Komkommer zalmrolletjes

Gepost: 5 januari 2018 Laatst bewerkt: 23 juli 2023
Komkommer zalmrolletjes
48

Je herkent het vast wel. Je wilt het nieuwe jaar wat gezonder starten, maar voor je het weet sta je weer tussen de lekkere hapjes op de jaarlijkse nieuwjaarsborrel. Of deze borrel nou met vrienden, familie of collega’s is maakt dan niet uit. Het fijnste is natuurlijk als je zelf een dergelijke borrel organiseert, want dan kun je zelf bepalen wat er op tafel staat. Neem nou deze komkommer zalmrolletjes, een borrelhapje voor het weekend dat jou niet direct op de heupen gaat zitten. De rolletjes zijn snel gemaakt en je hebt eigenlijk maar drie ingrediënten nodig. 

Leer echter wel van mijn wijze les dat je de komkommer repen zo dun mogelijk moet schillen. Ik gebruikte een kaasschaaf, maar had natuurlijk de dunschiller moeten nemen. Hierdoor werden mijn komkommer zalmrolletjes iets anders dan ik voor ogen had, maar niet minder lekker. Hoe dunner de komkommer hoe makkelijker je deze kunt rollen. Als de komkommer dun genoeg is kun je zelfs een duidelijkere swirl creeëren.

BAKTIP: Op zoek naar nog meer inspiratie voor komkommerhapjes? In Het Borrelhapjes Bakboek vind je nog meer verassende recepten!

komkommer-zalm-rolletjes-2

 

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Komkommer zalmrolletjes

Een lekker fris hapje voor op een feestje of bij de borrel: komkommer zalmrolletjes. Heel makkelijk te maken en waarschijnlijk zo weer op!
Porties: 12 rolletjes

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 100 gram naturel roomkaas
  • 100 gram gerookte zalm
  • peper
  • gedroogde dilletopjes

Instructies

  • Was de komkommer en dep droog. Snijd met een dunschiller lange plakken van je komkommer.
  • Doe de roomkaas met de zalm in een keukenmachine en maal tot een fijne puree. Breng op smaak met wat peper en gedroogde dille.
  • Smeer op iedere plak een dun laagje van je zalmpuree en rol op.
  • Je kunt er ook voor kiezen een vel vershoudfolie te nemen en de plakken komkommer naast elkaar, dakpansgewijs, neer te leggen tot je een grote rechthoek hebt gevormd met de komkommer. Smeer hier de zalmpuree op en rol met behulp van de vershoudfolie strak op. Laat een half uur opstijven in de koelkast en snijd met een scherp mes hier rolletjes uit.
  • Strooi nog wat gedroogde dilletopjes over de komkommer zalmrolletjes en serveer direct.
Tips

– Kies eventueel voor een light roomkaas, als je op de lijn wilt letten.

– Geen fan van komkommer? De zalmpuree is ook op zichzelf erg lekker op een toastje.

Bewaren

Bewaar de rolletjes niet langer dan een dag. Op dezelfde dag zijn ze het lekkerst.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *