3x komkommer hapjes

Gepost: 19 september 2015 Laatst bewerkt: 23 juli 2023

komkommer hapjes

Wij zijn vast niet de enigen die bij verjaardagen wat rauwkost op tafel zetten. Schaaltjes met stukjes tomaat, komkommer, paprika en wortel zijn vrijwel altijd present. Nu ik er zo over nadenk zijn deze vaak sneller op dan de nootjes, chips en andere hartige snacks. Tijd dus om te variëren, met komkommer om precies te zijn. Want laten we eerlijk wezen, dit plateau met drie soorten komkommer hapjes ziet er toch veel leuker (en lekkerder!) uit dan een schaaltje met wat simpele plakjes? En moeilijk is het niet, laat je daar vooral niet door tegenhouden. Deze hapjes staan zo op tafel!

Vind je deze hapjes leuk en wil je ze delen op bijvoorbeeld Facebook? Dat kan, maar deel dan gewoon het linkje dat jouw vrienden/volgers naar mijn site met recept doorverwijst. Kopiëren en plakken van foto’s en teksten schendt mijn auteursrecht en dat is niet toegestaan. Waarom ik dit vermeld? Deze hapjes zijn al eindeloos vaak onrechtmatig gebruikt en het kost mij ontzettend veel tijd om overal achteraan te gaan. Bedenk, maak en fotografeer gewoon je eigen recepten als je iets wilt delen, gebruik niet die van een ander (die hier wel veel tijd in heeft gestoken).

komkommer hapjes

Komkommer kruidenkaas bootjes

Halveer een komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. De holte die je nu gemaakt hebt vul je op met kruidenkaas. Leg de komkommers zo even in de koelkast zodat het geheel wat steviger kan worden. Daarna snijd je de komkommer in plakjes van ongeveer een centimeter dik.

komkommer hapjes

Komkommer caprese torentjes

Snij een komkommer in plakjes van 1,5-2 centimeter dik. Hol deze een klein beetje uit, maar niet helemaal tot op de bodem. Maak een spiesje van een tomaatje, basilicumblaadje en bolletje mozzarella, zorg dat er een puntje van de prikker uitsteekt. Prik het spiesje in het stukje komkommer.

komkommer hapjes

Roomkaas-komkommer rolletjes

Met een kaasschaaf snij je in de lengte plakjes van de komkommer. Dit gaat het best als je de komkommer plat op je aanrecht legt. Smeer deze in met een dun laagje roomkaas en verdeel hier een paar stukjes zongedroogde tomaat over. Rol de plakjes komkommer op en zet vast met een cocktailprikker.

BAKTIP: Op zoek naar nog meer inspiratie voor komkommerhapjes? In Het Borrelhapjes Bakboek vind je nog meer verassende recepten!

komkommer hapjes

Zo snel maak je deze komkommer hapjes dus! Wedden dat deze zo op zijn als je ze bij een feestje op tafel zet?

Welke hapjes maak jij graag met komkommer?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

21 reacties

  1. Marlotte schreef:

    Wat een leuke receptjes en wat zien ze er schattig uit haha! Heel leuk voor een verjaardag.

  2. Margot schreef:

    Wat ziet dat er lekker en feestelijk uit!

  3. Emma schreef:

    Ziet er echt zo leuk uit!! En lijkt me ook heel erg lekker!

  4. Romi schreef:

    Bij gebruik van de kruidenkaas( door het zout), wordt het één natte bedoening. Hoe voorkom ik dit?

    1. Laura schreef:

      Kan het zijn dat je een hele goedkope kaas hebt gekocht? Over het algemeen blijven die na smeren niet stevig en worden ze heel vochtig.

      1. romi schreef:

        Welke kaas beveel je aan?

        1. Laura schreef:

          Maakt niet heel veel uit, maar kies niet de goedkoopste. Die blijven niet stevig na smeren.

          1. Danielle schreef:

            Het werd bij mij ook een hele kleffe toestand. Ik had nooit gedacht dat het aan de kwaliteit van de kaas zou kunnen liggen.

          2. Laura schreef:

            Ja de soort kaas maakt echt verschil. Hoe goedkoper, hoe dunner hij is na smeren (en dat werkt niet bij dit soort dingen).

  5. Mischa schreef:

    Heb deze voor mijn verjaardag gemaakt en ze vonden het heel lekker!!!

    1. romi schreef:

      Welke ( merk)kaas heb jij gebruikt?

  6. Rita schreef:

    Heb de rolletjes geprobeerd, maar kon geen mooie plakken schaven. Allemaal gaten erin. Hoe krijg je mooie plakken die ook nog heel blijven?

    1. Laura schreef:

      ik gebruik de kaasschaaf, daarmee ging het heel makkelijk.

  7. Lisa schreef:

    Dag, ik heb hetzelfde probleem, een kliederboel met de roomkaas. Heb Boursin gebruikt.. heb je tips? vind het erg lekkere en leuke hapjes namelijk.

    1. Laura schreef:

      Boursin blijft altijd goed stevig bij mij, of bedoel je op een andere manier dat het een kliederboel werd?

  8. Wilma schreef:

    Ik heb ook de ervaring dat rolletjes een kliederboel worden, ik maak ze wel eens, ook met zalm erin en kruidenkaas, maar laat dan de plakken komkommer eerst net zo lang tussen keukenpapier liggen tot ze geen vocht meer loslaten, in mijn ervaring ligt dat niet aan de kaas.

  9. Ohmydish schreef:

    Deze komkommer hapjes zien er inderdaad erg leuk uit! De opgerolde komkommer hapjes vind ik het leukst er uit zien 🙂

  10. Margriet schreef:

    Ga dit beslist proberen. Ziet er goed uit. Zal direct ook alle tips gebruiken. Vooral die van de komkommerplakken eerst even op keukenrol leggen vind ik een goeie. Heb lang geleden de rolletjes ook wel gemaakt maar werd altijd natte troep. Deed het vaak met rookvlees, dunne ham of zalm.

  11. Janny schreef:

    Kan je deze hapjes(rolletjes) een dag van te voren maken??
    Ben benieuwd, ivm tijd kan ik ze niet op de dag zelf maken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, houd er wel rekening mee dat vocht uit de komkommer in contact met de vulling het hapje wat vochtiger kan laten worden

  12. Erika schreef:

    Ivm met Kerst ben ik net gaan oefenen met de komkommerrolletjes, het ging super! Aangezien ik 2 veganisten in de familie heb, heb ik plantaardige roomkaas gebruikt. Ik heb 3 variaties gemaakt: 1 op jouw manier, 1 met roomkaas en vegan filet americain en 1 met roomkaas en een olijf. Ze waren alledrie erg lekker! Die staan met kerst op het menu.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *