemaal anders, ik mocht namelijk de nieuwe soezenmix van Dr. Oetker uitproberen en daar was ik erg benieuwd naar.
Ga ik echt een keer proberen !
Lijkt mij inderdaad veel gemakkelijker dan zelf soezendeeg maken.
Dat ziet er goed uit en niet te moeilijk om te maken. Kan je de vulling ook een andere smaak geven dan koffie? Ben niet zo’n koffie fan. En hoe doe je dat, bijvoorbeeld kersensmaak?
Ja hoor dat kan prima, je zou er kleine stukjes kers doorheen kunnen doen, of wat kersenjam.
Smaakte het soezendeeg ook net zo lekker?
Ik vond de eclairs zelf ook heerlijk!
Lijkt me lekker! Ga ze zeker eens maken. In tiramisu hoort natuurlijk ook (amaretto)likeur en ga ik in de eclairs ook gebruiken.
Hallo,
Zou ik deze vulling ook kunnen gebruiken om een slof te vullen? Ik wil graag een tiramisuslof maken, maar ik vind het lastig hoe ik de vulling het beste kan maken.
En een speculaas slof lijkt me ook heerlijk, zou ik daarvoor bijvoorbeeld Zwitserse room kunnen gebruiken met speculaaskruiden erdoorheen? Of zou ik daarvoor de vulling kunnen gebruiken die jij gebruikt bij je speculaas/sinterklaas pavlova’s?
Ja hoor, dit kun je ook prima gebruiken als topping voor een slof na het bakken. Voor speculaas zou ik die van de pavlova’s gebruiken, daar komt de smaak beter in naar voren.
Hoi!
Hoeveel gram of theelepels oploskoffie moet er in?
Groetjes,
Janet
Dat is naar smaak! Tussendoor dus even zelf proeven hoe sterke koffiesmaak jou lekker lijkt.
Hoi Laura, heb je misschien ook een receptje voor éclairs gevuld met banketbakkersroom (de traditionele éclairs)?
Dank je wel alvast!
Nog niet, maar je kunt deze gebruiken: https://www.laurasbakery.nl/banketbakkersroom/
Dank je wel voor de info!
Hoi ziet er heerlijk uit. Kun je deze eclairs ook maken met jou basis soesendeeg?. En hoeveel oploskoffie moet er door de slagroom?
Vr gr
Ja dat kan zeker! En ik vermoed ongeveer 1 zo’n zakje, is al een tijd geleden dus weet het niet meer precies en blijkbaar niet helemaal goed genoteerd.