Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

cranberry-roomkaas croissanthapjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
15 december 2017
in Borrelhapjes, Feestdagen, Hartige recepten, Kerst, Klein Gebak, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Vandaag een hapje dat niet helemaal hartig is, maar toch perfect past bij een (kerst)borrel. De hapjes zijn namelijk gevuld met roomkaas en cranberry’s. Waar ik voorheen altijd bladerdeeg gebruikte voor het maken van kleine hapjes, grijp ik tegenwoordig ook regelmatig naar croissantdeeg. Zowel voor zoete als voor hartige hapjes. Je geeft op een heel eenvoudige manier een twist aan hapjes, en daarnaast is het ook gewoon ontzettend lekker. Deze cranberry-roomkaas croissanthapjes zijn daar een goed voorbeeld van.

ingrediënten cranberry-roomkaas croissanthapjes

voor 15 stuks
  • 1 blikje croissantdeeg
  • 80-100 gram roomkaas
  • handje gedroogde cranberry’s

bereiding

Rol het croissantdeeg uit en verdeel volgens de stippellijnen in drie rechte stukken. De diagonale stippellijnen druk je een beetje samen zodat het een geheel wordt. Snijd elke lap deeg in 5 stukjes. Verdeel de roomkaas en gedroogde cranberry’s over het croissantdeeg. Beleg steeds maar de helft van een stukje deeg en laat de randen vrij.

Vouw het onbelegde stukje deeg over de vulling en druk de randen aan. Met een vork druk je die randen nog wat steviger aan. Smeer als laatst de hapjes in met een geklutst eitje.

Bak de hapjes in 10-12 minuten op 200 graden gaar en goudbruin.

Je kunt deze hapjes ook prima op voorhand maken. Koud zijn ze lekker, maar opwarmen is ook mogelijk. Dat gaat net zoals bij bladerdeeghapjes, hier lees je er meer over.

Vorige post

Volgende post

Gingerbread sandwichkoekjes met karamel
Cranberry-pistache rondo’s

Related Posts

Bruschetta met brie en bramen

door Laura Kieft
13 december 2019
0

Terwijl ik in maart weer een serie recepten aan het maken was voor Het Borrelhapjes Bakboek, vond ik...

Chocolade crèmekoekjes

door Laura Kieft
12 december 2019
0

Vorige week was het tijd voor een van mijn favoriete kerstkoekjes: de kaneelsterren koekjes. Vandaag een variatie op...

Frambozen-cheesecake soesjestoren

door Laura Kieft
11 december 2019
3

Een soesjestoren is geen onbekend fenomeen, zeker niet met de kerstdagen. Maar meestal bestaat zo'n toren toch uit...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 6

  1. jonna@burgertrutjes says:
    2 jaar geleden

    Wat een bijzondere combinatie, cranberry met roomkaas. Maar het lijkt mij heel lekker, en een lekker makkelijk receptje. Daar houd ik wel van!

    Beantwoorden
  2. Irene says:
    2 jaar geleden

    Hoe ver van te voren kan je ze maken? Ik wil ze voor een kerstlunch op het werk maken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik zou ze zelf maximaal 2 dagen van tevoren maken.

      Beantwoorden
  3. Yvonne says:
    2 jaar geleden

    Lekker, ga ik maken als hapje voor de kerst.

    Beantwoorden
  4. belinda says:
    10 maanden geleden

    Hoi Laura, zoals jij sta ook ik graag uren in de keuken om het perfecte gerechtje te kunnen presenteren.
    Dan heb je een goede basis nodig.
    Heb je ook het basisrecept voor croissantdeeg?
    Was een beetje teleurgesteld, heb een aantal dingetjes van je site gehaald en ineens: kant en klaar deeg??
    Bakgroetjes,Belinda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      Dat staat (nog) niet online.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • INSTARECEPT  Ook voor Kerst mocht ik weer iets lekkers bakken voor  optimel   ik besloot voor een cake te gaan  Eentje op basis van Griekse yoghurt  dat maakt je baksel heerlijk fris  En met sinaasappel en cranberry s past deze prima op tafel tijdens de feestdagen  Hier volgt het recept         Voor een 25cm cakeblik  12 plakjes        200 gram bloem        2 tl bakpoeder        snuf zout        200 gram suiker        2 tl sinaasappelrasp        200 gram Optimel Griekse yoghurt  bijv  speculaassmaak         4 eieren        2 el sinaasappelsap        100 gram zonnebloemolie        150 gram gedroogde cranberry s        100 gram poedersuiker        2-3 el sinaasappelsap        Bereiding        In een kom doe je bloem  bakpoeder  zout  suiker en sinaasappelrasp  Roer door elkaar      In een tweede klop je de Griekse yoghurt  eieren  sinaasappelsap en zonnebloemolie door elkaar      Giet bij het bloemmengsel en roer door tot de droge ingredi  nten zijn opgenomen      Voeg de cranberry s toe en spatel gelijkmatig door het beslag      Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 55-60 minuten op 175 graden  boven- en onderwarmte       Eenmaal afgekoeld maak je een glazuur door poedersuiker en sinaasappelsap door elkaar te roeren  giet over de cake         Eet smakelijk          voeltgoed  optimel  eindeloosgenieten  laurasbakerypartner  christmasbaking  yoghurtcake
  • ADVENT  Cadeautje van mij voor jullie  deze bruschetta met brie en bramen uit Het Borrelhapjes Bakboek zijn namelijk perfect voor alle kerstborrels deze maand  Het recept vind je daarom nu op het blog         Link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  hetborrelhapjesbakboek  kerstborrel  borrelhapjes  bruschetta
  • PROEFKOKEN VOOR KERST  Superleuk jullie enthousiasme en aanmeldingen voor het proefkoken  De deelnemers hebben inmiddels bericht ontvangen en we gaan zaterdag 14 december samen aan de slag  Ik in de Koffietijd studio  de rest vanuit zijn of haar eigen keuken  Kijk en of kook jij mee met de live uitzending van Koffietijd  Van 15 00 uur tot 17 00 uur ben ik in de uitzending bij koffietijd om al jullie vragen te beantwoorden  heb nu al zin om het diner daarna op te eten  Want dat ziet er heerlijk uit   swipe voor het menu               En kook je met ons mee  Laat dat dan zeker zien  Gebruik  PLUSproefkoken en  proefkoken en tag  PLUSsupermarkt in je post zodat ik jullie resultaten kan zien                laurasbakerypartner  kerstkoken  kerstdiner
  • ADVENT  De klassieke cr  mekoekjes hebben een twist gekregen voor de feestdagen  Nu met een chocoladekoekje als basis en prachtige gouden sprinkles voor de kerstdagen  Ga jij ze maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  cremekoekjes  kerstkoekjes  koekjesbakken  kerstkoekjes  christmascookies
  • ADVENT  Maak van je kerstdessert een echt showstuk  Wat dacht je van deze frambozen-CHEESECAKE soesjestoren  Precies  meer hoef ik niet te zeggen  Alleen nog dat het recept nu online staat         Recept via link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  soesjes  debakstrijd  soesjestoren  cheesecake  cheesecakesoesjes  frambozencheesecake  chouxpastry  croquembouche
  • ADVENT  Deze kwarktaart vermomd als charlotte taart is perfect voor de kerstdagen  Hier heb ik er in ieder geval heel veel mensen blij mee gemaakt  en toen was het nog niet eens kerst   Hoe je hem maakt  staat nu online          Link in profiel    laurasbakery        PS  In het artikel staat ook nog een leuke winactie voor jullie          kerstopdetaart  laurasbakerypartner  charlotte  kwarktaart  chocolatestars  christmasbaking     bakkennl  Droetkerbakken nl

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Volgende Post
Op bezoek bij de margarinefabriek

Op bezoek bij de margarinefabriek

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bruschetta met brie en bramen

13 december 2019

Chocolade crèmekoekjes

12 december 2019

Frambozen-cheesecake soesjestoren

11 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer