cranberry-roomkaas croissanthapjes

Gepost: 15 december 2017 Laatst bewerkt: 17 september 2023

CRANBERRY-ROOMKAAS CROISSANTHAPJES

Vandaag een hapje dat niet helemaal hartig is, maar toch perfect past bij een (kerst)borrel. De hapjes zijn namelijk gevuld met roomkaas en cranberry’s. Waar ik voorheen altijd bladerdeeg gebruikte voor het maken van kleine hapjes, grijp ik tegenwoordig ook regelmatig naar croissantdeeg. Zowel voor zoete als voor hartige hapjes. Je geeft op een heel eenvoudige manier een twist aan hapjes, en daarnaast is het ook gewoon ontzettend lekker. Deze cranberry-roomkaas croissanthapjes zijn daar een goed voorbeeld van.

BAKTIP: Om de croissanthapjes met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.

CRANBERRY-ROOMKAAS CROISSANTHAPJES
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Cranberry-roomkaas croissanthapjes

Deze knapperige cranberry-roomkaas croissanthapjes zijn heerlijk als ontbijt, tussendoortje of misschien als toetje.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 80-100 gram roomkaas
  • handje gedroogde cranberry’s

Instructies

  • Rol het croissantdeeg uit en verdeel volgens de stippellijnen in drie rechte stukken. De diagonale stippellijnen druk je een beetje samen zodat het een geheel wordt. Snijd elke lap deeg in 5 stukjes. Verdeel de roomkaas en gedroogde cranberry’s over het croissantdeeg. Beleg steeds maar de helft van een stukje deeg en laat de randen vrij.
  • Vouw het onbelegde stukje deeg over de vulling en druk de randen aan. Met een vork druk je die randen nog wat steviger aan. Smeer als laatst de hapjes in met een geklutst eitje.
  • Bak de hapjes in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Je kunt deze hapjes ook prima op voorhand maken. Koud zijn ze lekker, maar opwarmen is ook mogelijk. Dat gaat net zoals bij bladerdeeghapjes, hier lees je er meer over.

recept CRANBERRY-ROOMKAAS CROISSANTHAPJES

CRANBERRY-ROOMKAAS CROISSANTHAPJES recept

Je kunt deze hapjes ook prima op voorhand maken. Koud zijn ze lekker, maar opwarmen is ook mogelijk. Dat gaat net zoals bij bladerdeeghapjes, hier lees je er meer over.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

  1. Wat een bijzondere combinatie, cranberry met roomkaas. Maar het lijkt mij heel lekker, en een lekker makkelijk receptje. Daar houd ik wel van!

  2. Irene schreef:

    Hoe ver van te voren kan je ze maken? Ik wil ze voor een kerstlunch op het werk maken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou ze zelf maximaal 2 dagen van tevoren maken.

  3. Yvonne schreef:

    Lekker, ga ik maken als hapje voor de kerst.

  4. belinda schreef:

    Hoi Laura, zoals jij sta ook ik graag uren in de keuken om het perfecte gerechtje te kunnen presenteren.
    Dan heb je een goede basis nodig.
    Heb je ook het basisrecept voor croissantdeeg?
    Was een beetje teleurgesteld, heb een aantal dingetjes van je site gehaald en ineens: kant en klaar deeg??
    Bakgroetjes,Belinda

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat staat (nog) niet online.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept