Frikandellen, de meesten lusten ze wel en wij dus ook. Met de feestdagen in het vizier leek het mij wel leuk om een makkelijke snack te delen die je snel als hapje op tafel zet. Geen uren in de keuken, maar gewoon eenvoudig lekker. Ik denk dat deze mini frikandelbroodjes bij veel gelegenheden passen. Als extra bijgerecht bij een kop soep en groene salade, als borrelhapje bij een drankje of op Sinterklaasavond als lekker hapje. We kennen het frikandelbroodje als grote snack, maar vandaag laat ik zien dat je van een frikandel ook prima een kleiner hapje kunt maken.
Ik maakte voor deze hapjes gebruik van frikandellen voor in de oven, omdat deze al een mooi krokant gebruind laagje hebben. Maar ik ken ook mensen die voor een vergelijkbaar recept gewone diepvries frikandellen gebruiken. Aan jou de keuze welke jij wilt gebruiken, maar in het recept ga ik uit van een pak met vier oven frikandellen.
Probeer de frikandel broodjes ook eens met Chili saus ipv curry, erg lekker ??
Ik zou dan voor de sloffenvorm gaan (of speculaas iets dunner maken)
Volgens mij is dit niet de goede reactie ??
Haha nee dat klopt. Die hoorde bij een vraag over gevuld speculaas, maar hoe die hier nu terecht komt? 😛
Kun je ook gewoon gebakken frikandellen gebruiken neem ik aan?
Kan, maar dat zou ik persoonlijk niet doen om te voorkomen dat de frikandellen overgaar/droog worden. Het bladerdeeg heeft de genoemde oventijd wel echt nodig namelijk.
Hebben wij wel gedaan, even voorbakken in de frituurpan en daarna in bladerdeeg in de oven. Prima gelukt!
Ow, lekker! Die ga ik zeker binnenkort maken 🙂
Ziet er heerlijk uit! Als ik ze 1 dag van tevoren maak, hoe kan ik ze dan het beste bewaren?
Goed afdekken en in de koelkast bewaren.
Ik ga ze maken voor de verjaardag van mijn zoontje.
Moet ik ze gelijk al afbakken of kan dit ook later op de dag?
Ik zou ze gelijk afbakken en dan eventueel later weer even opwarmen.
Super leuk recept! ?
Maar nog even een vraagje, wat voor bladerdeeg heb jij gebruikt? Ik heb een pakje van koopmans gebruikt, maar daar kan ik er geen 6 per plakje van maken, ik kon er maar 3 per plakje uithalen.
fricandellenbroodjes opwarmen : paar sec. in magnetron, in oven waren ze met opwarmen verbrand.
idd super leuk recept! ik ga ze binnenkort maken op school voor een high-tea, gaat zeker lukken met dit recept!
wat voor curry gebruik je? is er nog verschil in?
Nee hoor, gewoon welke jij lekker vindt!
de frikandelbroodjes op school zijn super goed gelukt! echt een top recept! 🙂
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Wat grappig ik haf precies hetzelfde
Ik heb ze al vaak gemaakt en ze zijn super lekker
Zou je ze ook kunnen maken daarna invriezen en later afbakken?
Dat heb ik zelf niet getest, maar lijkt me van wel.
Zijn de frikadellenbroodjes ook koud lekker?
Zelf vind ik ze warm het lekkerste, maar koud kan zeker ook.
Heerlijk, ik heb ze gemaakt met de kipfrikandellen van de Lidl.