Hoewel mijn blog al vol staat met allerlei heerlijke borrelhapjes, kon ik het niet laten om nog een extra ideetje te delen voor Oud en Nieuw. Naast al die zoete oliebollen en appelflappen zijn de hartige hapjes natuurlijk meer dan welkom. Ik maakte een fantastisch lekker hapje waar je maar drie ingrediënten voor nodig hebt. Of vier als je ook het ei om te bestrijken meerekent. Deze chorizo-cheddar croissant hapjes zijn daardoor lekker eenvoudig en bovendien ook heel snel te maken. En wie een beetje van cheddar houdt zal gek zijn op dit borrelhapje.
chorizo-cheddar croissant hapjes
Chorizo-cheddar croissant hapjes
Deze Chorizo-cheddar croissant hapjes zijn super lekker als borrelhapje maar ook op een feestje doen ze het goed. Snel gemaakt en ook snel weer op!
Porties: 12 stuks
Ingrediënten
- 1 blik croissantdeeg (voor 6 croissants)
- 4 plakjes cheddar
- plakjes chorizo
- 1 ei (geklutst) (M)
Instructies
-
Rol het croissantdeeg uit en verdeel volgens de stippellijnen in drie rechte stukken. De diagonale stippellijnen druk je een beetje samen zodat het een geheel wordt. Snijd elke lap deeg in 4 stukjes. Deze beleg je met cheddar en chorizo. Dunne plakjes chorizo werken het best. Als je zoals ik een worstje gebruikt dat je nog zelf moet snijden, probeer dit dan zo dun mogelijk te doen.
-
Rol de stukjes deeg op, de zijkanten kun je dichtdrukken, maar dit heb ik zelf niet gedaan. Smeer de hapjes nog wel even in met een geklutst eitje.
-
Bak de chorizo-cheddar hapjes in 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Laat ze een beetje afkoelen voor je een eerste hap neemt, de cheddar is namelijk loeiheet. Verder zijn ze koud ook erg lekker, waardoor je ze prima kunt voorbereiden. Ook opwarmen is geen enkel probleem. Schuif ze dan nog zo’n 5 minuutjes in de oven.
Bewaren
Ik zou ze zelf direct serveren, al zijn ze eenmaal afgekoeld ook heerlijk. Je kunt ze in de koelkast nog 2-3 dagen bewaren. Opwarmen kan ook, doe dit in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hmm! Ik eet zelf geen vlees, maar er is vast wel een vegetarisch alternatief voor chorizo. Maar dit ziet er echt lekker uit! I love cheese!
Volgens mij heb ik deze geproefd toen ik laatst bij je langs kwam.
Erg lekker waren ze.
Liefs, mam ♥
Deze heb ik met oud en nieuw gemaakt, super lekker! De avond van te voren gemaakt (even warm voorproeven) en de volgende dag koud meegenomen. Wel even het velletje van de chorizo worst afhalen als deze er aan zit;)
Die zien er lekker uit!
Heerlijk!