Speculoos vlinder croissants

16 april 2022
Speculoos vlinder croissants
14

In het team van Laura’s Bakery is er een algehele voorliefde voor speculoospasta. De ideeën voor meer recepten met deze lekkernij zijn daarom niet aan te slepen. En dus hebben we weer een nieuwe voor je hoor: speculoos vlinder croissants! Een ontzettend simpel ontbijtrecept, dat je in een kwartier op tafel hebt staan. En zo ontzettend lekker jongens, als je tenminste net zo gek bent als wij op speculoospasta.

Het croissantdeeg vouw (of rol) je op dezelfde manier op als kaasvlinders of palmiers. Daardoor maak je van een heel simpel blik croissantdeeg met wat speculoospasta een hele feestelijke ontbijt traktatie.

Speculoos vinder croissants 1 (2)
Speculoos vlinder croissants (1)

 

Speculoos vlinder croissants

Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Speculoos vlinder croissants

Speculoos vlinder croissants, dat zijn dus croissants die opgerold zijn tot een vlinder met daartussen een heerlijke laag speculoospasta.
Porties: 6 croissants

Ingrediënten

 • 1 blik croissantdeeg
 • 6 el Speculoospasta of meer 😉

Instructies

 • Maak het blik croissantdeeg open en rol het deeg uit. Elke twee driehoekjes die met een stippellijn aan elkaar verbonden zijn, maak je aan elkaar vast tot een rechthoek. De stippellijn zie je dan dus niet meer en uiteindelijk heb je drie rechthoeken.
 • Smeer elke rechthoek in met twee eetlepels speculoospasta (of meer als je daarvan houdt). Rol de lange uiteindes van de rechthoek naar het midden toe, waardoor je het oprolt als een soort vlinder. Snijd doormidden zodat je twee vlinders hebt per rechthoek. Herhaal dit voor de overige twee rechthoeken.
 • Bak je speculoos vlinder croissants in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) en hierna kan het genieten beginnen.
Bewaren

Meteen opeten natuurlijk! Maar je kunt ze ook prima een paar dagen buiten de koelkast bewaren. Wel even opnieuw opwarmen voor je ze serveert.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

 1. Irma schreef:

  Hai, snijd je de rollen voor het bakken in stukjes of na het bakken?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat doe je ervoor.

 2. Dina schreef:

  Mijn vraag is : In hoeveel stukjes snijd je de vlinder croissants?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Om aan 6 croissants te komen snijd je de drie rechthoeken doormidden. Ik heb het in het recept verduidelijkt voor de zekerheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *